Geschatte leestijd: 4 minuten
Er staan al best wat garnalenrecepten op mijn site en daar kunnen er nog veel meer bij! Wij zijn er dol op en ik heb altijd wel een grote zak in mijn vriezer liggen. Deze koop ik standaard bij de groothandel want daar heb je die lekkere dikke kwalitatief goede garnalen. Heb je nou geen pasje, dan kun je ze ook bij je visboer kopen. De supermarkt versie vind ik niet goed genoeg. Zeker ook als je de prijs vergelijkt met elkaar. Een maaltijd als deze grote garnalen in citroen botersaus is ook ideaal voor doordeweeks. Hij is namelijk heel snel klaar, en zo kun je direct aan tafel. Haal een beetje zon op tafel met dit Mediterraanse maaltje! Grote garnalen bakken recept.
Grote garnalen in citroen botersaus
Een goede saus maken hoeft niet moeilijk te zijn. Vaak is het een kwestie van de pan afblussen met wat wijn en extra boter toevoegen om de saus romig en smeuïg te maken. De sappen van de rest van de ingrediënten die je in de pan hebt gebakken geven je saus al veel smaak en diepte. Dat geldt ook voor deze grote garnalen in citroen botersaus, die een heerlijk gerecht zijn voor een doordeweekse avond of een speciale gelegenheid. De citroen botersaus heeft een licht zure smaak door het citroensap, dat goed contrasteert met de zoete garnalen.
Ik heb verder niet te veel specerijen gebruikt om de smaak van de garnalen en de citroen niet te overheersen, maar je zou ook nog wat chillies kunnen toevoegen als je van spicy houdt. Of je kunt wat verse kruiden zoals peterselie of dille erover strooien voor een frisse touch. Serveer de garnalen in citroen botersaus met een stukje brood om de saus op te deppen, of met rijst of pasta voor een vullende maaltijd.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Grote garnalen in citroen botersaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 20 grote garnalen
- 75 gram Zeeuws spek - in dunne plakjes
- 2 el kappertjes
- 15 kleine zongedroogde tomaatjes
- 1 citroen
- 2 takjes verse gehakte peterselie
- 75 ml witte wijn
- 50 gram roomboter
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd het spek in dunne plakjes. Verhit de hapjes of stoofpan en schenk er wat olijfolie in. Strooi wat verse peper op het spek. Bak de spekjes tot ze krokant zijn en schep ze dan uit de pan.
- Bak de garnalen in het vet aan beide zijdes tot ze roze zijn, niet te ver doorbakken! Schep ook de garnalen uit de pan en leg ze apart.
- Blus het vet in de pan af met de wijn en voeg het sap van 1 citroen toe. Leg de boter in de pan en laat deze smelten. Laat de saus een beetje inkoken.
- Schep de garnalen en het spek terug in de pan en voeg de kappertjes, zongedroogde tomaatjes en de fijngehakte peterselie toe.
- Breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout en serveer met pasta of rijst.
- Heerlijk Happen!
Net als wij gek op garnalen? Hier heb ik nog een aantal hele fijne gerechtjes:
Deze koolhydraatarme poke bowl met garnalen.
Maar ook deze gefrituurde kokos garnalen met tropische dipsaus.
Of deze fantastische tijgergarnalen in pittige tomatensaus.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk! Grote garnalen recept voorgerecht knoflook
grote garnalen recept voorgerecht knoflook bakken
Deze zijn fanbtastich!