Flespompoen uit de oven met geitenkaas

Estimated reading time: 4 minuten

Pompoen. Het seizoen is weer “aan”, overal volop verkrijgbaar in mooie kleuren en lekkere smaken. Ik zag laatst zelfs op het nieuws dat pompoenen een enorme groei maken vooral door de thuis consumptie. In restaurants weten ze dan blijkbaar toch niet helemaal wat ze met die harde grote jongens aanmoeten. Een fijne manier van koken met deze flespompoen is in de oven. Gewoon klaarmaken, in de oven zetten en een uur later lekker smullen. Ondertussen tijd zat voor andere dingen, hoe makkelijk is dat? Recept met flespompoen uit de oven

Dit recept met flespompoen uit de oven is dus absoluut niet complex, maar het is wel ontzettend smakelijk. Je moet wel een voorliefde hebben voor geitenkaas, maar je kunt eventueel wel variëren met een andere soort kaas. Het is een gerecht dat eenvoudig te bereiden is en vol zit met heerlijke smaken. Met een knapperige bite en romige geitenkaas is dit recept een echte traktatie voor de smaakpapillen.

Flespompoen uit de oven

En zo maak je de Flespompoen uit de oven:

-Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.

Flespompoen uit de oven

-Neem dan je flespompoen erbij en met een scherp mes snij je deze door het midden. Met een lepel schap je de pitten eruit. Pak dan een mesje erbij en snij een ruitjespatroon in het vruchtvlees. Vervolgens schep je nog wat extra vruchtvlees eruit zodat er genoeg ruimte is voor de kaas.

-De restanten van de pompoen kun je bewaren voor een soepje en eventueel invriezen. Weggooien is natuurlijk zonde!

-Pak de rol geitenkaas erbij en snij deze in 10 plakken.

Flespompoen uit de oven

-Leg de pompoen op een bakblik bekleed met bakpapier, je kunt met aluminiumfolie een prop maken en hier de pompoen opdrukken. Zo blijft hij stabiel liggen. Strooi eerst wat zout over het vruchtvlees van de pompoen en leg vervolgens de plakjes geitenkaas in de pompoen.

-Neem de slagroom erbij en schenk deze voorzichtig in de holte tot net onder het randje. Strooi dan de knoflook, persillade, peper en tijm over de kaas en zet hem in de oven.

Flespompoen uit de oven

Flespompoen uit de oven

De pompoen moet ongeveer een uur in de oven. Prik met een mes in het vruchtvlees om te zien of het zacht is, anders nog heel even laten staan. Ik serveerde deze pompoen met een heerlijk stukje eendenborst en een goed glas rode wijn.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Flespompoen uit de oven

Flespompoen uit de oven

Pompoen. Het seizoen is weer “aan”, overal volop verkrijgbaar in mooie kleuren en lekkere smaken. Ik zag laatst zelfs op het nieuws dat pompoenen een enorme groei maken vooral door de thuis consumptie.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.8 van 41 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: pompoen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm eerst je oven voor op 180 graden.
  • Neem dan je flespompoen erbij en met een scherp mes snij je deze door het midden. Met een lepel schap je de pitten eruit. Pak dan een mesje erbij en snij een ruitjespatroon in het vruchtvlees. Vervolgens schep je nog wat extra vruchtvlees eruit zodat er genoeg ruimte is voor de kaas.Flespompoen uit de oven
  • De restanten van de pompoen kun je bewaren voor een soepje en eventueel invriezen. Weggooien is natuurlijk zonde!
  • Pak de rol geitenkaas erbij en snij deze in 10 plakken.
  • Leg de pompoen op een bakblik bekleed met bakpapier, je kunt met aluminiumfolie een prop maken en hier de pompoen opdrukken. Zo blijft hij stabiel liggen. Strooi eerst wat zout over het vruchtvlees van de pompoen en leg vervolgens de Flespompoen uit de ovenplakjes geitenkaas in de pompoen.
  • Neem de slagroom erbij en schenk deze voorzichtig in de holte tot net onder het randje. Strooi dan de knoflook, persillade, peper en tijm over de kaas en zet hem in de oven.
  • De pompoen moet ongeveer een uur in de oven. Prik met een mes in het vruchtvlees om te zien of het zacht is, anders nog heel even laten staan.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Flespompoen uit de oven? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

De tien beste pompoen recepten in de herfst

Pompoen goulash gekruid met persillade

Herfst salade met pompoen en uitgebakken spek

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

recept met flespompoen uit de oven

Start » Recepten » bijgerechten » Flespompoen uit de oven met geitenkaas
4.83 from 41 votes (41 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept