francine bij bal dadig

Francine Bij Bal Dadig, heerlijke gehaktballen!

Geschatte leestijd: 7 minuten

Francine Bij Bal Dadig

Voor de rubriek Francine bij ging ik voor het eerst naar een restaurant. Een leuk restaurant hier in de regio met een grappig concept: een gehaktballen restaurant! Natuurlijk heb ik hier zelf al regelmatig gegeten en bedacht mij daarom ook dat het een super leuk item zou zijn voor deze rubriek. Een kijkje in de keuken van Marieke en eens uitzoeken waar haar passie voor de gehaktbal vandaan komt. Dus daarom Francine bij Bal Dadig!

Het begin:

Heerlijke hamburger

Marieke groeit op in een echt ondernemers gezin. Hard werken maar wel genieten van een bourgondische levenswijze. Lekker eten met de familie aan lange tafels in Frankrijk en gewoon thuis. Tijd met elkaar rond de tafel doorbrengen en genieten van goed eten. Later trouwt Marieke met Willeke ook een echte horeca tijger. Willeke heeft zelf ook een restaurant in Woudrichem: Het Oude Raedhuys. Helaas zijn beide restaurants inmiddels gesloten.

Opleiding:

francine bij bal dadig

Vanuit de ondernemers gedachte van het gezin gaat Marieke studeren en niet aan een horeca school maar ze gaat economie studeren verteld Marieke tijdens deze Francine bij Bal Dadig. Uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan. De wens om een eigen restaurant te hebben krijgt vorm in het hoofd van Marieke. Ze wil graag een laagdrempelig, gezellig restaurant waar iedereen welkom is. Een plek waar iedereen een lekker hapje kan komen eten. Om deze droom waar te maken behaalt ze natuurlijk alle diploma’s om een eigen horeca-zaak te kunnen runnen. En zo kan haar droom van start gaan.

De start van Bal-dadig:

De hele opstart van Bal-dadig was een beetje zoeken naar wat bij haar persoonlijkheid en haar wensen paste. Eerst het zoeken naar de juiste locatie, dat was nog een hele uitdading. Ook het concept voor wat nu Bal-dadig is geworden moest onderzocht worden of dit wel hier in de regio zou passen. Om eens goed te kijken wat het allemaal zou kunnen zijn reisden de dames af naar New-York. Daar namen ze een kijkje bij de Meatball shop. Met genoeg inspiratie op zak terug gekomen in Nederland kwam een mooi pand vrij in het hartje van Woudrichem. Daar moest Bal-dadig komen! Wel wilde Marieke toegankelijk zijn voor iedereen zodoende staan er op de kaart dus ook nog wat andere heerlijke bistrogerechtjes.

De Ballen:

francine bij bal dadig

Wanneer ik Marieke vraag naar haar kook-achtergrond blijkt dat ze een echte selfmade chef is. Met veel testen en proeven en koken heeft zij zich het koksvak aangeleerd. Natuurlijk ondersteund door de chefs in haar vrouw’s restaurant en andere chefs uit de regio die maar wat graag klaarstaan met raad en daad. In het begin werd elke bal met de hand gedraaid en gemaakt. Ruim 100 kilo gehakt per week rolde door de handen van de dames. Op zoek naar de perfecte bal met het juiste recept. Na heel wat testen en draaien bleek dat het handmatig draaien van de ballen teveel kwaliteits verschil gaf. De ene rolt toch net weer iets anders dan de andere…. En ook konden de handen wel wat rust gebruiken.

De perfecte bal:

Om er zeker van te zijn dat elke bal nèt zo lekker smaakt en mooi gerold is als elke andere bal ging Marieke op zoek naar een oplossing. Deze vond zij in een samenwerking met La Boucherie in Made. Een slagerij voor de betere restaurants. Deze zijn in het bezit van een prachtige machine die de ballen maakt. Marieke bespreekt met de slager welke soorten vlees zij wil hebben voor de ballen en met welke receptuur. Zo worden er alleen maar verse producten en kruiden gebruikt om de kwaliteit van de ballen te waarborgen. En zo heeft ze dus haar eigen unieke ballen met eigen receptuur die vers voor haar gemaakt worden. En heb je geen zin in een bal maar een burger? Dat kan: ze “slaan” de bal gewoon plat tot een heerlijke juicy burger!

De locatie:

francine bij bal dadig

De locatie van het restaurant in deze Francine bij Baldadig ligt in het oude stadshart van Woudrichem. Sommige mensen kunnen het wel van tv herkennen want Dokter Tinus werd opgenomen in dit stadje. Ommuurd door prachtige stadswallen is het alleen daarom al een bezoekje waard. Met de pont kun je een uitstapje maken naar Slot Loevestein en door de regio zijn er fantastische fietsroutes. Niets lekkerder dan daarna op het terras te gaan zitten met een koud drankje en een lekkere bal. Zo krijgen ze regelmatig reserveringen van mensen uit Amsterdam of nog verder uit de buurt weg om nu juist hier een lekker balletje te komen eten.

Activiteiten:

francine bij bal dadig

Zo veelzijdig als Marieke zelf is, zo veelzijdig is ook het aanbod wat Bal-dadig haar klanten te bieden heeft. Zo kunnen er work-shops ballen draaien gedaan worden. Ook is de ballen-tocht in het leven geroepen, een prachtige tocht door de regio in een echte tuk-tuk. Verder kun je een apart gedeelte van het restaurant afhuren voor een gezellige borrel of zelfs een Ballen-Bruiloft. Alles in een gezellige ambiance en ongedwongen sfeer. Het restaurant is aangekleed in huiselijke sfeer en is het net of je bij iemand de woonkamer binnen komt lopen. Zo staat Daniëlle Lievaart medewerkster van het eerste uur voor je klaar om je een leuk tafeltje te geven.

Francine bij Bal Dadig

Al met al was deze Francine bij Bal Dadig  zeker de moeite waard. Wanneer je zelf een keer in de buurt bent moet je er zeker eens een hapje gaan eten! Kinderen zijn meer dan welkom en kunnen een heerlijk ijsje mèt een leuk cadeautje verwachten wat ze zelf mogen uitzoeken in de grote ijzeren kast. Zoals de groet op de deur zegt: Tot ziens en de Ballen!

Vond je deze Francine bij Bal Dadig leuke, lees dan deze ook eens?

francine bij bal dadig

 

Francine bij Baldadig

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Francine bij » Francine Bij Bal Dadig, heerlijke gehaktballen!

2 gedachten over “Francine Bij Bal Dadig, heerlijke gehaktballen!”

  1. Pingback: Week 43 weekvlog Heerlijke Happen - Heerlijke Happen

  2. Pingback: De gehaktballen van Jools met mozarella - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *