Gezonde avocado tonijnsalade

Gezonde avocado tonijnsalade

Geschatte leestijd: 3 minuten

Een recept uitschrijven is niet persé heel ingewikkeld. Wel gaat er een hoop tijd in zitten. Jullie zien natuurlijk alleen de plaatjes voorbijkomen op mijn sociale media of hier op de blog. Maar er zit een hele wereld achter die mooie foto’s. En via mijn recepten zoals deze gezonde avocado tonijnsalade neem ik jullie een beetje mee in mijn wereld. Gezond eten staat hoog in het vaandel hier. Elk recept heeft wel een verhaal, of staat bomvol met leuke feitjes en weetjes over de groenten. recept tonijnsalade

Gezonde avocado tonijnsalade
Een super gezonde en lekkere salade.

Ik hou van koken en bakken en ik vind het leuk om mijn recepten met jullie te delen. Bij elk recept probeer ik ook iets te vertellen over de achtergrond of de herkomst ervan. Of ik vertel jullie het verhaal hoe ik aan het recept ben gekomen of waar ik mijn inspiratie vandaan heb gehaald.

Ik vind het namelijk belangrijk om niet alleen te laten zien hoe je iets maakt, maar ook waarom je het maakt. Ik kan me dan ook echt gelukkig prijzen dat dit mijn werk is en ik er mijn geld mee kan verdienen. Oh dat is geen enorme vetpot hoor… meer een “labour of love” zullen we maar zeggen!

Ik doe dit vooral omdat ik er plezier in heb en omdat ik hoop dat jullie er ook van genieten. Koken en bakken is voor mij een manier om mijn passie en creativiteit te uiten en om anderen blij te maken.

gezond eten
Fris door de citroen met lekker veel kruiden.

Gezonde avocado tonijnsalade

“Eet de regenboog aan kleuren”, gezond eten is helemaal niet zo ingewikkeld als het lijkt hoor. En een verse tonijnsalade maken als deze gezonde avocado tonijnsalade ook niet. De tomaatjes in dit recept geven hem lekker veel kleur doordat we verschillende kleuren gebruiken. En ze smaken ook allemaal nèt even anders.

Ook heel lekker als gezonde snack voor zomaar eventjes tussendoor. Oh let op met het kopen van je tonijn dat je voor het MSC keurmerk kiest. Dat is beter voor het milieu èn de visvangst!

Ook lekker met pasta erbij.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Gezonde avocado tonijnsalade

Gezonde avocado tonijnsalade

Heerlijk als bijgerecht, of neem hem mee naar je werk voor de lunch!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 80 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: European
Trefwoord: avocado, rode ui, tomaten, tonijn
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 480kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 1 blikje tonijn
 • 1 rijpe avocado
 • 1 rode paprika
 • 1 rode ui
 • 15 gemixte cherry tomaatjes
 • 1 zakje gemengde sla
 • ½ citroen ( sap van de citroen)

Uit je voorraadkast:

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Neem je kom erbij en vul hem eerst met de sla, druppel hier wat olijfolie over en bestrooi ook met een beetje zout/ peper / persillade.
 • In een andere kom maken de rest van de salade, haal de tonijn uit het blikje ( laat even uitlekken) en doe in deze kom.
 • Snijd de rode ui fijn, hak de tomaatjes in twee, de paprika in blokjes, en de avocado ook in blokjes. Meng alles in de kom en knijp er het sap van de halve citroen over. Ook dit breng je op smaak met wat persillademix.
 • Schep nu in de andere kom bovenop de sla en maak af met wat verse basilicum of peterselie.
 • Heerlijk Happen!
 • Kook er wat pasta bij en meng dit erdoor voor een fijne pastasalade.
 • Of serveer met een fijn stuk stokbrood en olijfolie. 
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Zin in andere lekkere salades? Ik heb er genoeg voor je op de blog zoals deze gezonde avocado tonijnsalade:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Gezonde avocado tonijnsalade

recept tonijnsalade

10 gedachten over “Gezonde avocado tonijnsalade”

 1. Pingback: Eiernoedels met gemarineerde kippendij - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Homemade tonijnsalade in een omelet - Heerlijke Happen

 3. Pingback: Avocadodip met Midden Oosters tintje - Heerlijke Happen

 4. Pingback: Piadina met avocado tonijnsalade - Heerlijke Happen

 5. Pingback: Gegrilde tonijn sandwich met cheddar - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept