Geschatte leestijd: 3 minuten
Tot vorig jaar at ik eigenlijk zelden tot nooit couscous. Waarom? Dat weet ik niet eens precies. Gek is het wel een beetje want het is namelijk heel erg lekker. En handig ook als je grote hoeveelheden wilt maken voor een grote groep. Dit was dan ook de tweede salade die ik maakte tijdens het geitjes event hier in het dorp bij ons. Natuurlijk is dit weer een recept dat je kunt aanpassen en kunt veranderen naar waar jij maar zin in hebt, of zelfs met de restjes uit je koelkast. Dit keer maakte ik couscous salade met geitenkaas. recept couscous salade vegetarisch couscous salad
En zo maak je de Couscous salade met geitenkaas:
Voor de oplettende lezer, dit lijkt inderdaad op een Griekse salade maar dan met couscous en Noord-Afrikaanse kruiden!
We beginnen natuurlijk met de couscous, volg de aanwijzigingen op de verpakking en kook de couscous. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Schep daarna in een kom en meng de ras-el-hanout en het zout en peper erdoor.
Maak alle groenten schoon en snij in reepjes, plakjes. Ik heb de zaadjes uit de tomaat weg gehaald omdat je anders weer meer vocht aan de couscous toevoegt. Ook de olijven hak je fijn samen met de peterselie.
Couscous salade met geitenkaas
Doe alles in de kom bij de couscous en schep het door elkaar. Laat een paar uur in de koelkast staan en voeg voordat je hem uitserveert de bolletjes geitenkaas toe: Heerlijk Happen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Couscous salade met geitenkaas
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 pak parelcouscous
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- handvol groene olijven
- geitenkaasbolletjes
- verse gehakte peterselie
- zout
- peper
- 2 el ras-el-hanout
- 1 rode ui
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen natuurlijk met de couscous, volg de aanwijzigingen op de verpakking en kook de couscous. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. Schep daarna in een kom en meng de ras-el-hanout en het zout en peper erdoor.
- Maak alle groenten schoon en snij in reepjes, plakjes. Ik heb de zaadjes uit de tomaat weg gehaald omdat je anders weer meer vocht aan de couscous toevoegt. Ook de olijven hak je fijn samen met de peterselie.
- Doe alles in de kom bij de couscous en schep het door elkaar. Laat een paar uur in de koelkast staan en voeg voordat je hem uitserveert de bolletjes geitenkaas toe
Wil je meer recepten uitproberen zoals Couscous salade met geitenkaas? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Gegrilde aubergine met couscous salade: zo maak je hem
Geroosterde pompoen salade met parel couscous
Parel couscous salade met zongedroogde tomaatjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept couscous salade vegetarisch couscous salad
een heerlijke zomerse salade