Osseworst met truffelmayo

Osseworst met truffelmayo

Osseworst met truffelmayo

Het kerstmenu, voor vele een moment van heel veel stress. Wat moet je kopen? Wat moet je maken? Dit jaar ging ik redelijk vroeg aan de slag met het Kerstmenu en serveerde een heerlijk viergangen menu. Ik startte dit menu met een stuk osseworst met truffelmayo. De worst kreeg ik van Leon van de Crole Hoeve, en wat een bijzonder stuk vlees is dat zeg. Heel zoet en een prachtige stevige structuur. Deze worst is van oorsprong een Amsterdamse worst die gemaakt werd van het vlees van ossen. Deze werden toen nog op grote schaal uit Denemarken en Duitsland geïmporteerd. Bij de zoete smaak van de worst serveerde ik er lekkere zure groente bij zoals echte Amsterdamse uitjes.

Voor 4 personen heb je nodig:Osseworst met truffelmayo

  • 4 plakken van 1 tot 2 cm ossenworst
  • 1 bakje truffelmayo
  • zoet/zure bietjes
  • eetbare bloemen
  • radijs
  • Amsterdamse uitjes
  • gemixte sla
  • augurk
  • kappertjes
  • groente op zuur

En zo serveer je het:

 

-Inderdaad je leest het goed, er staat deze keer niet “zo maak je het” want in dit geval heb ik zelf niet gekookt maar alleen maar de bordjes opgemaakt met de diverse ingrediënten. Natuurlijk komt er nog wel wat snijwerk bij kijken. Maar om nou echt van koken te spreken, nee dat wil ik niet zeggen. Daarom ook géén stress bij dit gerechtje want je hoeft alleen maar te zorgen dat het mooi geserveerd wordt op de bordjes.

-Snij de worst met een superscherp mes in plakken van 1 tot 2 centimeter dikte. Leg deze vervolgens op het bord en dan kunnen we aan de slag met de decoratie.

-Snij de radijs en de augurk in plakjes, de bietjes snij je door het midden.Osseworst met truffelmayo

-Ik deed de mayo in een spuitzakje zodat je er mooie druppeltjes mee kunt spuiten maar je kunt ook gewoon een lepeltje gebruiken. Ook kun je nog een paar druppeltjes olijfolie op het bord erbij druppelen.

Osseworst met truffelmayo

Serveer een lekkere frisse witte wijn bij dit gerechtje om het diner van start te laten gaan. Bij de worst bakte ik ook nog een lekker stukje brood af in de oven en serveerde deze met een beetje zoute roomboter: Heerlijk Happen!

 

 

 

1 gedachte over “Osseworst met truffelmayo”

  1. Pingback: Rosbiefsalade met zacht eitje - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *