Foodbloggers bezoek aan Boerderijchips

Geschatte leestijd: 5 minuten

Foodbloggers bezoek aan Boerderijchips

Chips. Je kunt me er nog nèt niet voor wakker maken! Maar dat het een favoriete snack is dat staat vast. Op uitnodiging van marketing bedrijf  Dorsvlegel mocht ik een kijkje komen nemen in de fabriek van Boerderijchips. Je kent ze wel die doorzichtige zakken waarin je precies kunt zien hoéveel chippies er in de zak zitten! In deze blog neem ik jullie mee met ons foodbloggers bezoek aan Boerderijchips.

Foodbloggers bezoek aan Boerderijchips

Natuurlijk kon ik niet op stap zonder mijn foodie-maatje dus haalde ik in de ochtend eerst Luuk van het station. Aangezien we echt naar de boerderij gingen moesten we wel met de auto want midden in de polders zijn geen stations te vinden. Voor mij redelijk bekend gebied want ik heb zelf in Dordrecht gewoond. Voor de andere foodies een totale verrassing dat jawel er ook in Nederland een tolweg te vinden is…. Na nog maar een klein stukje na de Kil-tunnel ligt de boerderij waar het allemaal begonnen is.

Boerderijchips

De tekst op de zak zegt het eigenlijk allemaal al: Chips zo van ’t land. En dat klopt helemaal. Henk heet ons welkom op het bedrijf en in de kantine wachten ons al bakjes chips op. Beetje gek om om 10:00 in de ochtend naast je kopje thee chips te eten maar ja laten staan is ook maar zo wat hè! Henk vertelt ons dat het bedrijf in 2005 is opgestart na een enorme dip in de aardappelprijs. Want wat moet je met je product als je er nauwelijks iets voor betaald krijgt?! Met een kleine investering van 500 euro is er een kleine oven, een komkommerschiller en wat liters olie en een idee om van die aardappels dan chips te gaan maken.

De beginperiode
Foodbloggers bezoek aan Boerderijchips

Vol passie krijgen we het bijzondere verhaal te horen achter de chips. En eigenlijk is het een succesverhaal dat maar weinig tegenslag kent. De eerste zakjes zijn hele simpele doorzichtige zakjes die bij een lokale groenteboer worden uitgestald. In eerste instantie heeft de beste man daar helemaal geen zin in. Henk zegt hem “ik laat het hier gewoon achter en je kijkt maar, verkoop je ze wel dan wel, en zo niet dan niet”. Om vervolgens in de middag een telefoontje te krijgen dat alle zakjes al uitverkocht zijn en of hij er nog wat meer kan brengen. Natuurlijk super gedurfd om in een markt te stappen waar de hele grote jongens de boel domineren.

Lef hebben

En met een gezonde portie boerenverstand, goed marktonderzoek, wat lef en een beetje geluk verspreid zich al snel het woord dat er een nieuwe speler op de markt is. Zonder zelf super actief te zoeken naar grote samenwerkingen komen de aanvragen vanzelf naar de chipsboeren toe. Veelal door producenten die zelf de chips geproefd hebben en persé met deze mensen en dit product willen samenwerken. Zo vliegen de chippies firstclass met de KLM, zijn ze de enige leverancier van Schiphol airport en is er zelfs een heerlijke samenwerking met een truffelboer uit Italië.

Chips bakken
Foodbloggers bezoek aan Boerderijchips

Natuurlijk zijn we super nieuwsgierig naar hoe deze chips dan precies wordt gebakken. Na een aantal smaken geproefd en getest te hebben trekken we jasjes en mutsjes aan en gaan we naar de schuur. Want dat is het gewoon een verbouwde aardappelschuur waar een aantal hyper moderne machines staan. En zo vers van het land rollen de aardappels op de band naar een bad waar ze gewassen worden.

Om daarna via een snijmachine in de zonnebloemolie te vallen. En in 5 minuten bakken ze hier dus chips! Na het bakken volgen nog een aantal volledig geautomatiseerde banden waar ze drogen. Het kruiden gebeurt wèl met de hand en het leuke is: op de zak staat de naam van de medewerker die dat gedaan heeft! Zo gaaf dat je dat dus kunt zien.

Foodbloggers bezoek aan Boerderijchips

Foodbloggers bezoek aan Boerderijchips

En zo is er dus in no-time een zak chips gebakken en eet je verse chips! Het allermooiste is: er worden geen toevoegingen aan de zakken gedaan! Gewoon aardappels, zonnebloemolie, zeezout ( of paprika). Een prachtig duurzaam bedrijf want de aardappels worden voor de deur gerooid, er is geen afval want het restafval wordt vergist tot energie.

De ongeschikte aardappels worden tot veevoer verwerkt en de gebruikte zonnebloemolie wordt verwerkt tot biodiesel. Al met al was dit foodbloggers bezoek aan boerderijchips echt een eye-opener om te zien hoé chips nou gemaakt wordt. Voor het hele filmpje kijk je even naar de week 40 weekvlog Heerlijke Happen.

Deze blog is op eigen initiatief geschreven, De producten voor de winactie zijn gekregen. Hou daarom alle socials in de gaten voor de winactie die eraan komt!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Blog » Foodbloggers bezoek aan Boerderijchips

3 gedachten over “Foodbloggers bezoek aan Boerderijchips”

  1. Pingback: Chocolat chip cookies van kastanjemeel - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Geiten en koken met foodbloggers - Heerlijke Happen

  3. Pingback: Macadamia chocolade chip cookies - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *