🕒 Bereidingstijd: 20 minuten 👨🍳 Moeilijkheid: ★☆☆☆☆
Deze traditionele Griekse pantzaria salade met verse munt combineert zoete bieten met scherpe knoflook, feta en walnoten. Een kleurrijke mediterrane salade die goed past bij elke maaltijd
De Griekse keuken. Eigenlijk kook ik maar heel weinig Grieks. En daar is niet persé een reden voor, en dat terwijl ook de Griekse keuken een mediterraanse keuken is. En die ligt aan mijn hart. Tijdens een gesprek met een andere foodie van Griekse komaf bedacht ik me dat het tijd werd om maar eens te gaan koken uit deze keuken. Ik had nog een zakje gekookte bietjes in de koelkast liggen en ben gaan zoeken naar recepten met biet. Griekenland Griekse rode bieten salade

Wat is Pantzaria Salade?
Als snel kwam de Griekse pantzaria salade naar boven. Helaas heb ik er na lang zoeken niet heel veel achtergrond info over kunnen vinden. Het is een salade die al eeuwen gemaakt wordt en door heel Griekenland heen gegeten wordt. En ik moet zeggen na het proeven van deze salade zijn mijn Griekse smaakpapillen wakkergeschud en zal ik zeker vaker ermee aan de slag gaan.

Al met al een heel simpel gerechtje deze salade maar alle smaken bij elkaar maakt het helemaal af! Ik serveerde hem bij vrienden thuis en hij is niet zo dol op bietjes, na het proeven van deze salade was hij wel om! Ik mocht hem zeker vaker maken. De walnoten en de feta gebruik je om de salade mee te garneren en daar kun je natuurlijk altijd wat meer of minder van gebruiken.
Stap-voor-stap Bereiding van het recept
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Griekse Pantzaria Salade met Bieten, Feta en Walnoten
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Print Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 zakje gekookte bietjes
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepel peterselie
- 2 eetlepel verse munt
- 1 handvol gehakte walnoten
- ½ blok Feta kaas - verkruimeld
Voor de dressing:
- 50 ml olijfolie
- 50 ml rode wijnazijn
- zout
- peper
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem eerst de knoflook erbij en snij deze heel fijn, je mag het ook raspen. We gebruiken dus rauwe knoflook, dat is best scherp maar geeft heel veel smaak aan het gerechtje.
- Zoals ik al zei ik heb voorgekookte bietjes gebruikt, je mag natuurlijk ook zelf bieten koken. Deze snij je in partjes en doe je in een mooie schaal of grote kom.
- De peterselie en de verse munt hak je fijn en strooi je met de knoflook over de bietjes.
- Ook de dressing is niet heel ingewikkeld, gewoon de olijfolie en de rode wijnazijn tot een vinaigrette kloppen en op smaak brengen met zout en peper en deze schenk je over de bietjes. Meng het geheel voorzichtig bietjes zijn vrij kwetsbaar en je wilt ze niet helemaal platdrukken.
- Al met al een heel simpel gerechtje deze salade maar alle smaken bij elkaar maakt het helemaal af! Ik serveerde hem bij vrienden thuis en hij is niet zo dol op bietjes, na het proeven van deze salade was hij wel om! Ik mocht hem zeker vaker maken. De walnoten en de feta gebruik je om de salade mee te garneren en daar kun je natuurlijk altijd wat meer of minder van gebruiken, Heerlijk Happen!
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Griekse Saganaki salade: een recept met kaas en tomaat
Griekse Burger Recept met Tzatziki en Salade
Gebakken feta met knoflook olijven
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Snel weer naar Griekenland op vakantie ☀️
Zo wil iedereen wel vegetarisch eten!
Superleukere!