Estimated reading time: 3 minuten
Het zal jullie vast opgevallen zijn dat er flink wat Griekse recepten op de website zijn gekomen. Met dit recept kunnen we twee kanten op. Aan de ene kant als toetje. Aan de andere kant als ontbijtje. Het stoofpeer recept is heel makkelijk. De crumble maken we ook zelf. Al met al is deze Griekse yoghurt met stoofpeer en crumble een topper te noemen. Zoals jullie van mij gewend zijn is het een makkelijk recept. We combineren de Griekse en Hollandse keuken. Met alle recepten uit de Griekse keuken maak je nu een top diner. Lekkere bijgererchtjes, een fijne stoof en dit nagerecht.
Griekse yoghurt met stoofpeer en crumble
Griekse yoghurt heeft een kwarkachtige structuur. Het kan een vetpercentage bevatten van 0 tot 10 %. Het is dus wat lobbiger en dikker dan volle yoghurt. Je kunt er ook een fijne labneh mee maken. Het stoofpeer recept staat op mijn site omschreven als een kerst recept. Natuurlijk kun je dit ook eten als het geen kerst is.
Eigenlijk is het gewoon een mooi basisrecept. En ook de crumble is op vele manieren te gebruiken voor andere toetjes. Zo kunnen jullie er zelf ook lekker mee aan de slag. Als je je eigen variatie ervan maakt laat me dat dan vooral weten in de reacties. Dat is het leukste om te lezen namelijk!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Griekse yoghurt met stoofpeer en crumble
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 250 gram Griekse yoghurt
- 2 stoofperen
- 4 eetlepels granaatappelpitjes
Voor de crumble:
- 50 gram roomboter - op kamertemperatuur
- 50 gram kristalsuiker
- 100 gram bloem
- ½ theelepel zout
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Verwarm je oven voor op 170 graden.
- Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en met een handmixer mix je tot je mooie korrels hebt. Het mag ook met de hand.
- Leg een bakpapiertje op een bakblik en verdeel de korrels erop. Bak voor twintig minuutjes in de oven tot ze mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen.
- Neem je kommetjes erbij en doe hier de Griekse yoghurt in.
- Voeg wat crumble toe en de stoofpeertjes en top af met de granaatappelpitjes.
- Heerlijk Happen!
Andere lekkere crumbles of toetjes? Probeer dan eens deze:
Deze zoete kokos crumble met zomerfruit, aan te passen naar elke seizoensfruit.
Dit lekkere speculaas crumble bakje met appeltjes.
En anders eens deze zoete speltmeel havermout chocolade koeken.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Bijzonder recept. Ik ben dol op stoofperen, ga deze snel een sproeten.
Super leuk! Hoor graag hoe het smaakte! Gr Francine
Heerlijk ziet dit er uit!
Delicious !