Geschatte leestijd: 3 minuten
Wat is een kerstdiner zonder fijne bijgerechten? Inderdaad een kale boel… De aardappel lijkt tegenwoordig een klein beetje in het verdom hoekje te liggen want “koolhydraten”. Maar hier worden ze echt regelmatig gegeten. En nee niet zoals vroeger geprakt met een beetje jus erbij, hoewel dat ook echt lekker kan zijn, maar verwerkt in heerlijke gerechtjes. Hier in dit bijgerecht van Dijon mosterd rode aardappelsalade proef je ze in hun volle glorie. De dressing is warm en geeft fantastisch veel smaak aan de aardappeltjes, en natuurlijk maken we het af met lekker veel verse peterselie. En voor het kerstgevoel kiezen we deze mooie rode rakkers die ook nog een beetje kleur aan je tafel geven. aardappelsalade recept met schil
Dijon mosterd rode aardappelsalade
De aardappels in Dijon mosterd rode aardappelsalade zijn de “cerisa” aardappels. Een vastkokend ras met een rozerode schil en lichtgeel knolvlees. Deze piepers zijn uitstekend te gebruiken voor een salade als deze. De cerisa heeft een volle en romige smaak en kan dus gekookt worden met de schil er nog omheen. Als je eens wilt weten hoeveel verschillende aardappels er wel niet zijn en wat hun eigenschappen zijn zou je voor de grap eens deze site moeten bekijken.
Hier staan ze op alfabetische volgorde uitgeschreven, en je zult je verbazen hoeveel er dat wel niet zijn. In totaal zijn er wereldwijd wel een 4000tal rassen, iets meer dan 200 verschillende soorten worden hier in Nederland geteeld.
Grappig weetje over de aardappel is dat hij in vele andere landen gezien wordt als een groente. Rijk aan vitamine B6 en vitamine C en vol met vezels. En ja ook een bron van koolhydraten maar daar ga je dus echt niet dood van….
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Dijon mosterd rode aardappelsalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 kg Cerisa rode aardappels
- 150 gr bacon plakken
- 4 takjes verse gehakte peterselie
- zout
Voor de dressing heb je nodig
- het vet wat overblijft van de uitgebakken bacon
- 80 ml witte wijnazijn
- 3 el suiker
- 2 el Dijonmosterd
- 1 el Persillade (kruidenmix)
- 2 tenen knoflook geperst
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Maak de aardappels schoon en kook ze in ruim water met wat zout in 20 minuutjes gaar. Ik halveerde de aardappels. Omdat ze vastkokend zijn gaan ze dus niet kruimelen in de pan.
- Snijd de bacon in kleine stukjes en bak deze in een koekenpan krokant. Schep ze eruit met een schuimspaan en leg op een bordje. Het vet laat je in de pan zitten.
- Voeg alle ingrediënten voor de dressing toe aan het warme spekvet in de pan en met een garde of houten lepel mix je het tot een gladde dressing. Doe dit op heel laag vuur zodat het niet als een gek aan de kook blijft.
- Giet de aardappels af en laat ze goed uitlekken, voeg ze toe aan de koekenpan met de warme dressing en schep ze goed om zodat er overal een lekker laagje in de aardappeltjes trekt. Voeg de bacon stukjes toe en schep in een kom.
- Garneer de salade met de fijn gehakte verse peterselie en serveer.
- Heerlijk Happen!
Nog meer lekkere aardappelsalades proberen zoals Dijon mosterd rode aardappelsalade? Ik heb er meer voor je klaarstaan:
- Deze fantastische aardappelsalade met venkel.
- Maar ook deze salade met kikkererwt en hummus.
- Of deze dille aardappeltjes met rode ui.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
aardappelsalade recept met schil
Wat lijkt dit mij heerlijk! Kan op de boodschappenlijst
Heerlijk met die bacon