Geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood

Geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood

Een heerlijk gerechtje te serveren als voorgerechtje of gewoon op een lazy zondagmiddag als hapje.
Geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood

Kaasfondue wij zijn er dol op hier thuis! Het is dan ook een traditie om een kaasfondue recept te maken op kerstavond. We vieren dat met z’n drietjes als gezin en genieten van lekker lang samen tafelen en lekker genieten van het eten en elkaars gezelschap. Deze keer maakte ik een heerlijke paddestoelen fondue. Past perfect bij het seizoen en bij de gezelligheid van Kerst. Deze geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood was een groot succes hier thuis. Het stokbrood kun je zo in de supermarkt kopen maar heel eerlijk dat vind ik altijd een kleffig broodje! We maken het heel gemakkelijk zelf en dat laat ik je zien in het recept. Een heerlijk schaaltje waar je met dat fijne broodje het laatste restje kaas uit de bodem kunt wegschrappen.

kaasfondue
Het stokbroodje is heerlijk kruidig!
Geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood

Geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood

Een heerlijk gerechtje te serveren als voorgerechtje of gewoon op een lazy zondagmiddag als hapje.
5 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: champignons, geitenkaas, paddestoelen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan
fondue set

Ingrediënten: 

  • 400 gram paddestoelen / champignons
  • 1 el roomboter
  • 300 gram geraspte geitenkaas
  • 200 ml kookroom
  • 3 takjes tijm
  • 1 stokbrood
  • 3 el roomboter

uit de voorraadkast:

Zet alles op je lijst +

En zo maak je het:

  • Snijd de champignons en paddestoelen in plakjes.
  • Neem de koekenpan erbij en smelt 1 el boter in de pan. Bak de paddestoelen voor een paar minuten.
  • Verwarm je oven op 200 garden voor.
  • Snijd het stokbrood in plakjes. Besmeer ze dunnetjes met de 3 el roomboter verdeeld over alle plakjes. Bestrooi met peper, zout en persillade en bak ze tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Voeg de room aan de paddestoelen toe en strooi de blaadjes tijm van de tijmtakjes erbij. Voeg de geraspte geitenkaas toe en laat deze rustig op laag vuur in de room smelten.
  • Schenk of schep het geheel in je fonduepan en serveer met de stokbroodjes. Serveer gelijk.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
kaasfondue recept
De fondue is romig, zacht en heeft volop smaak.

Geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood

Dit kaasfondue recept is eigenlijk heel makkelijk aan te passen. Voor mensen die niet zo dol zijn op geitenkaas, of champignons. Je kunt met verschillende soorten kaas en groenten werken. Natuurlijk raad ik je aan om deze geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood gewoon te proberen zoals hier beschreven. Gelukkig zijn er steeds meer soorten paddestoelen gewoon in de supermarkt te vinden. Maar anders zou je zeker eens een kijkje bij bijvoorbeeld een biomarkt moeten nemen. Of als je een pasje hebt een bezoekje naar de groothandel. Hier ligt vaak ook een uitgebreid assortiment. Zorg dat je kaas wel een kaas is die makkelijk smelt. Door de kookroom is het geen hele dikke zware fondue, maar een redelijk vloeibare kaasfondue.

Andere lekkere recepten met geitenkaas? Dat kan ik heb ook deze voor je:

Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!
Geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood
Gebruik verschillende soorten paddestoelen en champignons.

1 gedachte over “Geitenkaas paddestoelen fondue met knoflookbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept