Estimated reading time: 4 minuten
“Wij willen kip, patat en appelmoes…..” dit zinnetje uit een liedje van Kinderen voor Kinderen staat me nog zo bij! Gek genoeg lijkt het hoe ouder ik word hoe minder appelmoes ik eet. Het is toch iets wat veelal aan kleine kinderen wordt gegeven. Of mensen die heel slecht eten en dan overal maar appelmoes bij scheppen. Eigenlijk best zonde want een huisgemaakte zoete appelmoes met fijne specerijen is heerlijk. Dus haal je potjes maar uit de voorraadkast, we gaan een lekker appelmoes recept maken.
Huisgemaakte zoete appelmoes
Het leuke aan zelf maken is dat je ook zélf bepaalt wat erin komt. Zo koos ik niet voor suiker deze keer maar voor honing om de moes zoet te maken. En naast kaneel ook nog 2 steranijs erbij. Zoals je in het recept zult zien is het ook nog eens zo gemaakt. Het meeste werk zit hem in het schillen van de appels.
Je kunt de appelmoes een paar weken in de koelkast bewaren, maar je kunt het ook invriezen voor een langere houdbaarheid. Appelmoes is een heerlijke en veelzijdige bijgerecht dat bij veel gerechten past. Waar kun je het bij eten? Wel ik zou zeggen kip, patat en appelmoes haha! Maar ook te gebruiken in allerlei baksels, zoals appeltaart, muffins of cake. Appelmoes geeft je gebak een extra smeuïge en zoete smaak. Je kunt ook appelmoes gebruiken om je vlees of vis te marineren, bijvoorbeeld varkenshaas of zalm.
Appelmoes zorgt voor een lekkere frisse en fruitige touch aan je gerecht. En natuurlijk kun je appelmoes ook serveren bij een aardappeltje met hachee, of bij een wat saaie groente zoals bloemkool of broccoli. Zeker gezonder dan een flinke schep jus of een kaassaus. Appelmoes is dus een echte aanrader voor iedereen die van lekker en makkelijk eten houdt.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Huisgemaakte zoete appelmoes
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 1 kg appels - geschild
- 2 el kruiden honing
- 100 ml water
- ½ citroen - uitgeperst
kruiden en specerijen
- 1 tl kaneelpoeder
- 2 steranijs
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in stukjes.
- Pak een pannetje erbij en doe hier de stukjes appel, honing, kaneel, steranijs, het sap van de citroen, en het water in en breng aan de kook.
- Laat rustig pruttelen tot de appeltjes zacht zijn en verwijder dan de steranijs .
- Met je staafmixer pureer je tot je een mooie zachte moes hebt.
- Schep in de potjes en laat afkoelen.
- Heerlijk Happen!
Andere basis gerechten die je heel gemakkelijk zelf kunt maken zijn bijvoorbeeld ook:
Huisgemaakte pindakaas met maar drie ingrediënten!
Dit basis recept voor Italiaanse verse pasta.
Een huisgebakken brood met speculaasjes, een klassieker!
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
appelmoes recept
De echte persoon!
De echte persoon!
Delicious!