Estimated reading time: 3 minuten
Een lekker stukje zalm met pasta, niks mis mee toch? Het staat hier regelmatig op tafel. En zelfs onze beagle Lilly is er dol op want die scoort maar al te graag het velletje van de zalm. Beter verwend dan verwaarloosd zullen we maar zeggen. Dit is een recept in de categorie “makkelijk” want deze in botersaus gegaarde zalm met orzo staat in no-time op tafel. Ook de ingrediëntenlijst is niet heel ingewikkeld. gebakken zalm
Eigenlijk een ideaal recept dus voor doordeweeks als je uit je werkt komt en wél lekker wilt eten, maar geen zin hebt om heel lang in de keuken te staan. Ik maakte deze van de zomer al een keer tijdens vakantie. Helaas mislukten toen de foto’s grandioos! Omdat het zo lekker was maakte ik hem dus nog een keer en de foto’s deze keer? Daar ben ik wel tevreden over!
In botersaus gegaarde zalm met orzo
Wist je trouwens dat de zalm in zowel zoet als zout water zwemt? Wanneer ze geboren worden op zee kunnen ze daar wel vier jaar blijven tot ze terug keren voor de “paai”. Tegenwoordig is de aanwezigheid van zalmen in een rivier een teken dat het goed zit met de waterkwaliteit van die rivier.
Ook zijn er tal van maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat ze niet uitsterven. Natuurlijk zijn er ook volop gekweekte zalmen te verkrijgen tegenwoordig. Door ook daar stevige regulering op toe te passen is het gebruik van antibiotica teruggedrongen.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
In botersaus gegaarde zalm met orzo
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 3 stukken zalmmoten met huid - ( kan ook een groot stuk in drieën gesneden zijn)
- 10 roma tomaatjes
- 150 gr verse spinazie
- 10 Kalamata olijven
- 250 gr orzo - (of rijst als je dat liever hebt)
- 50 gr boter
- 50 ml visbouillon
- 4 tenen knoflook - gesnipperd
- 15 blaadjes verse basilicum
- 1 grote witte ui - gesnipperd
- 2 el Persillade (kruidenmix)
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Neem de koekenpan erbij en doe hier een beetje olijfolie in. Bestrooi de zalm met de persillade. Bak hem aan beide zijdes voor een minuutje of 5 in totaal tot hij gaar is. Schep voorzichtig uit de pan en zet even apart tot gebruik.
- Voeg aan de koekenpan de boter toe en bak hier eerst de gesnipperde ui en knoflook in. Schep dan de spinazie, tomaatjes en kalamata olijven toe en bak alles voor een minuutje of 5. Voeg de visbouillon toe.
- Voeg de zalm toe aan de pan en laat het geheel even stoven.
- Kook intussen de orzo gaar en giet af. Schep de orzo eerst op de borden en de zalm met de saus erbovenop.
Zin in een andere recept met zalm zoals In botersaus gegaarde zalm met orzo? Dat kan! Maak eens één van de volgende toppers:
Deze heerlijke zalm met een feta korstje erop.
Of deze zalm “en croute” met kruiden.
Niks lekkerders dan een wrap met zalm.
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
pasta met gebakken zalm
Een heerlijk stukje zalm met orzo
Dat klopt zeker
Een heerlijk visje met opasta