Geschatte leestijd: 4 minuten
Vlees met vis mengen vindt niet iedereen even lekker. Toch is het een populaire combinatie die je vaak tegenkomt in restaurants. Zo staat er meestal wel een gerecht met de term “surf & turf” op de kaart, wat betekent dat je een stukje vlees krijgt met wat schaaldieren erbij. Bijvoorbeeld een biefstukje met wat gamba’s of, als je in een wat luxer restaurant eet, een kreeft. Omdat ik voor het diner wat ik hier thuis had iets bijzonders wilde maken, koos ik er dus ook voor om de zee met het land te mengen. En ik kan jullie verklappen: een groot succes was deze chorizo gamba met avocadocrème. De crème werd met de lepeltjes helemaal uit de glaasjes geschraapt. Daardoor was er geen kruimel meer over van dit heerlijke hapje.Gambas! chorizo recept
En zo maak je de Chorizo gamba met avocadocrème:
We beginnen eerst met het maken van de spiesjes. Snij de chorizo in plakken van ongeveer een halve cm dik. Pak het spiesje erbij en prik hier eerst de garnaal aan één kant aan vast. Vervolgens rijg je het plakje chorizo ertussen en als laatste het staartje van de garnaal.
Voor de avocadocrème neem je je keukenmachine ( of kleine mixer) erbij. Haal de avocado’s uit hun schil en verwijder de pit. Doe in de keukenmachine. Voeg hier het sap van 1 limoen aan toe. Verwijder de schilletjes van de teentjes knoflook en voeg deze samen met een aantal blaadjes munt en wat zeezout en peper bij de avocado’s. Draai met de machine tot je een zachte crème hebt. Doordat je limoensap hebt gebruikt zal de crème niet zomaar bruin worden.
De spiesjes bakken
Verhit een grillpan op het vuur, je hoeft hier verder geen olie of vet voor te gebruiken want de chorizo zal door het verhitten wat vet loslaten.
Bak de spiesjes om en om tot de garnalen mooi roze en gaar zijn. ( let op je gebruikt dus grijze rauwe garnalen als je ze aan de spiesjes rijgt.)
Chorizo gamba met avocadocrème
Pak leuke schaaltjes of glaasjes erbij en schep hier eerst de avocadocreme in. Leg daarna het spiesje erop garneer met wat peterselie en serveer gelijk : gambas
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Chorizo gamba met avocadocrème
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen eerst met het maken van de spiesjes. Snij de chorizo in plakken van ongeveer een halve cm dik. Pak het spiesje erbij en prik hier eerst de garnaal aan één kant aan vast. Vervolgens rijg je het plakje chorizo ertussen en als laatste het staartje van de garnaal.
- Voor de avocadocrème neem je je keukenmachine ( of kleine mixer) erbij. Haal de avocado’s uit hun schil en verwijder de pit. Doe in de keukenmachine. Voeg hier het sap van 1 limoen aan toe. Verwijder de schilletjes van de teentjes knoflook en voeg deze samen met een aantal blaadjes munt en wat zeezout en peper bij de avocado’s. Draai met de machine tot je een zachte crème hebt. Doordat je limoensap hebt gebruikt zal de crème niet zomaar bruin worden.
De spiesjes bakken
- Verhit een grillpan op het vuur, je hoeft hier verder geen olie of vet voor te gebruiken want de chorizo zal door het verhitten wat vet loslaten.
- Bak de spiesjes om en om tot de garnalen mooi roze en gaar zijn. ( let op je gebruikt dus grijze rauwe garnalen als je ze aan de spiesjes rijgt.)
Wil je meer recepten uitproberen zoals Chorizo gamba met avocadocrème? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Gestapelde naan toast met avocadocrème
Chorizo gehaktbal met verse pasta
Hoisin noodles met grote gambas
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
gambas marineren chorizo recept
Heerlijk die garnalen!