Estimated reading time: 3 minuten
Dit keer maken we een heerlijk lasagne recept dat toevallig ook nog glutenvrij is. Zelf heb ik geen allergie of intolerantie maar ik stuitte toevallig op hele fijne lasagne bladen. Deze zijn gemaakt van linzen en mais en daarmee glutenvrij. Door deze groenten zijn ze ook nog eens leuk van kleur, namelijk oranje. Verder gebruiken we lekker veel kaas en flink wat groenten! Al met al geen ingewikkeld recept dus. Dit is pas het eerste klassieke lasagne recept op mijn website, maar daar gaat zeker wel verandering in komen. Aan de slag dus met deze glutenvrije lasagne met tomatensaus.
Lasagne is altijd een beetje een ondergeschoven kindje geweest doordat ik het meerdere malen geserveerd heb gekregen en dat waren de echte “pakjes en zakjes ” versies en op zijn zachts gezegd niet zo heel lekker… Daardoor koos ik er in een restaurant ook niet echt voor. Zo heb ik het dus jaren naast me neergelegd wat achteraf best zonde is dus!
Glutenvrije lasagne met tomatensaus
Een aantal producten in deze glutenvrije lasagne met tomatensaus komen van KoRo. Een website die volop mooie producten in bulk levert. Maar niet gevreesd je kunt tegenwoordig ook een hoop van dit soort groente-pasta vellen in de supermarkt vinden. Je hoeft er dus niet persé naar op zoek te gaan. Het grote voordeel van bulk-levering vind ik wel dat je een voorraadje in huis hebt en dus niet telkens hoeft in te slaan. Een lasagne recept als deze is makkelijk gemaakt, super smaakvol en ook de volgende dag prima als lunch te eten.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Glutenvrije lasagne met tomatensaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 9 lasagne vellen linzen-mais - van KoRo (of ander merk )
- 300 gram rundergehakt
- 1 pot tomatensaus - ( ongeveer 300 ml )
- 1 gele courgette - in blokjes
- 1 witte ui - gesnipperd
- 2 bollen burrata - van 125 gram per stuk
- 200 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 3 verse peterselie takjes - gehakt
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 220 graden.
- Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes.
- Neem je koekenpan erbij en rul het gehakt hierin, je kunt het extra vet wat vrijkomt afgieten. Voeg de ui en courgette toe en bak deze eventjes mee.
- Pak je ovenschaal erbij en doe hier eerst een laagje gehakt-mix in. Leg daarop 3 lasagne vellen, smeer deze in met wat tomatensaus. Breek voorzichtig de burrata open en verdeel wat van deze kaas over de tomatensaus. Herhaal dit proces met het maken van laagjes tot je bovenaan de rand van je ovenschaal bent gekomen.
- Strooi de Parmezaanse kaas er bovenop en zet de schaal in de oven voor een 20 minuutjes.
- Hak de peterselie fijn en strooi deze als laatste erop voordat je serveert.
- Heerlijk Happen!
Wil je andere lekkere gerechtjes maken en op zoek naar wat inspiratie? Probeer dan eens onderstaande recepten:
Deze heerlijke ricotta lasagne rolletjes met persillade kruidenmix.
Gemaakt met de vellen maar verwerkt in een salade deze Italiaanse pesto lasagne salade.
Courgette witlof lasagne met mozzarella.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Glutenvrije lasagne recept met tomatensaus
Heerlijke zelfgemaakte lasagne