Geschatte leestijd: 3 minuten
Een saladeschotel als een schilderij van Jackson Pollock. Een kleurexplosie die van je bord afspat zo kunnen we deze gegrilde zoete aardappelsalade wel noemen. Koken is eigenlijk ook wel een kunstvorm en hoewel ik me echt niet kan meten met de grote sterrenchefs kan ik best leuke recepten ontwikkelen. Maar dan wel toegankelijk voor iedereen zeg maar. En het blijft leuk om te experimenteren met smaken. Zoete aardappel uit de oven zoete aardappelsalade bbq van zoete aardappel oven
Dat overigens hier thuis niet alles met luid applaus wordt ontvangen moge duidelijk zijn. ” The huzband” was iets minder enthousiast over de saus. Hij kon de smaak niet echt waarderen. Zelf vond ik het wel lekker en de kleur heel erg bijzonder. Dus vrees niet als je het niet wilt proberen, ook zonder is het een heerlijk zoete aardappel recept.
Gegrilde zoete aardappelsalade
Een zoete aardappel recept maken is niet heel ingewikkeld want je kunt er zoveel verschillende kanten mee uit. Zo gegrild uit de oven heeft wel mijn voorkeur, en ook als frietjes uit de airfryer vind ik ze ook lekker. In dit recept van gegrilde zoete aardappelsalade maken we dus een lekkere dressing. Zoals ik al zei niet mijn man z’n favoriet, ikzelf vond het blauwe juist wel een verrassend effect hebben. Spirulina is een blauw algenpoeder dat wordt gewonnen uit zeealgen.
Rijk aan eiwit, vitamine E en ijzer. In principe is het smaakloos, dus zou heel goed kunnen dat de kurkuma de smaakmaker was die als niet zo lekker werd ervaren! Want kurkuma heeft wel degelijk een heel erg uitgesproken smaak.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Gegrilde zoete aardappelsalade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 3 zoete aardappels
- 8 gekookte bietjes
- 1 blik kikkererwten
- 1 zakje verse doperwten
- verse gehakte peterselie
- 1 zak gemengde salade
Uit de voorraadkast:
- olijfolie
- Oosterse kruidenmix
- Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 210 graden.
- Neem een bakblik erbij en bekleed met bakpapier. Snijd de zoete aardappel in parten en leg op het papier. Zo ook met de kikkererwten en de gekookte bieten. Bestrooi met de kruiden en met olijfolie. Zet in de oven voor 40 minuten en laat bakken. Verlaag eventueel de temperatuur naar 200 graden in het laatste kwartier.
- Kook de verse doperwten in een pan voor 12 minuutjes. Spoel ze af onder koud water.
- Neem de ingrediënten voor de dressing erbij en klop tot een gladde dressing.
- Hak de verse peterselie fijn.
- Neem een grote schaal of bord erbij en leg hier eerst de sla op. Daarna de zoete aardappels, bieten, kikkererwten en doperwten en druppel de dressing erop. Maak af met de verse peterselie.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere recepten zoals deze gegrilde zoete aardappelsalade:
- Romige doperwtensalade met kruidnagelkaas.
- Gegrilde aubergines met pittige salsa.
- Gebakken mosselen in groentewrap.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
zoete aardappelsalade bbq van zoete aardappel oven
Verrassend die blauwe saus.
Gaan we snel proberen.
Ik vind hem onder de blauwe saus lekkerder. Verder een prima salade