Estimated reading time: 3 minuten
Pompoen is zo lekker! We gaan deze groente nog lekkerder maken met een fijne kruidenmix. Baharat welteverstaan, wat letterlijk specerij in het Arabisch betekent. Deze mix is licht zoet en kruidig van smaak wat dus perfect past bij bij deze lauw warme geroosterde pompoen walnoot salade. Overigens als er wat overblijft ook heel goed koud te eten hoor. We gebruiken walnoten die ook perfect bij het herfstseizoen passen. Die roosteren we kort in een koekenpan en strooien we als laatste lekker over de salade. Pompoen salade vegan
Geroosterde pompoen walnoot salade
Hoe klein ze ook zijn, de sesamzaadjes geven echt extra smaak aan je groenten. De tahin die we gebruiken in de dressing wordt ook gemaakt van deze zaadjes. Het is ook de welbekende smaakmaker in hummus bijvoorbeeld. Zo krijgt deze geroosterde pompoen walnoot salade een lekker Midden-Oosters tintje.
We bakken de pompoen niet té lang op zo’n hoge temperatuur, maar juist lang genoeg om het vruchtvlees gaar te maken zonder dat het te slap wordt.
Het exacte tempo hangt af van jouw oven, dus het is belangrijk om in de buurt te blijven en regelmatig te controleren. Op deze manier creëren we een perfect gebakken pompoen die zacht en smaakvol is.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Geroosterde pompoen walnoot salade
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- ½ flespompoen - geschild en in blokjes
- 2 takjes tijm
- 100 gram walnoten - in stukjes gehakt
- 1 el sesampitjes
- olijfolie
- 1 el baharat kruidenmix
Voor de dressing:
- 3 el mayonaise
- 3 el yoghurt
- 2 el citroensap
- peper
- zout
- 1 tl baharat kruidenmix
- 2 el tahin - sesamzaadjes pasta
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil de pompoen en snijd in blokjes.
- Verwarm je oven voor op 220 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de pompoenblokjes erop en giet wat olijfolie over de pompoen. Bestrooi met de baharat kruidenmix en hussel goed. Strooi eventueel nog wat zout erop en bak dan voor een 30 tot 35 minuutjes tot de pompoen wat bruinig wordt aan de randjes.
- Maak intussen de dressing door alle ingrediënten in een maatbeker te doen en dan met een garde goed op te kloppen.
- In een koekenpan rooster je de gehakte walnoten, zorg dat ze niet verbranden.
- Schep alles in een kom en bestrooi met wat verse tijm, de sesampitjes en wat dressing.
- Heerlijk Happen!
Pompoen is hier een groente die vaak op tafel staat. Ook een fan? Probeer dan maar eens deze gerechten:
Wat dacht je van deze varkenswang pompoen rozemarijn quiche?
Of anders deze kruidige gepofte knoflook pompoensoep.
En om te snoepen maak je deze gezonde Madeleines met pompoenpuree.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Pompoen salade vegan
De echte persoon!
De echte persoon!
Delicious salad !