Geschatte leestijd: 3 minuten
Hollandse nieuwe haring! Ze zijn er weer en wat zijn ze lekker dit jaar! Altijd weer een fijn momentje wanneer ik ze kan kopen bij mijn vaste visboer. En hoewel zo uit het vuistje erg lekker is kun je er natuurlijk ook wat meer werk van maken. Dus nu deze Hollandse nieuwe op roggebrood. Dat brood zit vol met voedingsvezels en ijzer. Wist je dat roggebrood eigenlijk meer moet garen dan bakken? Door de lage temperatuur kan het wel tussen de twee en de vier uur in de oven. De Friese en Groningse varianten kunnen er wel tot vierentwintig uur in zitten! Hoewel soms best zwaar van smaak is het brood toch licht verteerbaar. Roggebrood met Hollandse nieuwe haring recept
Helaas eten tegenwoordig nog maar weinig mensen het roggebrood. Je moet er natuurlijk wel een beetje van houden. In dit recept doen we er een Amsterdams zuur uitje bij, en de zoete bietenmousse geeft het een zachte smaak.
Dit is hoe je de Hollandse nieuwe op roggebrood maakt
-Kook eerst de doperwtjes met zout in 3 minuten gaar.
-Snij de voorgekookte bietjes in blokjes en bewaar er een aantal voor op de roggeboterhammen daarna gebruik je de rest om de mousse mee te maken.
-Neem 2 eetlepels crème fraîche en pureer deze met de gekookte doperwtjes tot een gladde massa, vervolgens maak je ze op smaak met peper en zout.
-Voor de bietenmousse herhaal je dit proces nog een keer.
-Neem een roggebrood en smeer hier de doperwtenmousse op, leg er daarna de hollandse nieuwe haring op.
-Strooi wat gesnipperde sjalot op de Hollandse nieuwe haring en leg de bietenblokjes erbij, garneer met het Amsterdamse uitje en augurkjes.
-Maak je bord met de Hollandse nieuwe haring mooi op met nog wat druppeltjes bietenmousse
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Hollandse nieuwe op roggebrood
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 4 haringen
- 100 gram verse doperwtjes
- 200 gram gekookte bietjes - Ik kocht voorgekookte bieten
- 1 gesnipperde sjalot
- een paar Amsterdamse uitjes
- een paar augurkjes
- 1 potje crème fraîche
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Kook eerst de doperwtjes met zout in 3 minuten gaar.
- Snij de voorgekookte bietjes in blokjes en bewaar er een aantal voor op de roggeboterhammen daarna gebruik je de rest om de mousse mee te maken.
- Neem 2 eetlepels crème fraîche en pureer deze met de gekookte doperwtjes tot een gladde massa, vervolgens maak je ze op smaak met peper en zout.
- Voor de bietenmousse herhaal je dit proces nog een keer.
- Neem een roggebrood en smeer hier de doperwtenmousse op, leg er daarna de hollandse nieuwe haring op.
- Strooi wat gesnipperde sjalot op de Hollandse nieuwe haring en leg de bietenblokjes erbij, garneer met het Amsterdamse uitje en augurkjes.
- Maak je bord met de Hollandse nieuwe haring mooi op met nog wat druppeltjes bietenmousse
Meer recepten proberen zoals de Hollandse nieuwe haring op roggebrood proberen? Kijk dan eens naar onderstaande recepten:
Gerookte makreel met haringsalade
Tijgergarnalen in pittige tomatensaus
Zalmrolletje met witte asperges
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
Hollandse nieuwe recept
RT @HeerlijkeHappen: Hollandse nieuwe op #Roggebrood
Hoera wanneer het weer tijd is voor Hollandse Nieuwe! …
https://t.co/0tSliEciO7
#Ho…
RT @HeerlijkeHappen: Hollandse nieuwe op #Roggebrood
Hoera wanneer het weer tijd is voor Hollandse Nieuwe! …
https://t.co/S8vj720zTG
#Ho…