Chorizo gehaktbal met verse pasta

Chorizo gehaktbal met verse pasta

Geschatte leestijd: 4 minuten

Wil je je gehaktbal ook eens op een andere manier maken? Probeer dan dit recept voor een chorizo gehaktbal met verse pasta. Lekkere smaakvolle balletjes met de licht pikante smaak van chorizo. Natuurlijk zou je deze balletjes ook kunnen serveren als tapas. Lekker met wat aioli erbij. In chorizo zit pimiento choricero een soort paprikapoeder wat smaak en de rode kleur aan de worst geeft. Een aantal eeuwen geleden was paprika nog niet beschikbaar hier in Europa. Pas nadat de ontdekkingsreizigers de plant mee naar Europa namen is dit aan de worst toegevoegd.

De geboortegrond van de chorizo ligt in de Spaanse regio Extremadura. Deze provincie ligt in het zuidwesten en grenst aan Portugal. Extremadura is een van de minst toeristische en meest authentieke regio’s van Spanje, met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is de regio waar veel conquistadores, zoals Hernán Cortés en Francisco Pizarro, vandaan kwamen. Zij brachten de chorizo mee naar de Nieuwe Wereld, waar het een populair ingrediënt werd in de Latijns-Amerikaanse keuken.

Chorizo gehaktbal met verse pasta
De chorizo geeft heel veel smaak aan het gehakt, we voegen geen extra zout toe!

En zo maak je de Chorizo gehaktbal met verse pasta:

-We maken eerst de tomatensaus. Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd ook de tomaten in kleine blokjes en snipper de knoflookteen. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Daarna de tomatenblokjes en roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en de heel fijn gesneden basilicumblaadjes. Je kunt de saus op een sudderplaatje rustig laten pruttelen terwijl we de rest maken.

Chorizo gehaktbal met verse pasta

-Pak een kom erbij en doe hierin het gehakt, het ei, de fijngesneden chorizo worst, de fijngehakte groene olijven en wat paneermeel. Kneed het geheel tot een stevige gehaktmix. Als het te nat is naar je zin voeg er dan nog wat paneermeel aan toe. Omdat de chorizo erg gekruid is hoeven we hier verder geen kruiden aan toe te voegen.

-Draai niet al te grote ballen van het gehakt en bak ze vervolgens gaar in een koekenpan met wat olijfolie.

-Kijk op de verpakking van je pasta hoe lang je deze moet koken en kook je pasta gaar.

-Wanneer ten slotte de pasta goed is giet je deze af en  schep op je borden, druppel er wat olijfolie overheen en maak af met de tomatensaus en de gehaktballen.

Chorizo gehaktbal met verse pasta

Serveer je borden met wat verse basilicum erop en bijvoorbeeld een lekker Spaans wijntje: Heerlijk Happen!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Chorizo gehaktbal met verse pasta

Chorizo gehaktbal met verse pasta

Wil je je gehaktbal ook eens op een andere manier maken? Probeer dan deze chorizo gehaktbal met verse pasta. Lekkere smaakvolle balletjes met de licht pikante smaak van chorizo.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 29 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: Chorizo, gehaktbal, knoflook, pasta, tomaat
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 250 gram rundergehakt
  • 100 gram chorizo
  • 10 groene olijven
  • peper
  • olijflolie
  • 1 ei
  • 4 eetlepels gekruid paneermeel
  • 1 pak verse pasta

Voor de tomatensaus heb je nodig:

  • 5 rijpe tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 6 blaadjes basilicum
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • We maken eerst de tomatensaus. Pel de ui en snipper hem fijn. Snij ook de tomaten in kleine blokjes en snipper de knoflookteen. Doe wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig en voeg dan de knoflook toe. Daarna de tomatenblokjes en roer dit goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en de heel fijn gesneden basilicumblaadjes. Je kunt de saus op een sudderplaatje rustig laten pruttelen terwijl we de rest maken.
  • Pak een kom erbij en doe hierin het gehakt, het ei, de fijngesneden chorizo worst, de fijngehakte groene olijven en wat paneermeel. Kneed het geheel tot een stevige gehaktmix. Als het te nat is naar je zin voeg er dan nog wat paneermeel aan toe. Omdat de chorizo erg gekruid is hoeven we hier verder geen kruiden aan toe te voegen.
  • Draai niet al te grote ballen van het gehakt en bak ze vervolgens gaar in een koekenpan met wat olijfolie.
  • Kijk op de verpakking van je pasta hoe lang je deze moet koken en kook je pasta gaar.
  • Wanneer ten slotte de pasta goed is giet je deze af en schep op je borden. Druppel er wat olijfolie overheen en maak af met de tomatensaus en de gehaktballen.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals dit recept voor een Chorizo gehaktbal met verse pasta? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:

Spaghetti in gehaktbal met Italiaanse kruiden

De gehaktballen van Jools met mozarella

Chorizo gamba met avocadocrème

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

recept gehaktbal

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Chorizo gehaktbal met verse pasta

2 gedachten over “Chorizo gehaktbal met verse pasta”

4.94 from 29 votes (26 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept