Geschatte leestijd: 4 minuten
In verhouding tot bijvoorbeeld Frankrijk of Spanje eten wij Hollanders maar weinig inktvis. Toch is het heel erg lekker, en super makkelijk te bereiden. Het inktvis recept wat ik vandaag met je deel is ook nog een super snel gemaakt. Het doet je gelijk aan vakantie denken en neemt je even in gedachten mee naar het zonnige zuiden. Want gek genoeg laten we ons daar wel verleiden tot het eten van inktvis. Deze kleine chorizo inktvisjes van de plancha eet je lekker als bijgerechtje bij je BBQ. We gaan aan de slag met de plancha grill op mijn campingaz BBQ. Bijna elke buitenkeuken heeft wel een grillplaat die je aan twee zijdes kunt gebruiken.
We gaan dus aan de slag met de platte kant. Bij mijn BBQ vul je de lader eronder met water zodat het vocht wat eventueel wegloopt netjes in de lade druppelt. Na het bakken is het super simpel om deze lade te legen en je BBQ schoon te maken!
Chorizo inktvisjes van de plancha
Wanneer je de volgende keer bij je visboer of groothandel bent neem dan dus zeker eens wat inktvis mee. Je kunt er echt meer mee dan er ringen van snijden en ze frituren. Natuurlijk is een inktvis recept als gefrituurde ringen erg lekker, ze van de plancha maken is net zo lekker!
Deze chorizo inktvisjes van de plancha zijn een heerlijke tapa die je makkelijk kunt bereiden. Je kunt ze zo los eten met een stukje brood of een sausje, maar je kunt ze ook combineren met een pasta naar keuze. Let wel op dat je niet te veel zout gebruikt, want de inktvis en de chorizo zijn al zout van zichzelf. Proef dus eerst goed voordat je extra zout toevoegt! Het idee voor dit recept haalde ik van een Franse website die allerlei lekkere gerechten met inktvis heeft. Serveer bijvoorbeeld met een fijne salade van sla, tomaat en olijven voor een complete maaltijd.🍽
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Chorizo inktvisjes van de plancha
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram kleine inktvisjes
- 15 plakjes chorizo
- 4 verse peterselie takjes
- 1 el kappertjes
- ½ rode peper
- 2 tenen knoflook
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de kleine inktvisjes schoon. Bij het kopje van de inktvis zit een klein doorzichtig stokje, haal deze eruit want die wil je niet eten. Het is een soort van de ruggegraat van de inktvis. Je trekt hem er zo uit. Spoel ze dan goed schoon en dep droog met wat keuken papier.
- Hak de peterselie fijn, de kappertjes, knoflook, en het rode pepertje ook. Doe in een kom met de inktvisjes en schenk er wat olijfolie bij. Breng op smaak met een beetje peper.
- Grillen maar!
- Verhit de plancha goed!
- Bak eerst even de plakjes chorizo, deze geven hun vet aan de plancha af, voeg dan de inktvisjes toe en grill ze een minuutje of 5 tot 7 tot ze gaar zijn.
- Heerlijk Happen!
Nog meer recepten die wat zon op tafel zetten?? Probeer dan eens deze:
Lees eens over de schatten van Hollandse bodem, inktvis zwemt namelijk ook in de Noordzee!
Ook een lekker receptje met chorizo zijn deze grote garnalen met een plakje chorizo erbij.
Van de plancha deze heerlijke Toulouse worst met groenten, een favoriet van mijn man.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
chorizo inktvisjes van de plancha
Een heerlijke combinatie die inktvis met de chorizo
Heerlijk spaans!