Estimated reading time: 4 minuten
De kerstperiode is vaak een periode waarin we terugkijken op het afgelopen jaar en een moment van reflectie. Waar zijn we dankbaar voor en hoe gelukkig kunnen we ons prijzen dat we aan een prachtige tafel samen kunnen genieten van lekker eten. Maar ook is dit een moment waarin vaak de gedachtes uitgaan naar de mensen die er niet meer zijn. De mensen met wie we graag nog één keer het glas hadden willen heffen. Dit recept had het recept van mijn vader moeten zijn. cranberrysaus maken
Al sinds ik me kan herinneren maakte hij een lekker kannetje cranberrysaus met de kerst. Hij en ik zijn beide dol op dit zoet-zure goedje en vaak schepte ik extra véél op mijn bord. Wat hád ik graag hier zijn recept met jullie willen delen, maar helaas heb ik niet meer de kans gehad het hem te vragen. Want ja soms denk je dat komt nog wel, och ik vraag het hem nog wel een keer. Tot dat ineens niet meer kan. Ik kan er alleen maar met weemoed aan terug denken en mijn eigen traditie starten met een kerstklassieker cranberrysaus van Heerlijke Happen…
Een kerstklassieker cranberrysaus
Het zal je vast niet ontgaan zijn dat deze kleine rode besjes heel gezond zijn. Veelal wordt er gezegd dat je het sap moet drinken om een blaasontsteking te voorkomen. Overigens is dat niet onomstotelijk bewezen, maar kwaad kan het ook niet. Wel met mate trouwens, want deze kleine besjes bevatten veel oxaalzuur. En deze kunnen bij mensen die daar gevoelig voor zijn juist weer nierstenen bevorderen. In een saus als deze, met flink wat suiker erin, kunnen we niet perse meer spreken van een hele gezonde saus, maar lekker is hij wel en bij mij roept hij dus veel mooie en fijne herinneringen op.
Bovendien zijn deze besjes rijk aan vitamine C en antioxidanten, en tevens een bron van vezels. Door de combinatie van zoet en zuur vormen ze een perfecte aanvulling op elk gerecht, of het nu hartig of zoet is. Verrijk je maaltijd met deze heerlijke besjessaus en geniet van de smaken en de herinneringen die het oproept.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
cranberrysaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 340 gr cranberry's
- 4 sinaasappels
- 150 gr kristalsuiker
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- evt water om aan te lengen
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pers de sinaasappels uit en giet het sap in een sauspan.
- Weeg de suiker af en voeg ook deze toe aan de pan.
- Voeg ook de cranberry's, de steranijs en het kaneelstokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat rustig pruttelen tot alle bessen "geplopt" zijn.
- Hierna laat je op een sudderplaatje een minuutje of 20 de saus zachtjes koken. Wordt hij te dik leng hem dan een beetje aan met water. de saus wordt namelijk vrij snel dik.
Hou jij ook zo van echte Kerstklassiekers zoals Een kerstklassieker cranberrysaus? Ik heb er nog een paar voor je:
- Deze heerlijke zalm en croute met kruiden.
- Of een prachtige witlof tarte tatin met cranberry’s.
- Maar ook deze konijnenbout uit de römertopf.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
cranberrysaus recept
❤️
Heerlijk, en niet alleen met de kerst