🕒Ā Bereidingstijd:Ā 35 minutenāā👨🍳Ā Moeilijkheid:Ā ā ā āāā
Deze glutenvrije lasagne met linzen-mais vellen is even lekker als de traditionele variant! Met veel kaas, groenten en een rijke tomatensaus bereid je binnen een uur een heerlijke gezinsmaaltijd die iedereen zal waarderen.
Waarom linzen-mais pasta vellen gebruiken?
Dit keer maken we een heerlijk lasagne recept dat toevallig ook nog glutenvrij is. Zelf heb ik geen allergie of intolerantie maar ik stuitte toevallig op hele fijne lasagne bladen. Deze zijn gemaakt van linzen en mais en daarmee glutenvrij. Door deze groenten zijn ze ook nog eens leuk van kleur, namelijk oranje. Verder gebruiken we lekker veel kaas en flink wat groenten! Al met al geen ingewikkeld recept dus. Dit is pas het eerste klassieke lasagne recept op mijn website, maar daar gaat zeker wel verandering in komen. Aan de slag dus met deze glutenvrije lasagne met tomatensaus.

Wat maakt deze glutenvrije lasagne zo bijzonder?
Lasagne is altijd een beetje een ondergeschoven kindje geweest doordat ik het meerdere malen geserveerd heb gekregen en dat waren de echte “pakjes en zakjes ” versies en op zijn zachts gezegd niet zo heel lekker… Daardoor koos ik er in een restaurant ook niet echt voor. Zo heb ik het dus jaren naast me neergelegd wat achteraf best zonde is dus!

Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediƫnten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Glutenvrije Lasagne met Linzen-Mais Vellen en Burrata
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediƫnten:
- 9 lasagne vellen linzen-mais - van KoRo (of ander merk )
- 300 gram rundergehakt
- 1 pot tomatensaus - ( ongeveer 300 ml )
- 1 gele courgette - in blokjes
- 1 witte ui - gesnipperd
- 2 bollen burrata - van 125 gram per stuk
- 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 3 verse peterselie takjes - gehakt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediƫnten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 220 graden.
- Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
- Neem je koekenpan erbij en rul het gehakt hierin, je kunt het extra vet wat vrijkomt afgieten. Voeg de ui en courgette toe en bak deze eventjes mee.
- Pak je ovenschaal erbij en doe hier eerst een laagje gehakt-mix in. Leg daarop 3 lasagne vellen, smeer deze in met wat tomatensaus. Breek voorzichtig de burrata open en verdeel wat van deze kaas over de tomatensaus. Herhaal dit proces met het maken van laagjes tot je bovenaan de rand van je ovenschaal bent gekomen.
- Strooi de Parmezaanse kaas er bovenop en zet de schaal in de oven voor een 20 minuutjes.
- Hak de peterselie fijn en strooi deze als laatste erop voordat je serveert.
- Heerlijk Happen!
Meer glutenvrije recepten van Heerlijke Happen
Chocolat Chip Cookies van Kastanjemeel ā Gezond & Glutenvrij
Omeletwrap met Roomkaas en Ham: Glutenvrije Wrap zonder Tortilla
Amandelmeel pumpkin spice appelcake
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Heerlijke zelfgemaakte lasagne
Super Lekker!