Geschatte leestijd: 3 minuten
Soms kom je wel eens tot de conclusie dat je de dingen verkeerd aanpakt. Zo heb ik al vele repten online staan waarin ik een guacamole gebruik maar het daadwerkelijke basisrecept voor deze té lekkere dip was tot op heden niet te vinden hier op mijn site! Fout aangepakt en bij deze prijkt het recept voor een heerlijke huisgemaakte guacamole op mijn site. Je kunt je misschien afvragen waarom mijn guacamole een beetje licht van kleur is. Dit komt omdat ik zure room gebruik, hierdoor wordt hij nog zachter van smaak. En natuurlijk bepaalt de kleur van de avocado’s ook veel. De ene is nu eenmaal groener dan de ander.
Een heerlijke huisgemaakte guacamole
Deze saus moét je gewoon zelf maken. Waarom? Omdat degene uit de supermarkt gewoon pure oplichterij zijn. Dat is nogal een statement maar het klopt wel. Er zit vaak avocadopoeder in en de echte vrucht is er nog geen mijlenver bij in de buurt geweest. Een hele boel andere e-nummers en andere meuk maken de smaak er ook niet authentieker op. Daarom is het veel beter om je eigen saus te maken met verse ingrediënten.
Je hebt alleen een rijpe avocado, een beetje limoensap, een snufje zout en peper en een blender nodig. Zo maak je in een handomdraai een heerlijke saus die perfect past bij nacho’s, wraps, salades of wat je maar wilt. Je proeft het verschil meteen en je weet precies wat erin zit. Dat is pas genieten!
En als je kijkt hoe lang het duurt om deze lekkere dip te maken hoef je het er ook niet voor te laten. Binnen tien minuutjes op tafel. Overigens gebruik ik zure room en dat hoort ook niet in het originele recept, maar deze kun je heel makkelijk weglaten als je voor de pure avocado-smaak gaat. Hij wordt er een stuk groener van in ieder geval.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Een heerlijke huisgemaakte guacamole
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 rijpe avocado
- ½ bakje zure room
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 2 rijpe tomaten
- 1 rood pepertje
- sap 1 limoen
- peper
- peterselie
- zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn, of gebruik een knoflookpers. Hak het pepertje fijn, wel even de zaadjes eruit halen.
- Snijd de tomaten in kwarten en haal de pitjes eruit. Hak ze daarna in fijne blokjes.
- Haal de avocado's uit de schil en prak ze fijn met het sap van de limoen.
- Voeg alles toe aan een kom en mix hier de zure room door. Breng op smaak met peper en zout en verse peterselie.
- Laat even afgedekt in de koelkast staan om goed op smaak te komen. Serveer met tortilla chips.
- Heerlijk Happen!
Een heerlijke huisgemaakte guacamole: Waar kun je deze guacamole nog meer bij eten? Check deze recepten maar eens:
- Deze tortilla-bowl die niet misstaat op een fijne zaterdag.
- Maar ook als we voor een lowcarb taco ovenschotel gaan.
- En bij deze quesedilla, ik zeg dippen maar!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Een heerlijke huisgemaakte guacamole guacamole recept
Dat gaan we vanavond maar eens proberen
De echte persoon!
De echte persoon!
Goed idee! Laat je me weten hoe het gesmaakt heeft?
Heerlijk, vooral als de guacamole vers is.
Super lekker