Een heerlijke huisgemaakte guacamole

Een heerlijke huisgemaakte guacamole

🕒 Bereidingstijd: 10 minuten  👨‍🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆

Wil je zelf een verse, romige guacamole maken? Met dit makkelijke recept voor huisgemaakte guacamole zet je in 10 minuten een authentieke Mexicaanse dip op tafel. Perfect bij nacho’s, wraps, salades en meer. Ontdek het verschil met supermarkt-guacamole en proef de pure smaak van verse avocado!

Soms kom je wel eens tot de conclusie dat je de dingen verkeerd aanpakt. Zo heb ik al vele repten online staan waarin ik een guacamole gebruik maar het daadwerkelijke basisrecept voor deze té lekkere dip was tot op heden niet te vinden hier op mijn site! Fout aangepakt en bij deze prijkt het recept voor een heerlijke huisgemaakte guacamole op mijn site. Je kunt je misschien afvragen waarom mijn guacamole een beetje licht van kleur is. Dit komt omdat ik zure room gebruik, hierdoor wordt hij nog zachter van smaak. En natuurlijk bepaalt de kleur van de avocado’s ook veel. De ene is nu eenmaal groener dan de ander.

Een heerlijke huisgemaakte guacamole
Elk chipje een dipje!

Guacamole recept – zelf verse Mexicaanse dip maken”

Deze saus moét je gewoon zelf maken. Waarom? Omdat degene uit de supermarkt gewoon pure oplichterij zijn. Dat is nogal een statement maar het klopt wel. Er zit vaak avocadopoeder in en de echte vrucht is er nog geen mijlenver bij in de buurt geweest. Een hele boel andere e-nummers en andere meuk maken de smaak er ook niet authentieker op. Daarom is het veel beter om je eigen saus te maken met verse ingrediënten.

Je hebt alleen een rijpe avocado, een beetje limoensap, een snufje zout en peper en een blender nodig. Zo maak je in een handomdraai een heerlijke saus die perfect past bij nacho’s, wraps, salades of wat je maar wilt. Je proeft het verschil meteen en je weet precies wat erin zit. Dat is pas genieten!

guacamole recept
Ook een fijne salsa dip is onmisbaar hoor.

Recept: huisgemaakte guacamole met avocado, limoen en tomaat

En als je kijkt hoe lang het duurt om deze lekkere dip te maken hoef je het er ook niet voor te laten. Binnen tien minuutjes op tafel. Overigens gebruik ik zure room en dat hoort ook niet in het originele recept, maar deze kun je heel makkelijk weglaten als je voor de pure avocado-smaak gaat. Hij wordt er een stuk groener van in ieder geval.

Hoe Maak je het: Stap-voor-Stap Bereiding van het Recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Een heerlijke huisgemaakte guacamole

Een heerlijke huisgemaakte guacamole

Een dip die niet kan ontbreken als er een zak tortilla chips opengaat.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 42 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: saus
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avocado, avocado dip, guacamole recept, guacamole recept”, “verse guacamole, Mexicaanse dip, rode peper, rode ui, tomaat
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Servings: 4 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 2 rijpe avocado
  • ½ bakje zure room
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rijpe tomaten
  • 1 rood pepertje
  • sap 1 limoen
  • peper
  • peterselie
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn, of gebruik een knoflookpers. Hak het pepertje fijn, wel even de zaadjes eruit halen.
  • Snijd de tomaten in kwarten en haal de pitjes eruit. Hak ze daarna in fijne blokjes.
  • Haal de avocado's uit de schil en prak ze fijn met het sap van de limoen.
  • Voeg alles toe aan een kom en mix hier de zure room door. Breng op smaak met peper en zout en verse peterselie.
  • Laat even afgedekt in de koelkast staan om goed op smaak te komen. Serveer met tortilla chips.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Een heerlijke huisgemaakte guacamole
Amount per Serving
Calories
202
% Daily Value*
Fat
 
0.1
g
0
%
Saturated Fat
 
0.02
g
0
%
Polyunsaturated Fat
 
0.01
g
Monounsaturated Fat
 
0.1
g
Cholesterol
 
0.1
mg
0
%
Sodium
 
0.2
mg
0
%
Potassium
 
7
mg
0
%
Carbohydrates
 
0.3
g
0
%
Fiber
 
0.1
g
0
%
Sugar
 
0.1
g
0
%
Protein
 
0.1
g
0
%
Vitamin A
 
8
IU
0
%
Vitamin C
 
1
mg
1
%
Calcium
 
1
mg
0
%
Iron
 
0.02
mg
0
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Hoe weet ik of mijn avocado’s rijp genoeg zijn?

Goeie vraag! Een rijpe avocado geeft licht mee als je er zachtjes in knijpt – niet te hard, want dan is ie overrijp. Je voelt dat hij een beetje soepel is maar nog niet miezerig. Heb je avocado’s die nog niet rijp zijn? Stop ze dan een paar dagen in een papieren zak op het aanrecht – ze rijpen snel na! En heb je ze al gesneden? Smeer wat limoensap op de snijvlak zodat ze niet bruin worden. Dat helpt echt!

Waarom wordt mijn guacamole bruin en hoe voorkom ik dat?

Avocado wordt bruin door oxidatie – dat gebeurt als het in contact komt met lucht. Het limoensap helpt hier tegen, dus zorg dat je genoeg limoen gebruikt. Nog beter: als je guacamole afgedekt in de koelkast staat, raak hem niet te veel aan. Je kunt ook de avocadopit in de guacamole laten liggen – dat helpt ook tegen bruinen. En eet hem op dezelfde dag op, dan heb je het minste last van verkleuring!

Kan ik guacamole van tevoren maken en hoe lang blijft hij goed?

Je kunt guacamole beter niet te lang van tevoren maken, want hij wordt snel bruin. Maximaal een paar uur van tevoren maken en dan afgedekt in de koelkast zetten. Het limoensap helpt tegen bruinen. Wil je hem langer bewaren? Zet dan de avocadopit erin, dek het af met plastic wrap tegen de guacamole (niet alleen over de kom) en zet in de koelkast. Zo houdt hij het tot 24 uur goed. Vers smaakt het natuurlijk nog het allerbest!

Een heerlijke huisgemaakte guacamole: Waar kun je deze guacamole nog meer bij eten? Check deze recepten maar eens:

Deze tortilla-bowl die niet misstaat op een fijne zaterdag.

Maar ook als we voor een lowcarb taco ovenschotel gaan.

En bij deze quesedilla, ik zeg dippen maar!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » De basis » Een heerlijke huisgemaakte guacamole

4 gedachten over “Een heerlijke huisgemaakte guacamole”

4.91 from 42 votes (39 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept