Geschatte leestijd: 5 minuten
Het favoriete recept van de Zoetekauw
Niets leukers dan kletsen met foodies en recepten met elkaar delen. Allemaal mensen met passie voor lekker eten en mooie producten. In deze rubriek ga ik op visite bij de mensen thuis en koken zij voor mij hun favoriete recept. En die deel ik dan hier met jullie. Zo kom ik in contact met de leukste foodies van Nederland en kunnen jullie ook eens een kijkje op hun website nemen voor nog veel meer mooie en lekkere recepten! Deze keer: het favoriete recept van de Zoetekauw. Lianne heeft bijvoorbeeld ook een super leuke website vol met mooie taarten, koekjes en andere recepten, neem dus zeker eens een kijkje op haar site! Dit keer deelt ze haar recept voor heerlijke monchoutaartjes monchou recept.
MonChou is een bekende verse roomkaas uit Nederland, ontwikkeld in 1960 door FrieslandCampina. Het heeft een romige, zachte textuur en een lichte, frisse smaak, wat het veelzijdig maakt voor zowel zoete als hartige gerechten. MonChou wordt vaak gebruikt in desserts zoals de populaire MonChoutaart, waarin het gecombineerd wordt met bastognekoekjes en kersen. Daarnaast is het een uitstekende basis voor dips, sauzen en smeersels. De kaas is geliefd om zijn gemak in gebruik en de consistentie die het aan recepten toevoegt. En zo maak je demonchou recept taartjes:
-Neem eerst het pak koekjes erbij en verkruimel deze in een kom, dit kun je doen met een hakmolen of keukenmachine.
-Smelt daarna de boter even in de magnetron en voeg deze bij de koelkruimels. Mix dit goed door elkaar. Schep in de glaasjes een eetlepel van de koekjesmix en druk dit aan met een ander glas. Zet ze daarna in de koelkast terwijl we de vulling gaan maken.
-Neem dan een grote kom erbij en doe hierin de slagroom met een eetlepel suiker en klop deze vervolgens goed stijf. Mix in een andere kom de monchou met de kokos en basterdsuiker tot een glad geheel. Voeg dit toe bij de slagroom met een spatel, en spatel het geheel tot een mooie mix. Voeg dit vervolgens toe aan een spuitzak.
-Haal de glaasjes uit de koelkast en spuit hierin een lekkere toef van het monchou/slagroom mengsel. Zet dit weer in de koelkast voor een half uur.
-In de tussentijd maken we de topping. Snij als laatste de ananasringen in kleine blokjes en voeg hier de jam aan toe. Meng dit tot een mooie topping.
-Haal ten slotte de glaasjes weer uit de koelkast en schep de topping erop en serveer je gasten deze leuke “taartjes” : Heerlijk Happen!
Het favoriete recept van de Zoetekauw
Lianne heeft dus een leuke website waar je volop mooie recepten kunt vinden. Ze doet dit echt als een hobby naast haar werk dus ze post niet elke dag, maar toch zeker twee keer per week. Een super leuke en enthousiaste meid vol energie. Ik vond het heel gezellig om bij jou thuis te komen en de filmpjes op te nemen.
Dank Lianne voor je deelname aan “het favoriete recept van”, je ananas-kokos monchoutaartje is heerlijk en lekker fris en zoet van smaak. De tijd vloog voorbij en de opnames gingen super goed je was er zó aan gewend met die camera!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Ananas-kokos monchoutaartjes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept PinBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 pak kokoskoekjes
- 100 gram boter
- 250 ml slagroom - + 1 el voor het kloppen
- 2 pakjes monchou
- 50 gram witte basterdsuiker
- 40 gram kokosrasp
- 50 gram ananasjam
- 1 blik ananasringen - liever vers natuurlijk
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem eerst het pak koekjes erbij en verkruimel deze in een kom, dit kun je doen met een hakmolen of keukenmachine.
- Smelt daarna de boter even in de magnetron en voeg deze bij de koelkruimels. Mix dit goed door elkaar. Schep in de glaasjes een eetlepel van de koekjesmix en druk dit aan met een ander glas. Zet ze daarna in de koelkast terwijl we de vulling gaan maken.
- Neem dan een grote kom erbij en doe hierin de slagroom met een eetlepel suiker en klop deze vervolgens goed stijf. Mix in een andere kom de monchou met de kokos en basterdsuiker tot een glad geheel. Voeg dit toe bij de slagroom met een spatel, en spatel het geheel tot een mooie mix. Voeg dit vervolgens toe aan een spuitzak.
- Haal de glaasjes uit de koelkast en spuit hierin een lekkere toef van het monchou/slagroom mengsel. Zet dit weer in de koelkast voor een half uur.
- In de tussentijd maken we de topping. Snij als laatste de ananasringen in kleine blokjes en voeg hier de jam aan toe. Meng dit tot een mooie topping.
- Haal ten slotte de glaasjes weer uit de koelkast en schep de topping erop
Ben jij nou ook een foodie met een leuk Foodblog en wil jij ook een keer jouw favoriete recept met mij delen? Vind jij het leuk dat ik naar jou toekom? Laat dan een berichtje achter en wie weet sta ik binnenkort bij jou in de keuken!
Wil je meer recepten uitproberen of artikelen lezen zoals Het favoriete recept van de Zoetekauw? Kijk dan eens naar onderstaande recepten
Het favoriete recept van Luukskitchen, tomatenstoof
Goed gevulde lunchwraps met aubergine
Mijn favoriete BBQ recepten voor deze zomer
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
monchoutaartjes monchou recept