Estimated reading time: 3 minuten
We letten steeds beter op de herkomst van onze producten. Wij als consument kunnen immers het verschil maken! Wanneer wij kiezen voor duurzame en verantwoorde producten zal de vraag daarnaar ook groeien. Toch valt er nog een wereld te winnen op dat gebied. We maken een heerlijk recept met gebakken tarbot Zeekraal pesto
Wanneer jij vis koopt heb je tal van keuze. Graag wil ik je ervan bewust maken dat kiezen voor duurzaam gevangen of verantwoord gekweekte vis helemaal niet ingewikkeld is. Je hoeft alleen maar te letten op de keurmerken. Het ASC- en het MSCkeurmerk. Steeds meer kwekerijen kiezen voor verantwoorde kweek, beperken hun impact op het milieu, en zetten zich in voor hun werknemers en voor de lokale bevolking.
Dit recept is perfect voor een speciale gelegenheid of een doordeweekse maaltijd. Het is gezond, lekker en makkelijk te maken. Je zult houden van het contrast tussen de pittige zeekraal pesto en de milde tarbot. Probeer het eens en laat me weten wat je ervan vindt!
Gebakken tarbot met zeekraal pesto
Aan de slag! We gaan een AVG’tje maken, jawel aardappeltjes-vis èn groenten. Tarbot bakken is heel gemakkelijk en we serveren hem met een heerlijke huisgemaakte zeekraalpesto.
Als je op zoek bent naar een heerlijk en makkelijk visgerecht, dan wil je misschien dit recept voor gebakken tarbot met zeekraal pesto proberen. Tarbot is een platvis met een fijne smaak en een stevige structuur. Zeekraal is een zoute en knapperige groente die langs de kust groeit. Samen vormen ze een prachtige combinatie die je smaakpapillen zal verrassen.
Het recept is heel eenvoudig en snel te bereiden. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig: tarbotfilets, zeekraal, knoflook, pijnboompitten, parmezaanse kaas, olijfolie, zout en peper.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gebakken tarbot met zeekraal pesto
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 tarbot filets
- 400 gram bimi - ( asperge broccoli )
- 300 gram krieltjes - voorgekookt
- 50 ml olijfolie
- 2 el roomboter
- peper / zout
Voor de zeekraal pesto:
- 75 gram zeekraal
- 2 teentjes knoflook
- 3 takjes verse dille
- 50 ml olijfolie
- 30 gram Parmezaanse kaas
- 4 el pijnboompitjes
- gemalen zwarte peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Pak je keukenmachine erbij en doe alle ingrediënten voor de pesto erin. Draai een aantal keer en voeg dan de olijfolie toe. Draai tot je een mooi gemixte pesto hebt. Let op met zout, zeekraal is zout van zichzelf! Doe de pesto in een kommetje en bewaar tot gebruik.
- Stoom of kook de bimi in 18 tot 20 minuutjes gaar.
- In een koekenpan bak je de gekookte krieltjes met wat peper en zout tot ze een mooi goudgeel jasje hebben.
- Bestrooi de tarbot met zout en peper.
- In een koekenpan smelt je de boter en giet daar de olijfolie bij. Bak op middelhoog vuur de tarbot eerst voor 4 minuutjes op zijn velletje, daarna nog eventjes op de andere kant.
- Schep de aardappeltjes op de borden en leg de tarbot daarop. Serveer met de bimi en zeekraal pesto.
- Heerlijk Happen!
Dit recept is heerlijk en wil jij nóg meer lekkere ASC- en MSC-Keurmerk visrecepten maken? Probeer dan eens onderstaande gerechtjes:
Deze heerlijke gegrilde tonijn sandwich met MSC-Keurmerk tonijn, de welbekende “Tuna-Melt tosti”.
En deze heek met Kantonees glazuur komt uit het “blauwe boekje” van het MSC-Keurmerk.
Visballetjes met zoetzure saus
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
recept tarbot gebakken
Lekker visje hoor!
Tarbot is een van mijn favoriete vissen om te eten.
Heerlijk! We gaan dit recept ook snel eens proberen.
Vis lust ik elke dag wel 🙂
Great fish recipe!