Gegrilde balsamico groenten met kip

Gegrilde balsamico groenten met kip

Gegrilde balsamico groenten met kip

Groenten in de oven grillen is super makkelijk. En ook is het een groot voordeel dat je alles lekker bij elkaar op één bakblik kunt leggen. Dus op je drukke doordeweekse dag weinig moeite doen om lekker veel groenten te eten. Met deze gegrilde balsamico groenten met kip gebruiken we balsamicoazijn. Deze geeft een heerlijke smaak aan de groenten en je hebt verder geen saus nodig. Het hele gerecht staat dus in ongeveer 25 minuutjes op je bord.

Gegrilde balsamico groenten met kip

Voor 2 personen heb je nodig:

En zo maak je het:

-We verwarmen eerst de oven voor op 200 graden.

-Kruid je kipfilets naar wens en doe ze in een koekenpan met dikke bodem. Bak ze op hoog vuur aan beide zijdes mooi bruin aan. Zet daarna het vuur op laag en voeg een klein beetje water toe. Leg een deksel op de pan en laat ze rustig gaar sudderen tot de groenten klaar zijn uit de oven.

-Neem een bakblik erbij en leg hier een vel bakpapier op. Leg eerst de asperges en de champignons erop en bedruppel deze met wat olijfolie en balsamicoazijn.Mix het geheel wat door elkaar zodat alle groenten rondom een laagje van de olie en de balsamicoazijn hebben. Strooi er wat verse zwarte peper overheen en zet daarna in de oven voor 15 minuten.

-Na de 15 minuten voeg je de takjes trostomaten toe en strooi je er wat parmezaanse kaas op, zet nog een aantal minuten in de oven tot de kaas is gesmolten en de tomaatjes heet zijn.

Gegrilde balsamico groenten met kip

Pak ten slotte de borden erbij en schep de kip en de groenten op je bord, serveer met een fris wijntje: Heerlijk happen!

Een lekkere lichte maaltijd die we zonder koolhydraten serveren, mis je deze toch kies dan bijvoorbeeld voor wat bruine rijst of volkoren pasta.

 

2 gedachten over “Gegrilde balsamico groenten met kip”

  1. Pingback: Herfst salade met pompoen - Heerlijke Happen |Foodblog|

  2. Pingback: Kippenstoof met gedroogde pruimen - Heerlijke Happen |Foodblog|

Reacties zijn gesloten.