Kerst amuse met appel en eendenborst

Kerst amuse met appel en eendenborst

De warme smaak van gerookte eendenborst en appeltjes met kaneel zijn een match made in heaven.

Een kerstmenu zonder een fijne kerst amuse om mee te starten is niet af toch? Ik kreeg de vraag voor een mooi eendenborst recept. Zelf heb ik eendenborst pas wat later in mijn leven ontdekt. Tijdens onze reisjes naar Frankrijk zag ik het regelmatig op de kaart staan. Hierdoor heb ik het leren waarderen, en tegenwoordig kun je het jaar rond wel eendenborst krijgen. Zo is het dus niet alleen meer een kerst gerecht. Wel is het zo dat het in deze tijd makkelijk te verkrijgen is omdat het toch een beetje bij de kerst hoort. Vandaar dus ook deze Kerst amuse met appel en eendenborst. Een fijn glaasje om je smaakpapillen wakker te schudden voor wat er allemaal nog meer op tafel komt te staan. Overigens kun je het ook heel goed als tussengerecht serveren .

eendenborst recept
Heerlijke smaken die perfect bij elkaar passen.

Kerst amuse met appel en eendenborst

De warme smaak van gerookte eendenborst en appeltjes met kaneel zijn een match made in heaven.
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: amuse
Keuken: European
Trefwoord: appel, eendenborst, kaneel, ricotta
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
calorieën:
Auteur: Francine

Benodigdheden:

koekenpan
amuse glaasjes

Ingrediënten: 

  • 1 pakje gerookte eendenborst (150 gr)
  • 1 zoete appel
  • 2 takjes tijm
  • 150 gram ricotta
  • 1 tl kaneel

En zo maak je het:

  • Haal het klokhuis uit de appel en snijd hem in blokjes. Neem je koekenpan erbij en doe er een beetje boter in. Bak de appeltjes een paar minuutjes tot ze zacht zijn. Strooi de kaneel over de appeltjes.
  • Schep eerst wat ricotta in de glaasjes. Strooi er wat blaadjes tijm op. Schep hier wat appelblokjes op.
  • Haal het vetrandje van de eendenborst. Leg vier plakjes op een rijtje. Een klein stukje moet overlappen op het andere stukje. Rol het op tot een roosje. Zet het roosje op de appeltjes en vouw hem een klein beetje open.
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!
kerst amuse
De plakjes gerookte eendenborst rollen we op tot een mooie roos.

Kerst amuse met appel en eendenborst

Een recept met eendenborst maken is zoals je bij deze kerst amuse ziet helemaal niet ingewikkeld. Het vlees heeft een diepe smaak en een beetje het “wild” gevoel. Die soorten vlees worden vaak als wat “zwaarder” ervaren. Als je het vergelijkt met een stukje kipfilet dan zie je alleen al aan de kleur dat daar een groot verschil in zit. Zo moet je het ook met de smaak van dit vlees zien. Eendenborst heeft dus niet heel veel extra nodig wat mij betreft. Een beetje peper en zout, en in dit geval fijne appeltje met een beetje kaneel.

Eendenborst, ik eet het graag en heb zeker nog meer lekkere recepten op de site. Check deze maar eens:

Kerst amuse met appel en eendenborst
Appel, kaneel, zachte ricotta en het gerookte vlees, een top combinatie.

Nog meer inspiratie? Dat kan:

1 gedachte over “Kerst amuse met appel en eendenborst”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept