Gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas

Gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas

Geschatte leestijd: 3 minuten

Sperziebonen bonen koken is heel gemakkelijk maar dan zijn ze natuurlijk wel een beetje saai. Kom dan maar eensmet een spannend sperziebonen recept dat de zintuigen doet prikkelen. Nou zet je oven maar aan voor deze gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas. Want zo heb je ze wellicht nog nooit gegeten. Net zo makkelijk als koken maar met heel erg veel smaak en het duurt niet eens veel langer dan de gekookte boontjes. Een fijn bijgrechtje bij je maaltijd dus.

sperziebonen recept
Naast Parmezaanse kaas gebruiken we ook Pecorino voor extra smaak.

En aangezien we op de Italiaanse toer gaan met Italiaanse kazen bied het mogelijkheden tot het serveren van een fijne Italiaanse maaltijd. Kazen? Jazeker want naast de Parmezaanse kaas gebruiken we ook nog de Pecorino erbij. Natuurlijk lekker zelf geraspt van een blok gekocht bij de kaasboer.

Gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas
Het bakken in de oven geeft extra veel smaak aan de boontjes.

Gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas

Sperziebonen bonen zijn eigenlijk het jaar rond wel te krijgen. Ze worden op heel veel moestuintjes gekweekt, maar natuurlijk ook in de kassen. Hoewel ze hier prima groeien komen ze van origine uit Zuid Amerika. Deze gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas staan dus zoals ik al zei heel snel op tafel en je hoeft ze helemaal niet voor te koken. Gewoon even wassen en op de bakplaat ermee.

sperziebonen koken
De kaas wordt lekker krokant en past perfect bij de boontjes.

Een nieuw sperziebonen recept verzinnen is dus helemaal niet zo moeilijk, gewoon een beetje je fantasie gebruiken. Serveer bijvoorbeeld met een lekker Italiaans gekruid stukje vlees.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas

Gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas

Boontjes maar dan even helemaal anders!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 27 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht
Keuken: European
Trefwoord: Parmezaanse kaas, Pecorino, sperziebonen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 277kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

bakplaat met bakpapier

Ingrediënten:

  • 400 gram sperziebonen
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram geraspte Pecorino

Uit de voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Was de sperziebonen en haal de kontjes eraf.
  • Neem het bakblik erbij en leg hier het bakpapier op. Dan kunnen de boontjes erop, hussel ze met de olie en daarna brengen je alles op smaak met de kruiden en specerijenen hussel nog een keer.
  • Als laatste strooi je de kaas over de boontjes.
  • Zet in de oven voor 20 tot 25 minuutjes tot ze helemaal gaar zijn.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Andere lekkere recepten met boontjes? Ik heb er nog wel wat voor je:

Deze heerlijke bonenstoof met karbonade uit de römertopf.

Of een fijne oeraardappel stamp met snijbonen.

En deze Luikse salade met boontjes en ei.

Nog meer recepten? Yes ik heb ze voor je:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas

4 gedachten over “Gebakken sperziebonen met Parmezaanse kaas”

  1. Pingback: Oven wortels met Parmezaanse kaas - Heerlijke Happen

  2. Pingback: Papardelle carbonara - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept