Geschatte leestijd: 3 minuten
Soms mag het allemaal wel even een tandje minder. Vaak kijken we dan naar koolhydraatarme recepten. In deze eiwrap Italiaanse caprese vulling maken we zelf de wraps. En dat doen we met eieren, we bakken er dunne omeletjes van die we als de “tortilla” gebruiken. Deze wraps zijn trouwens heel makkelijk te “preppen” van te voren. Zo kun je ze prima mee naar je werk nemen, of zelfs een dagje uit. Wij zijn hier thuis dol op de caprese salade en alle ingrediënten hiervan gaan in deze wrap. De caprese kent zijn oorsprong in Italië. Een salade in de stijl van het Napolitaanse Capri. Was het je trouwens opgevallen dat deze salade de kleur heeft van de Italiaanse vlag?
Eiwrap Italiaanse caprese vulling
Veel mensen willen graag een paar kilootjes afvallen, vooral na de feestdagen of voor de zomer. Een manier om dat te bereiken is om de pasta’s, aardappelen en andere koolhydraten een beetje te laten staan. Deze producten bevatten namelijk veel calorieën en zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel snel stijgt en daalt. Maar nog slimmer is het om gewoon je leefstijl een beetje aan te passen met bijvoorbeeld receptjes als deze eiwrap Italiaanse caprese vulling. Je eet dan nog steeds heel lekker, het is alleen net even wat minder koolhydraten.
Bovendien krijg je veel eiwitten, vitamines en mineralen binnen die goed zijn voor je lichaam. Het zit hem in de balans in wat je eet, drinkt en hoeveel je beweegt. Helaas ben ik zelf die balans nog wel eens kwijt, maar met dit soort hapjes kan ik me dan weer even focussen op een wat gezondere leefstijl. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel makkelijk en snel te maken, dus ideaal voor een drukke dag. Ik kan je deze eiwrap Italiaanse caprese vulling van harte aanbevelen als je op zoek bent naar een lekkere en gezonde maaltijd!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Eiwrap Italiaanse caprese vulling
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Breek de eieren open in een mengkom en meng met de amandelmelk en breng op smaak met peper en zout. Kluts goed door.
- Verhit ½ el olijfolie in een koekenpan en bak de egg wraps 2 min per kant ‘droog’ op middelhoog /laag vuur. Herhaal dit 3 keer. Bewaar onder aluminiumfolie tot gebruik.
- Halveer de tomaatjes en snijd de mozzarella in dunne plakken. Haal de basilicumblaadjes van de takjes.
- Besmeer de egg wraps met de pesto en beleg met spinazie, tomaat en mozzarella. Voeg enkele blaadjes basilicum toe en rol de wraps voorzichtig op.
- Snijd de wraps schuin doormidden en serveer eventueel met extra pesto.
- Heerlijk Happen!
Wil je andere lekkere hapjes maken? Ik heb hier nog wat andere gerechtjes voor je:
De pesto maak je zelf, ik heb hier een top recept voor je.
Andere lekkere wrap recepten maken? Hier een top vijf voor je!
Maak anders ook eens deze luxe caprese salade met olijven.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Een heerlijk lunch gerecht
Lekker man!