🕒 Bereidingstijd: 40 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Vergeet saaie gekookte sperziebonen! Deze gebakken variant met Parmezaanse kaas en Pecorino wordt knapperig in de oven en barst van de Italiaanse smaken. Klaar in 40 minuten en veel lekkerder dan gekookt.
Waarom gebakken sperziebonen zo veel lekkerder zijn
Sperziebonen bonen koken is heel gemakkelijk maar dan zijn ze natuurlijk wel een beetje saai. Kom dan maar eensmet een spannend sperziebonen recept dat de zintuigen doet prikkelen. Nou zet je oven maar aan voor deze gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas. Want zo heb je ze wellicht nog nooit gegeten. Net zo makkelijk als koken maar met heel erg veel smaak en het duurt niet eens veel langer dan de gekookte boontjes. Een fijn bijgrechtje bij je maaltijd dus.

En aangezien we op de Italiaanse toer gaan met Italiaanse kazen bied het mogelijkheden tot het serveren van een fijne Italiaanse maaltijd. Kazen? Jazeker want naast de Parmezaanse kaas gebruiken we ook nog de Pecorino erbij. Natuurlijk lekker zelf geraspt van een blok gekocht bij de kaasboer.

Gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas
Sperziebonen bonen zijn eigenlijk het jaar rond wel te krijgen. Ze worden op heel veel moestuintjes gekweekt, maar natuurlijk ook in de kassen. Hoewel ze hier prima groeien komen ze van origine uit Zuid Amerika. Deze gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas staan dus zoals ik al zei heel snel op tafel en je hoeft ze helemaal niet voor te koken. Gewoon even wassen en op de bakplaat ermee.

Een nieuw sperziebonen recept verzinnen is dus helemaal niet zo moeilijk, gewoon een beetje je fantasie gebruiken. Serveer bijvoorbeeld met een lekker Italiaans gekruid stukje vlees.
Stap voor stap: sperziebonen in de oven
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gebakken Sperziebonen met Parmezaanse Kaas & Pecorino
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 400 gram verse sperziebonen
- 50 gram Parmezaanse kaas - geraspte
- 50 gram Pecorino Romano, - geraspte
Uit de voorraadkast:
- 1 tl zeezout
- 4 el olijfolie
- 1 tl paprika vlokken
- peper
- ½ tl uienpoeder
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 200 graden.
- Was de sperziebonen en haal de kontjes eraf.
- Neem het bakblik erbij en leg hier het bakpapier op. Dan kunnen de boontjes erop, hussel ze met de olie en daarna brengen je alles op smaak met de kruiden en specerijenen hussel nog een keer.
- Als laatste strooi je de kaas over de boontjes.
- Zet in de oven voor 20 tot 25 minuutjes tot ze helemaal gaar zijn.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten met boontjes? Ik heb er nog wel wat voor je:
Deze heerlijke bonenstoof met karbonade uit de römertopf.
Of een fijne oeraardappel stamp met snijbonen.
Boontjes in Zure Room met Ham – Klassiek Nederlands Recept
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Was inderdaad erg lekker! Kan het iedereen aanraden.
Heerlijk om zo je boontjes te eten
Awesome!
Lekker!