Geschatte leestijd: 3 minuten
De aubergine het blijft stiekem een beetje het ondergeschoven kindje van de groenteafdeling. De aubergine grillen en op deze manier opeten dat is wel de meeste bekende manier van de groente verwerken. En dat doen we ook in dit recept met gegrilde tomaat en auberginesalade. Omdat de aubergine zoals gebruikt in dit recept voor salade aubergine tomaat, van zichzelf niet echt heel veel smaak heeft maar deze wèl goed kan opnemen gaan we hem flink kruiden. De tomaatjes grillen we eventjes mee in de oven en dan de burrata erbij…
Jongens wat een feest want doordat we hem lauwwarm serveren smelt die kaas op het bord nog een beetje verder over de groenten. Een auberginesalade met tomaat om je vingers bij af te likken!
Gegrilde tomaat en auberginesalade
De aubergine grillen kan natuurlijk in de oven, maar ook op de grill-plaat, de bbq of gewoon in de grill-pan. De manieren van bereiden van deze salade aubergine tomaat zijn dus eindeloos en elke manier zal net even een andere smaak geven aan deze gegrilde tomaat en auberginesalade.
De bbq zijn rokerigheid, uit de oven met lekker veel olijfolie worden ze fijn zacht. Als we dit recept moeten “classificeren” dan is het wel weer een beetje “Oosters Meets Westers”. Door lekkere kruiden te mixen met de Italiaanse zachte burrata krijgen we deze gegrilde tomaat en auberginesalade.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gegrilde tomaat en auberginesalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 1 aubergine
- 4 takjes cherry tomaatjes
- 1 bol burrata
- 1 zakje broccoli rijst
- 3 eetlepels granaatappelpitjes
- verse munt
Uit de voorraadkast:
- olijfolie
- 3 eetlepels amandelschaafsel
- Oosterse kruidenmix
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 210 graden.
- Snijd de aubergine in plakken van een halve centimeter en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besmeer ze aan beide zijdes in met olijfolie. Bestrooi lekker met de kruiden. Zet voor 15 minuutjes in de oven, de laatste vijf minuutjes leg je de tomaatjes aan het takje erbij.
- Intussen kook je de broccolirijst twee minuten. Goed laten uitlekken en op een groot bord leggen.
- Het amandelschaafsel bak je even kort in een koekenpan en zet apart tot gebruik.
- Haal de aubergine uit de oven met de tomaatjes en leg op de broccolirijst. Kleed het bord verder aan met het amandelschaafsel, de munt, de granaatappelpitjes, en de burrata.
- Strooi nog wat kruiden over de salade en serveer.
- Heerlijk Happen!
Aubergine is niet bij iedereen favoriet, maar ik heb hier nog een paar toppers om je te overtuigen:
Nog meer inspiratie naar recepten als deze gegrilde tomaat en auberginesalade?
- Deze in ahorn gegrilde pompoen met walnoot.
- Of een heerlijke Luikse salade met boontjes en ei.
- Maar ook in honing gegrilde wortels met kaas en spek.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
aubergine recept auberginesalade
Dat ziet er fantastisch uit! Deze ga ik proberen.
Deze salade is echt een aanrader!