Estimated reading time: 3 minuten
Dit is een brownie recept wat je graag wilt gaan maken! Zeker als jij fan bent van stoofperen koken. Stiekem is dit chocolade brownie stoofperen taartje dus een samenvoeging van twee recepten. Het is wel een beetje een calorie-knaller want er gaat best wat suiker in. Maar zo nu en dan moet dat kunnen toch? Om het een beetje binnen de perken te houden heb ik alle buren blij gemaakt. Met mijn bakjes ben ik rond gegaan bij de naaste buren. En van iedereen kreeg ik terug dat het een erg lekker taartje was. Reden te meer om hem snel uit te schrijven. stoofperentaart
Chocolade brownie stoofperen taartje
Waar anders dan Amerika moet het brownie recept vandaan komen? Voor het eerst geserveerd tijdens een expositie in 1893. De eigenaresse van het Palmer House Hotel wilde graag een lekker toetje serveren. De chef ging ermee aan de slag. De eerste versie was gevuld met walnoten en een glazuur van abrikoos. De stoofpeer is dan weer typisch Nederlands.
De Gieser Wildeman komt namelijk uit Gorinchem. Stoofperen koken is niet ingewikkeld, je hebt alleen wat tijd nodig omdat ze langzaam moeten stoven. Het taartje rees behoorlijk tijdens het bakken. Maar nadat hij afgekoeld was zakte hij redelijk terug naar beneden. Je zou ook de peertjes heel kunnen laten. Dan heb je wel een iets grotere springvorm nodig.
Variatie op dit chocolade brownie stoofperen taartje:
Bekleed de springvorm met bakpapier. Snijd het kontje van de peren af en zet ze op de bodem. Laat het steeltje eraan zitten. Vul het af met het brownie beslag en bak het op 180 graden voor 40 – 45 minuutjes.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Chocolade brownie stoofperen taartje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 4 stoofperen
- 2 eieren - op kamertemperatuur
- 200 gram melkchocolade
- 160 gram vijgencompote - of vijgenjam
- 120 gram bloem
- 100 gram witte basterdsuiker
- 50 gram rietsuiker
- 8 gram bakpoeder - ½ zakje
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Bekleed je springvorm met bakpapier, verwarm je oven voor op 180 graden.
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Snijd de stoofpeertjes in kwarten en leg ze op de bodem van de springvorm.
- Neem een kom erbij en doe hierin de eieren en de suikers. Klop het met de handmixer tot het flink schuimt.
- Voeg dan de vijgencompote en de gesmolten chocolade toe en mix. Daarna de bloem en het bakpoeder en mix het nogmaals tot alles goed is opgenomen.
- Spatel het beslag in de springvorm op de peertjes.
- Bak het taartje in 40 tot 45 minuten in de oven. Laat daarna eerst afkoelen voordat je de springvorm openzet en er afhaalt.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere taartjes of zoetigheden maken? Probeer dit maar eens uit dan:
Deze wat gezondere low carb amandel kaneel cake.
Of deze chocolat chip cookies van amandelmeel.
Een Zweedse topper: Kladdkaka taart met slagroom
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
stoofperentaart
Heerlijk! Echt een aanrader
Kerst komt er weer aan !
Delicious!