De smoothie bowls, havermout ontbijtjes en gezonde ontbijttaartjes vliegen ons om de oren tegenwoordig. Allemaal super lekker en helemaal van nu! Maar er waren tijden dat we heel anders aten. In Nederland gebakken eieren en spek. In Engeland het welbekende English breakfast. En in Mexico deze Huevos rancheros, een Mexicaans ontbijt. Er moest natuurlijk keihard gewerkt worden op de Mexicaanse ranches. En op een lege maag gaat dat niet. Als je dit liever zou eten als lunch begrijp ik je helemaal hoor. Voor ons is dit wellicht toch net even wat te veel op de vroege ochtend. Dit huevos rancheros recept is heel gemakkelijk te maken. Het zijn eigenlijk maar een paar basis ingrediënten die je veelal al in huis hebt.


Huevos rancheros een Mexicaans ontbijt
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 1 avocado
- 1 blikje zwarte bonen
- 1 blikje bonen/mais mix
- 2 tortilla's
- 200 ml paprika of tomatensaus
Om mee af te toppen:
- olijven
- rode peper
- cheddar kaas
- peterselie
En zo maak je het:
- Doe de blikjes bonen in een vergiet en spoel ze even af onder de kraan. Laat uitlekken en voeg dan toe aan een koekenpan met een beetje olijfolie. Bak ze op een laag pitje.
- Verwarm de paprikasaus in een pannetje.
- Bak twee eieren in een koekenpan. Extra pit? Bak ze dan in een chili-olie.
- Bak de tortilla's in een koekenpan, het hoeft niet overigens, ze zijn dan minder krokant maar net zo lekker.
- Schep de bonen op de tortilla, leg de gebakken eieren erop en daarna de saus.
- Top het geheel af met gesneden avocado, stukjes rode peper, groene olijven, cheddar kaas en peterselie.
- Heerlijk Happen!

Huevos rancheros een Mexicaans ontbijt
Dit Huevos rancheros een Mexicaans ontbijt kan ook mooi dienen als zero waste recept. Je kunt even in je koelkast kijken en je restjes opmaken. Dit gerecht is trouwens helemaal niet zo ongezond. We gebruiken veel groente, avocado en eieren. Wil je het een wat pittig tintje geven? Je kunt ook wat blokjes chorizo aan de paprikasaus toevoegen. Dit huevos rancheros recept ziet er wellicht uit of het niet zo op tafel staat. Maar ik zette het toch echt binnen een kwartier op tafel. Wel had ik het geluk dat mijn saus al klaar was.
De saus in dit huevos rancheros recept niet op voorraad? Hier een simpel recept:
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 gesnipperde ui
- 2 el Mexicaanse kruiden
- 2 knoflook tenen
Snipper de ui en knoflook, doe in een pan met de tomaat en kruiden en laat een tien minuutjes rustig pruttelen. Voilà!
Andere lekkere ontbijtjes? Check de volgende maar eens even:
- Lekker om in het weekend te maken: chocolade boterhammen bommetjes.
- Een wat gezonder brood dit Pioppi pitten en notenbrood.
- In het pompoenseizoen deze herfstige pompoen kaneel rolletjes.

Voor wie best van een stevig ontbijtje houdt een echte aanrader. Heerlijk na 10K rennen ♂️
Ooit eens gegeten op vakantie in Mexico
Pingback: Havermout hüttenkäse kaneel pannenkoekjes - Heerlijke Happen