Garam masala zoete aardappelschotel

Garam masala zoete aardappelschotel

Estimated reading time: 3 minuten

Zin in een makkelijke, vegetarische ovenschotel die barst van de smaak? Deze garam masala zoete aardappelschotel combineert de natuurlijke zoetheid van aardappel met de warme, kruidige tonen van kurkuma en garam masala. Afgetopt met feta en knapperige pijnboompitjes, is dit een gerecht dat je keer op keer wilt maken.

Gebakken zoete aardappel vind ik heel lekker. Zeker als hij goed gekruid is. De aardappel is van zichzelf zoet en de kurkuma en garam masala complimenteren dat enorm. In dit zoete aardappel recept maken we gebruik van twee Indiaase toppers. Kurkuma is een specerij gemaakt van de wortel van de curcuma plant. Door zijn fel gele kleur geeft hij een hoop kleur aan je eten. De garam masala is een mix van diverse kruiden en specerijen. En zoals dat vaak gaat, verschilt het per regio hoé deze samengesteld is. Garam masala recept zoete aardappel schotel recepten.

Garam masala zoete aardappelschotel
Door de kurkuma krijgen de aardappels een gouden gloed.

Beide specerijen komen uit India en worden daar volop gebruikt in diverse gerechten. We maken deze one-pot wonder af met verkruimelde feta, lust je dat nou net niet dan kun je ook voor burrata kiezen. Moeilijkheidsgraad van deze garam masala zoete aardappelschotel? Laag! Alles in één schaal en bakken maar.

Kruidige Garam Masala Zoete Aardappelschotel met Feta uit de Oven

zoete aardappel recept
Gekruid met de specerijen van Van Beekum.

Dit zoete aardappel recept is aan te passen precies zoals jij het lekker vindt. Wil je wat meer spice? Voeg dan wat chilipoeder toe. Maar ook andere groenten zijn toe te voegen aan deze gebakken zoete aardappel. Denk eens aan paprika, of stukjes gestoomde asperges. Serveer met een lekker stukje biefstuk erbij, of misschien een fijne moot vis.

Garam masala zoete aardappelschotel

Stap-voor-stap Bereiding van het recept

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Garam masala zoete aardappelschotel

Kruidige Zoete Aardappelschotel met Garam Masala en Feta

Een heerlijk geurige en kleurrijke ovenschotel met zoete aardappel, Indiase specerijen en romige feta. Makkelijk te bereiden en perfect voor een smaakvolle (vegetarische) maaltijd!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 11 reacties
Print Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: feta, Indiase kruiden, kurkuma, pijnboompitjes, sjalot, vegetarische ovenschotel, zoete aardappel
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 2 personen
Author: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 3 zoete aardappels - in 6 parten gesneden
  • 4 sjalotten - in kwarten gesneden
  • 100 gram feta - verkruimeld
  • 50 gram pijnboompitjes - geroosterd
  • 1 handje cressen - circa 15-20 gram

Uit de voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Snijd de sjalotten in kwarten, maak de zoete aardappels schoon en snijd ze in de lengte in 6 parten.
  • Doe de zoete aardappelparten en sjalotkwarten in een ruime ovenschaal (of de hapjespan indien ovenbestendig). Besprenkel royaal met olijfolie. Voeg de garam masala, kurkumapoeder, zout en peper toe. Hussel alles goed door elkaar zodat de aardappels en sjalotten rondom bedekt zijn met de olie en specerijen
  • Leg de sjalotten tussen de aardappels en bak in de oven op 180 graden voor 35-35 minuten tot de aardappels zacht / gaar zijn.
  • Rooster de pijnboompitjes kort in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  • Als de aardappels gaar zijn haal je ze uit de oven en strooi je de feta, cressen en de pijnboompitjes erover.
  • Heerlijk Happen!
Nutrition Facts
Kruidige Zoete Aardappelschotel met Garam Masala en Feta
Serving Size
 
100 100 g
Amount per Serving
Calories
633
% Daily Value*
Fat
 
28
g
43
%
Saturated Fat
 
8
g
50
%
Polyunsaturated Fat
 
9
g
Monounsaturated Fat
 
7
g
Cholesterol
 
45
mg
15
%
Sodium
 
763
mg
33
%
Potassium
 
1502
mg
43
%
Carbohydrates
 
82
g
27
%
Fiber
 
13
g
54
%
Sugar
 
19
g
21
%
Protein
 
17
g
34
%
Vitamin A
 
48314
IU
966
%
Vitamin C
 
12
mg
15
%
Calcium
 
372
mg
37
%
Iron
 
5
mg
28
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze oranje aardappel is zo lekker en variatiemogelijkheden genoeg, bekijk deze recepten maar eens:

Wat dacht je van deze Shakshuka zoete aardappel met paprikasaus.

En ook deze Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing is top.

Of deze Kruidige curry met zoete aardappel.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Garam masala zoete aardappelschotel

Eén gedachte over “Garam masala zoete aardappelschotel”

4.91 from 11 votes (10 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept