Estimated reading time: 3 minuten
Vandaag krijgen we bezoek van familie, super gezellig natuurlijk en ze blijven ook eten. Nou met dit weer gaat er wel een lekkere stamppot in. Maar iedereen die mij kent weet dat ik dan niet gewoon één grote pan kan maken. Dus gaan we voor een heerlijk stamppotten buffetje. Voor elk wat wils en natuurlijk serveer ik ze ook met een lekker stukje vlees erbij. En dan niet zomaar even alleen rookworst, maar ook met een beenhammetje en krokante speklapjes. De andijvie stamppot krijgt een lekkere toevoeging van kaas en tomaatjes erbij. Boerenkool stamppot, hutspot en andijvie stampot
En zo maak je het Heerlijk stamppotten buffetje:
-Neem eerst drie grote pannen erbij voor de drie stamppotten. Natuurlijk eerst even alle aardappels die per gerecht nodig zijn schillen!
-Voor alle stamppotten geldt eigenlijk dat ze 20 minuten gekookt moeten worden, de groenten met de aardappels in één pan. Behalve de andijvie die voeg je pas toe nadat je de aardappels gestampt hebt.
-Voor de andijvie stamppot snij en hak je de kaas en de tomaatjes in kleine stukjes en deze voeg je er op het laatste samen met de andijvie aan toe.
-In een koekenpan bak je de spekjes voor de boerenkool lekker krokant, deze voeg je toe wanneer je hem gaat stampen.
Serveer ten slotte de stamppotten in een mooie rechaud of schalen en laat iedereen zelf lekker opscheppen. Boerenkool stamppot, hutspot en andijvie stampot
Heerlijk stamppotten buffetje
Natuurlijk kun je naar eigen behoefte er verschillende soorten vlees bij serveren, ik maakte een heerlijke beenham, een Veluwse grove rookworst en uit gebakken speklapjes. Natuurlijk kan een lekkere jus niet ontbreken en kruidenazijn! Dat is een traditie die al jaren in onze familie bestaat en ik vindt het héérlijk op de boerenkool. Ook kan een goede klodder mosterd niet ontbreken. Al met al was het: Heerlijk happen! hutspot
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Heerlijk stamppotten buffetje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Voor de boerenkool:
Voor de hutspot:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem eerst drie grote pannen erbij voor de drie stamppotten. Natuurlijk eerst even alle aardappels die per gerecht nodig zijn schillen!
- Voor alle stamppotten geldt eigenlijk dat ze 20 minuten gekookt moeten worden, de groenten met de aardappels in één pan. Behalve de andijvie die voeg je pas toe nadat je de aardappels gestampt hebt.
- Voor de andijvie stamppot snij en hak je de kaas en de tomaatjes in kleine stukjes en deze voeg je er op het laatste samen met de andijvie aan toe.
- In een koekenpan bak je de spekjes voor de boerenkool lekker krokant, deze voeg je toe wanneer je hem gaat stampen.
- Serveer ten slotte de stamppotten in een mooie rechaud of schalen en laat iedereen zelf lekker opscheppen.
Wil je meer recepten uitproberen zoals het Heerlijk stamppotten buffetje? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Zomerstamppot met andijvie en perzik
Postelein stamppot met tomaatjes
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Zuurkool
Heerlijk Kerstavond stamppotten gemaakt met worst en hachee. Maar heerlijke zuurkool is mijn favoriet.
Als de stampotten maar met spekvet klaargemaakt zijn is het goed .niet met jus .dan kan je net zo goed aardappellen en groente op je bord fijn prakken .dat is ook geen stampot
Ikzelf heb altijd grote plakken vetspek die uitgebakken worden .
En stampot spekjes even apart .heerlijk met worst klapstuk en een gewone speklap zo hoort het
Ikzelf heb altijd grote plakken vetspek die uitgebakken worden .
En stampot spekjes even apart .heerlijk met worst klapstuk en een gewone speklap zo hoort het
eindelijk stampotten en dan nog in een leuke buffetvorm helemaal geweldig
Lekkere winterkost