Zwarte bonen cashew brownies

Zwarte bonen cashew brownies

Alweer een paar jaar geleden at ik ze voor het eerst en al die tijd hebben ze op mijn to-cook lijstje gestaan. En nu ik eindelijk het licht heb gezien wat bakken betreft was het dan ook hoog tijd om deze zwarte bonen cashew brownies in de oven te zetten. En wederom is dit geen super ingewikkeld recept, maar gewoon een makkelijk te volgen ingrediëntenlijst. Wel heb ik voor een andere soort suiker gekozen in dit recept. Namelijk de kokosbloesemsuiker. Als je de pot of de zak openmaakt dan begrijp je wel waarom. De geur die eraf komt geeft al aan dat het een lekker hapje gaat worden!

Zwarte bonen cashew brownies
Uitdelen op het werk, dan maak je wel vrienden met je collega’s.

Zwarte bonen cashew brownies

Een lekkere brownie met verrassend ingrediënt!
Gang: koekjes
Keuken: European
Trefwoord: bruine bonen, cacao, chocolade, pindakaas
Porties: 12 brownies
Auteur: Francine

Equipment

  • oven
  • ovenschaal

Ingrediënten

  • 400 gr zwarte bonen (uit blik )
  • 75 gr kokosbloesem suiker
  • 50 gr cashew noten (+ 12 om te decoreren) gehakt
  • 30 gr cacaopoeder
  • 100 gr pure chocolade gehakt
  • 35 gr gebroken lijnzaad + 50 ml water
  • 4 el pindakaas
  • 1 tl baking soda
  • ½ tl zeezout

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Neem je keukenmachine erbij, doe hier alle ingrediënten uit de lijst in behalve de 12 cashew noten om te decoreren en de gehakte pure chocolade. Draai tot een grof beslag.
  • Voeg de gehakte chocolade toe en draai heel kort mee zodat het door het beslag is gemengd.
  • Neem je bakvorm erbij en bekleed met bakpapier. Schep het beslag uit de keukenmachine erin en duw een beetje plat en netjes in de vorm. Ik had een vierkante vorm van ongeveer 20 bij 20 cm.
  • Met een mes teken je voorzichtig lijntjes op de brownie zodat je hem in 12 stukjes verdeeld. Niet helemaal doorduwen naar beneden dus. Duw een cashew op elk vlakje.
  • Zet in de oven voor 30 minuten tot de bovenkant een beetje scheurtjes heeft. Laat daarna afkoelen voordat je ze in kleine blokjes snijd.
  • Heerlijk Happen!

Notities

-Gebruik een lekkere zachte pindakaas zodat je brownie lekker zacht wordt. 
Zwarte bonen cashew brownies
Zwarte bonen cashew brownies
Probeer het maar eens bij één stukje te houden!

Zwarte bonen cashew brownies

Ok kokosbloesemsuiker, waarom en kan dit recept ook met gewone suiker? Kokosbloesemsuiker is een palmsuiker die ook uit een palmboom wordt gewonnen. Niet dezelfde als de palmboom waar de kokosnoten uit komen. De suiker smaakt en ruikt een beetje naar karamel en smelt heel goed in baksels. En hij is lager in calorieën. Niet gelijk denken dat dat nou zo veel scheelt hoor, maar toch alle beetjes helpen. Dus ja dit recept zou ook gemaakt kunnen worden met gewone suiker maar dan krijg je dus een hele andere zoete smaak. Dus mensen suiker is suiker, of het nou rietsuiker, palmsuiker of geraffineerde suiker is. Je zou dit recept wellicht ook kunnen maken met een suikervervanger, maar dat heb ik dus niet gedaan.

Je kunt deze heerlijke brownies een paar dagen in de koelkast bewaren. Dus probeer het gewoon bij één stukje te houden en geniet een andere dag nog eens van een fijn stukje.

Deze brownies zijn super lekker en ik heb het bak-virus wel te pakken. Meer maken? Probeer deze maar eens:

Zwarte bonen cashew brownies
Lekker met stukjes cashewnoten en zachte chocolade in de brownie.
Volg jij Heerlijke Happen al op Instagram of Facebook? Dat zou ik natuurlijk erg leuk vinden. Maak je dit recept tag me dan even zodat ik jullie creaties ook kan bewonderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *