Courgetti spirelli bolognese

Courgetti spirelli bolognese met runder gehakt

Er worden vaak nieuwe keukenapparaten verzonnen om het koken nog leuker te maken. De Spiralizer is er daar één van. Stop je groenten erin en er komen prachtige slierten groenten uit!
Courgetti spirelli bolognese

Courgetti spirelli bolognese

Er worden vaak nieuwe keukenapparaten verzonnen om het koken nog leuker te maken. De Spiralizer is er daar één van. Stop je groenten erin en er komen prachtige slierten groenten uit! Van simpele apparaatjes van een paar euro tot serieuze apparaten. Deze courgetti spirelli bolognese is een vrolijk gerechtje. En ook nog eens laag in koolhydraten want de spaghetti is dus van groenten gemaakt! Kortom laat je fantasie de vrije loop en serveer een mooi bordje aan je geliefde.

En dit heb je nodig voor 2 personen Courgetti spirelli bolognese:

Courgetti spirelli bolognese
  • 1 courgette
  • één winterwortel
  • 1 gele courgette
  • 250 gram runder gehakt
  • 2 sjalotten
  • 1 pakje rode pastasaus
  • 12 groene olijven
  • verse basilicumblaadjes

En zo maak je de Courgetti spirelli bolognese:

-Als eerste maak je de sjalotten schoon en snipper je deze fijn. Daarna pak je een koekenpan erbij en rul je hierin het gehakt. Wanneer het gehakt geruld is doe je de sjalotten erbij en bak je deze even mee. Voeg hierna de rode pastasaus erbij en voeg de olijven eraan toe. Laat het nu rustig sudderen op een laag pitje.

-Neem je spirelli apparaat erbij en doe hierin de courgette, draai hem door tot hij op is en je een mooie stapel slierten hebt. Dit doe je vervolgens ook met de andere courgette en de winterwortel.

-Zelf heb ik een stoomoven waarin ik de groenten even heel kort stoom, heb je deze niet kan het ook in een stoompan. Je kunt de groenten ook rauw eten. Let op wanneer je de groenten stoomt zullen ze wat volume verliezen. Ik stoomde de groenten een paar minuten. Laat ze daarna even uitlekken boven de gootsteen.

Courgetti spirelli bolognese

Courgetti spirelli bolognese

Er worden vaak nieuwe keukenapparaten verzonnen om het koken nog leuker te maken. De Spiralizer is er daar één van. Stop je groenten erin en er komen prachtige slierten groenten uit!
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: courgette, spiralizer
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

  • Spiralizer

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 winterwortel
  • 1 gele courgette
  • 250 gram runder gehakt
  • 2 sjalotten
  • 1 pakje rode pastasaus
  • 12 groene olijven
  • verse basilicumblaadjes

En zo maak je het:

  • Als eerste maak je de sjalotten schoon en snipper je deze fijn. Daarna pak je een koekenpan erbij en rul je hierin het gehakt. Wanneer het gehakt geruld is doe je de sjalotten erbij en bak je deze even mee. Voeg hierna de rode pastasaus erbij en voeg de olijven eraan toe. Laat het nu rustig sudderen op een laag pitje.
  • Neem je spirelli apparaat erbij en doe hierin de courgette, draai hem door tot hij op is en je een mooie stapel slierten hebt. Dit doe je vervolgens ook met de andere courgette en de winterwortel.
  • Zelf heb ik een stoomoven waarin ik de groenten even heel kort stoom, heb je deze niet kan het ook in een stoompan. Je kunt de groenten ook rauw eten. Let op wanneer je de groenten stoomt zullen ze wat volume verliezen. Ik stoomde de groenten een paar minuten. Laat ze daarna even uitlekken boven de gootsteen.
Wat vind je van dit recept?

Courgetti spirelli bolognese

Ten slotte neem je de borden erbij en verdeel de groenten op het bord, schep hierop de bolognesesaus en garneer het met de basilicumblaadjes. Super simpel en snel op tafel ècht een gerecht om Heerlijk te happen!

5 gedachten over “Courgetti spirelli bolognese met runder gehakt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept