Osseworst met truffelmayo en radijs

Geschatte leestijd: 3 minuten

Het kerstmenu, voor vele een moment van heel veel stress. Wat moet je kopen? Wat moet je maken? Dit jaar ging ik redelijk vroeg aan de slag met het Kerstmenu en serveerde een heerlijk viergangen menu. Ik startte dit menu met een stuk osseworst met truffelmayo. De worst kreeg ik van Leon van de Crole Hoeve, en wat een bijzonder stuk vlees is dat zeg. Heel zoet en een prachtige stevige structuur. Deze worst is van oorsprong een Amsterdamse worst die gemaakt werd van het vlees van ossen. Deze werden toen nog op grote schaal uit Denemarken en Duitsland geïmporteerd. Bij de zoete smaak van de worst serveerde ik er lekkere zure groente bij zoals echte Amsterdamse uitjes. ossenworst truffelmayonaise recept

En zo serveer je de Osseworst met truffelmayo:

-Inderdaad je leest het goed, er staat deze keer niet “zo maak je het” want in dit geval heb ik zelf niet gekookt maar alleen maar de bordjes opgemaakt met de diverse ingrediënten. Natuurlijk komt er nog wel wat snijwerk bij kijken. Maar om nou echt van koken te spreken, nee dat wil ik niet zeggen. Daarom ook géén stress bij dit gerechtje want je hoeft alleen maar te zorgen dat het mooi geserveerd wordt op de bordjes. truffelmayonaise maken

-Snij de worst met een superscherp mes in plakken van 1 tot 2 centimeter dikte. Leg deze vervolgens op het bord en dan kunnen we aan de slag met de decoratie.

-Snij de radijs en de augurk in plakjes, de bietjes snij je door het midden.

-Ik deed de mayo in een spuitzakje zodat je er mooie druppeltjes mee kunt spuiten maar je kunt ook gewoon een lepeltje gebruiken. Ook kun je nog een paar druppeltjes olijfolie op het bord erbij druppelen.

Osseworst met truffelmayo

Osseworst recept met truffelmayo truffelmayonaise

Serveer een lekkere frisse witte wijn bij dit gerechtje om het diner van start te laten gaan. Bij de worst bakte ik ook nog een lekker stukje brood af in de oven en serveerde deze met een beetje zoute roomboter

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Osseworst met truffelmayo

Osseworst met truffelmayonaise

Het kerstmenu, voor vele een moment van heel veel stress. Wat moet je kopen? Wat moet je maken? Dit jaar ging ik redelijk vroeg aan de slag met het Kerstmenu en serveerde een heerlijk viergangen menu.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

5 van 8 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: voorgerecht
Keuken: European
Trefwoord: osseworst
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 2 personen
calorieën: 8kcal
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

 • 4 plakken ossenworst - 1 tot 2 cm dik
 • 1 bakje truffelmayo
 • zoet/zure bietjes
 • eetbare bloemen
 • radijs
 • Amsterdamse uitjes
 • gemixte sla
 • augurk
 • kappertjes
 • groente op zuur

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

 • Snij de worst met een superscherp mes in plakken van 1 tot 2 centimeter dikte. Leg deze vervolgens op het bord en dan kunnen we aan de slag met de decoratie.
 • Snij de radijs en de augurk in plakjes, de bietjes snij je door het midden.
 • Ik deed de mayo in een spuitzakje zodat je er mooie druppeltjes mee kunt spuiten maar je kunt ook gewoon een lepeltje gebruiken. Ook kun je nog een paar druppeltjes olijfolie op het bord erbij druppelen.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

ossenworst truffelmayonaise truffelmayonaise maken recept

Start » Recepten » Voorgerechten » Osseworst met truffelmayo en radijs

2 gedachten over “Osseworst met truffelmayo en radijs”

 1. Pingback: Gegrilde aspergesalade met radijsjes - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept