Estimated reading time: 3 minuten
Bruschetta: een Italiaanse klassieker! Bruschetta is een klassieker onder de Italiaanse antipasti. Heel simpel, maar erg lekker. Bruschetta komt van het Latijnse woord ‘bruscare’ wat ‘op kolen roosteren’ betekent. Dit refereert naar het getoaste brood wat voor deze antipasti wordt gebruikt. Het is daarom ook een ideale manier om oud brood te verwerken! Graag deel ik dus dit recept voor Italiaanse bruschetta recepten tomaat met tomatensaus.
Italiaanse bruschetta met tomatensaus
Je kunt een bruschetta op vele manieren maken, de standaard manier is met tomaten en mozzarella. Maar het is ook heel lekker om het met een tomatensaus te eten! Zoals we dat dus in dit recept doen. De meest voorkomende fout is trouwens de uitspraak van bruschetta. De correcte uitspraak is ‘broes-ket-ta’! Doe de Italianen er een goed plezier mee om het zo uit te spreken.
En als je nog meer wilt genieten van deze Italiaanse lekkernij, kun je er ook wat verse basilicum of oregano over strooien. Dat geeft een extra smaakdimensie aan je bruschetta. Of je kunt variëren met andere soorten kaas, zoals ricotta of parmezaan. Er zijn zoveel mogelijkheden om je bruschetta naar eigen smaak aan te passen!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht. Heerlijke Happen!
Italiaanse bruschetta met tomatensaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd het uitje fijn en bak deze voor een paar minuten in een diepe pan met scheutje olijfolie.
- Voeg de passata, het tomaten concentraat en de basilicumblaadjes toe , breng op smaak met peper en zout en laat voor half uurtje inkoken.
- Bestrijk de sneetjes brood met een eetlepel olijfolie. Grill het brood in een pan of in de oven tot het lekker krokant is.
- Pel het teentje knoflook en wrijf de toast in met de knoflook. Je kunt hier een vork voor gebruiken.
- Als de passata is ingekookt tot een gebonden compacte saus, verdeel deze dan op de toast.
- Garneer met wat olijven en eventueel nog wat basilicum blaadjes en een snufje peper.
- Heerlijk Happen!
Deze Blog “Italiaanse bruschetta met tomatensaus“ is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar makkelijke en lekkere recepten zijn onder andere:
- Italiaanse tagliatelle con asparagi.
- En wat dacht je van deze heerlijke scaloppine in witte wijnsaus?
- Een echte carbonara maak je zo!
- Maar ook deze paramigiana met aubergine wil je maken.
- Of deze Italiaanse pizette di sfoglia.
bruschetta recept recepten tomaat
Great recipe!