Italiaanse bruschetta met tomatensaus

Italiaanse bruschetta met tomatensaus

Estimated reading time: 3 minuten

Bruschetta: een Italiaanse klassieker! Bruschetta is een klassieker onder de Italiaanse antipasti. Heel simpel, maar erg lekker. Bruschetta komt van het Latijnse woord ‘bruscare’ wat ‘op kolen roosteren’ betekent. Dit refereert naar het getoaste brood wat voor deze antipasti wordt gebruikt. Het is daarom ook een ideale manier om oud brood te verwerken! Graag deel ik dus dit recept voor Italiaanse bruschetta recepten tomaat met tomatensaus.

Italiaanse bruschetta met tomatensaus

Italiaanse bruschetta met tomatensaus

Je kunt een bruschetta op vele manieren maken, de standaard manier is met tomaten en mozzarella. Maar het is ook heel lekker om het met een tomatensaus te eten! Zoals we dat dus in dit recept doen. De meest voorkomende fout is trouwens de uitspraak van bruschetta. De correcte uitspraak is ‘broes-ket-ta’! Doe de Italianen er een goed plezier mee om het zo uit te spreken. 

Italiaanse bruschetta met tomatensaus

En als je nog meer wilt genieten van deze Italiaanse lekkernij, kun je er ook wat verse basilicum of oregano over strooien. Dat geeft een extra smaakdimensie aan je bruschetta. Of je kunt variëren met andere soorten kaas, zoals ricotta of parmezaan. Er zijn zoveel mogelijkheden om je bruschetta naar eigen smaak aan te passen!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!

Italiaanse bruschetta met tomatensaus

Italiaanse bruschetta met tomatensaus

De welbekende Italiaanse klassieker maar deze keer met een fijne tomatensaus!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 68 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: anti pasto
Keuken: Italiaans
Trefwoord: basilicum, olijven, passata
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 8 bruschetta’s
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 8 sneetjes rustiek brood
  • 500 ml passata
  • 50 gr tomaten concentraat - ( dikke puree)
  • 1 witte ui - gesnipperd
  • 1 teen knoflook - gesnipperd
  • 10 zwarte olijven
  • 2 takjes verse basilicum
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Snijd het uitje fijn en bak deze voor een paar minuten in een diepe pan met scheutje olijfolie. 
  • Voeg de passata, het tomaten concentraat en de basilicumblaadjes toe , breng op smaak met peper en zout en laat voor half uurtje inkoken.
  • Bestrijk de sneetjes brood met een eetlepel olijfolie. Grill het brood in een pan of in de oven tot het lekker krokant is. 
  • Pel het teentje knoflook en wrijf de toast in met de knoflook. Je kunt hier een vork voor gebruiken. 
  • Als de passata is ingekookt tot een gebonden compacte saus, verdeel deze dan op de toast. 
  • Garneer met wat olijven en eventueel nog wat basilicum blaadjes en een snufje peper. 
  • Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze Blog “Italiaanse bruschetta met tomatensaus“ is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar makkelijke en lekkere recepten zijn onder andere:

bruschetta recept recepten tomaat

Start » Recepten » Hapjes » Italiaanse bruschetta met tomatensaus

Eén gedachte over “Italiaanse bruschetta met tomatensaus”

4.93 from 68 votes (67 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept