Geschatte leestijd: 3 minuten
Dit recept stond al ruim twee jaar op mijn to-cooklijst. De speciale stalen roomhoorntjes die je nodig hebt om het deeg omheen te rollen lagen al een jaar in de la. Al met al waren alle ingrediënten in huis nu alleen nog het maken ervan. Het idee is overigens niet nieuw hoor, de manier van fotografie wel. Want hoewel het Paas thema natuurlijk vraagt om veel lichte kleurtjes, een hoop eitjes wilde ik het basic houden. Echt het receptje in de hoofdrol en werken met lichte tinten. Een heerlijk Croissant wortel gevuld met eiermousse recept
En dat is aardig goed gelukt al zeg ik het zelf. Grappige anekdote: mijn dochter dacht dat ik er een frikandel ingerold had! Ze wilde het heel enthousiast proeven en toen ik zei “er zit eiermousse in hoor” bedankte ze me vriendelijk. Met de vraag of ik het dan nog een keer wilde maken met wel een frikandel erin. Lijkt me een tóp combi hahaha een croissantdeeg frikandel recept.
Croissant wortel gevuld met eiermousse
Voor dit croissantdeeg recept heb ik die blikjes gekocht die in het koelschap bij je supermarkt staan. Weet jij waarom ze gekoeld bewaard moeten worden? Als de blikjes warmer dan 7 graden worden dan “ontploft” het blikje. Je zou natuurlijk het deeg helemaal zelf kunnen maken, maar dat is wel een heel proces.
Ik kies er dus gewoon voor om het te kopen in het welbekende blikje. En zoals je hieronder kunt zien kun je dat croissantdeeg ook gebruiken voor hartige recepten. De mogelijkheden zijn echt eindeloos. eiermousse recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Croissant wortel gevuld met eiermousse
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 blikje croissantdeeg
- 4 eieren
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels crème fraîche
kruiden / specerijen:
- zout
- peper
- kerriepoeder
- verse gehakte peterselie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Neem de roomhoorntjes erbij en snijd het deeg in smalle reepjes. Rol deze om de hoorntjes heen en leg ze op een bakblik met bakpapier bekleed. Zet in de oven voor 12-13 minuutjes tot ze mooi goudbruin zijn.
- Kook ondertussen de eieren tot ze hardgekookt zijn. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Hak ze een beetje fijn en doe ze dan in je keukenmachine.
- Breng op smaak met peper, zout, kerriepoeder en wat blaadjes verse peterselie. Voeg de mayonaise en crème fraîche toe en draai het geheel tot een zachte mousse. Schep in een spuitzak en leg in de koelkast tot gebruik.
- Laat de wortels even afkoelen op een rooster en spuit daarna de eiermousse erin. Steek ter decoratie wat takjes peterselie in de "wortels".
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere receptje met croissantdeeg of eiersalade? Probeer dan deze eens:
Deze cheeseburger cresent roll met cheddar kaas, gemaakt met croissantdeeg.
Een super lekkere gevulde eitjes, kruidige eiersalade.
En maak eens deze pompoen kaneel rolletjes met frosting.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
eiermousse recept
Deze gaan we maken met Pasen!
Een vrolijk paasrecept