Hasselback courgette in tomaten linzensaus

Hasselback courgette in tomaten linzensaus

Een prachtig vegetarisch ovengerecht.
Hasselback courgette in tomaten linzensaus

Hier bij Heerlijke Happen eten we graag een fijn stukje vlees. Maar met regelmaat ook een vegetarisch gerecht. Met de feestdagen in het vooruitzicht is een mooi gerecht als deze hasselback courgette in tomaten linzensaus ook een klapstuk op tafel. en anders een heel mooi bijgerecht op je tafel. De “hasselback” manier van koken kennen we vooral van de aardappels maar je kunt dat dus met heel veel groenten doen. Zo heb ik al een mooie hasselback pompoen op de site staan en nu dus ook een courgette. De handigste truc voor het snijden is de groente tussen twee pollepels leggen. Als je dan snijdt kun je niet doorschieten. Zo blijft de groente heel maar wel in prachtige plakjes gesneden. Dit fantastische ovengerecht past ook perfect op jouw tafel!

ovengerecht
We smeren de courgette eerst in met pesto en daarna strooien we er panko en kaas op.
Hasselback courgette in tomaten linzensaus

Hasselback courgette in tomaten linzensaus

Een prachtig vegetarisch ovengerecht.
5 van 5 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: courgette, linzen, pesto
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan
ovenschaal

Ingrediënten: 

  • 1 blik linzen (400 gr)
  • 3 kleine courgettes
  • 1 witte ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 blik tomatenpulp 400 gram - ( mutti )
  • 4 el groene pesto
  • 75 gram Parmezaanse kaas - geraspt
  • 50 gram panko
  • 1 rode peper

Uit de voorraadkast:

  • olijfolie
  • peper / zout

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Neem de courgettes erbij en leg ze één voor één tussen twee houten lepels. Snijd in tot je het hout raakt. Zo krijg je mooie inkepingen en hak je hem niet per ongeluk helemaal door.
  • Snipper de ui en de knoflook en de rode peper. Neem je koekenpan erbij en bak de ui glazig in wat olijfolie. Voeg de knoflook en de rode peper toe. Schenk de tomatenpulp erbij en roer door.
  • Doe de linzen in een vergiet en spoel ze af en laat even uitlekken. Voeg toe aan de saus en schep deze in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de courgettes op de saus en smeer de pesto erop. Zorg dat het ook in de inkepingen komt te zitten. Zet voor 30 minuten in de oven.
  • Voor de laatste vijf minuten strooi je de kaas en panko op de courgettes en zet je de schaal terug in de oven.
  • Heerlijk Happen!
Het recept voor een huisgemaakte pesto vind je hier. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
hasselback courgette
De saus heb ik redelijk wat pit gegeven omdat de courgette niet persé heel veel smaak van zichzelf heeft.

Hasselback courgette in tomaten linzensaus

Het idee voor dit ovengerecht komt van Tesco. Dat is een Amerikaanse supermarkt keten. Ik heb deze hasselback courgette in tomaten linzensaus wel flink aangepast. Ik zat een beetje te scrollen op Pinterest en daar kwam ik een foto tegen. In mijn koelkast lagen wat kleine courgettes die op moesten en ik had in de voorraadkast nog linzen staan. En zo kun je dus door het zien van een foto geïnspireerd worden tot het maken van een heerlijk gerecht. Op Facebook zie ik in allerlei kookgroepen ook vaak oproepjes voor “wat te doen met deze of die groente”. Met een beetje fantasie kun je eigenlijk van alles wel een mooi gerechtje maken!

Courgette is super veelzijdig, ik heb nog wat andere recepten voor je:

Hasselback courgette in tomaten linzensaus
Zo kun je hem wel op tafel zetten toch?!

1 gedachte over “Hasselback courgette in tomaten linzensaus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept