Geschatte leestijd: 3 minuten
Ik maak graag gevulde eitjes als lekker hapje bij een feestje. Super makkelijk en super smaakvol, dat bordje is vaak ook nog eens als eerste leeg! Je vindt deze gevulde eieren ook vaak op vlees- of huzarensalades en dat staat zo mooi als decoratie. Het maken van een gevuld eitje is ook zeker een leuk klusje om te doen met kinderen. Mijn dochter is er dol op en die vindt het dan ook heel leuk om te helpen bij het maken van de lekkere gevulde eitjes . We lopen nu tegen het einde van het jaar en ik ga in deze post drie versies van deze duivels lekkere eitjes maken.
Duivels lekkere eitjes
Wist je dat het gevulde eitje een eeuwenlange historie kent? Al sinds de 14e eeuw is het eitje een graag gegeten en geziene gast bij feestjes en partijen. Er zijn kookmanuscripten gevonden waarin dit hapje wordt beschreven. Het eerste recept draagt de illustere naam ” ghecloven non”.
Het is terug te vinden in het kookboek “Een notabel boecxken van cokeryen” dat rond 1514 in Antwerpen verscheen. Het gevulde eitjes is namelijk ook zeer populair in zowel België als Duitsland.
Een tip:
Je kunt je eieren thuis het beste in de koelkast bewaren hierdoor blijven ze langer vers.
Het citroensap in de avocadocrème kun je ook vervangen door limoensap. Vergeet niet dat je één van de twee sapjes moet gebruiken om te voorkomen dat het groene vruchtvlees bruin wordt, wat er niet zo smakelijk uitziet. Deze eenvoudige vervanging geeft je flexibiliteit bij het bereiden van heerlijke avocadogerechten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Duivels lekkere eitjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
Duivels eitje 2
Duivels eitje 3
- 4 eieren
- 5 el mayonaise
- 1 el verse bieslook - fijn gehakt
- 1 tl selderij zout
- 1 tl peper
- 1 tl kerriepoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook alle eieren in een pan. Het moeten natuurlijk hard gekookte eieren zijn dus houd zeker 7 minuten aan.
- Na het koken snel even onder de koude kraan om ze te laten schrikken. Pel ze vervolgens en snijd ze door het midden. Haal het eigeel eruit en bewaar dit in een bakje.
- Voor eitje nr 1: Snipper de sjalot super fijn. Mix deze met de filet américain. Breng op smaak met de peper en het zout. Neem een plastic spuitzakje erbij en vul hem. Knip met een schaar een puntje eraf en spuit het holletje van het halve eitje vol met de mix.
- Voor eitje nr2: Pak een bakje erbij. Halveer de avocado en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees in het bakje met de creme fraiche en het citroensap. Breng op smaak met het zout, de piri piri en de peper. Prak het geheel helemaal fijn. ( Je kunt dit ook in een kleine keukenmachine doen voor een echte avocadocrème.) Wederom in een spuitzakje en in het eitje!
- Voor eitje nr 3: Leg een beetje eigeel opzij om straks te verkruimelen boven de eitjes. Neem de kom erbij en doe bij het eigeel de mayonaise en alle kruiden. ( Mocht je meer mayo nodig hebben voeg dat dan toe) Prak het geheel tot een zachte mix. Ook deze weer in een spuitzakje en hiermee vul je de eitjes.
- Heerlijk Happen!
Op zoek naar nog meer lekkere hapjes zoals deze lekkere eitjes, die je kunt serveren bij een feestje? Probeer eens één van de onderstaande Heerlijke Hapjes:
Deze goed gevulde streetfood plank
Iets speciaals? Probeer deze aubergine sushi-rolletjes.
Maar deze chorizo-gamba is ook erg lekker.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Wat een feest!
Super lekker