Krentenbrood tosti met mascarpone

Krentenbrood tosti met mascarpone

Krentenbrood tosti met mascarpone

Tosti’s heb je in vele vormen en smaken. Natuurlijk de welbekende croque monsieur of de croque madame met een eitje erop. En de variatie is eindeloos. Mijn dochter is niet zo avontuurlijk, die houdt het graag bij een volkoren boterham met kaas en cervelaat. Aan haar was deze krentenbrood tosti met mascarpone dus ook niet besteed… Maar wat lekker is hij zeg! Zeker het proberen waard en een echte lekkere tosti voor in het weekend. Wist je dat in warenwet is vastgelegd dat een krentenbrood ten minste 30% krenten moet bevatten? De goedkopere variatie heet dan ook vruchtenbrood. Of zoals men vroeger zei: ” De krenten zijn er met een buks ingeschoten”.

Krentenbrood tosti met mascarponeVoor 2 personen heb je nodig:

En zo maak je ze:

-Neem je tostirooster of grill-apparaat erbij en verwarm deze goed voor zodat hij lekker heet is.

-Neem de krentenbrood-sneetjes erbij en besmeer elke boterham met een eetlepel mascarpone.

-Schil daarna de appel en verwijder het klokhuis. Snij vervolgens in dunne partjes, je kunt eventueel de schil eraf halen als je dat lekkerder vindt.

-Leg de appelpartjes erop en strooi op de mascarpone een klein beetje kaneel en leg dan het ene krentenbrood op het andere.

-Leg de tosti’s op de grill of in het tostirooster en klap hem goed dicht.

Krentenbrood tosti met mascarpone

-Laat hem een paar minuutjes grillen tot hij mooi bruin is.

Krentenbrood tosti met mascarpone

Snij ten slotte de tosti diagonaal door en serveer ze op een mooi bordje: Heerlijk happen!

Variatie mogelijkheden:

Je kunt deze tosti ook als toetje serveren, schep dan een lekkere bol vanille ijs op de tosti en mix wat extra mascarpone met slagroom tot een stevige slagroom. Schep deze op het bordje erbij en strooi er een klein beetje kaneel op et voilà: Heerlijk happen!