Italiaanse pizette di sfoglia

Italiaanse pizette di sfoglia

Geschatte leestijd: 4 minuten

Ciao ragazzi! De zon begint weer te schijnen dus het aperitief seizoen komt er aan. En heb je nou de komende tijd een borrel of een feestje en wil je eens wat anders op tafel zetten? Dan kun je deze heerlijke Italiaanse pizette di sfoglia maken! “Di sfoglia” betekent letterlijk “van bladeren”, we maken ze dus met plakjes bladerdeeg. Omdat ze daarmee gemaakt worden zijn ze super snel klaar en passen ze perfect bij een lekker drankje. In dit recept laat ik de standaard variant zien, maar je kunt altijd extra ingrediënten toevoegen!

Italiaanse pizette di sfoglia

Italiaanse pizette di sfoglia

Nog een leuk weetje: Wist je trouwens dat de pizza Margherita is vernoemd naar een Italiaanse koningin? Haar naam was Margherita van Savoye en ze was getrouwd met koning Umberto I. Toen zij in 1889 Napels kwam bezoeken wilde een Napolitaanse bakker genaamd Raffaele Esposito een speciale pizza voor haar maken. Hij deed dit in de kleuren van de Italiaanse vlag: tomaat voor het rood, mozzarella voor het wit en basilicum voor het groen. Deze beviel haar zo goed, dat de kok haar een bedank brief scheef en deze pizza voortaan ‘pizza Margherita’ noemde.

Italiaanse pizette di sfoglia

Het begin van een gerecht wat niet meer uit ons leven is weg te denken! Deze Italiaanse pizette di sfoglia zijn een soort mini-Margherita’s. Ze zijn gemaakt van bladerdeeg en belegd met dezelfde ingrediënten als de originele pizza. Ze zijn heerlijk als snack of als voorgerecht bij een Italiaanse maaltijd.

Hieronder het volledige recept met ingrediënten. Veel plezier met het maken van onderstaand recept. Heerlijke Happen!

Italiaanse pizette di sfoglia

Italiaanse pizette di sfoglia

Heerlijke pizza-hapjes die je zó op tafel hebt staan.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 64 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Borrelhapje
Keuken: Italiaans
Trefwoord: bladerdeeg, oregano, passata
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 6 personen
Auteur: Tim Harzing
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

keukenkwastje

Ingrediënten:

  • 10 plakken bladerdeeg
  • 250 ml passata
  • 150 gram mozzarella
  • 2 el oregano

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Ontdooi het bladerdeeg en snijd er rondjes uit. Doe dit met gebaksvormpjes of een glas.
  • Pak een ovenplaat, bedek deze met bakpapier en leg hier alle rondjes op. (je hebt zeker twee platen nodig of bak het in twee keer)
  • Kluts het eitje en bestrijk alle rondjes met wat ei. 
  • Bedek de rondjes met een laagje passata (houd de rand een beetje vrij). Let op, gebruik wel een geconcentreerde passata. Gebruik je gepelde tomaten, kook dit dan eerst even tot een dikke saus. 
  • Snijd de mozzarella in kleine blokjes en gebruik 2 blokjes per pizzetta. Leg deze op de passata. 
  • Bestrooi de pizzette met wat oregano en zet de pizzette in de oven op 200 graden voor ongeveer 12 minuten. 
  • Je kunt ze zowel warm als koud eten! Heerlijk Happen!
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze Blog “Italiaanse pizette di sfoglia“ is een bijdrage van Tim van La Cucina Di Tim. We crossen virtueel met hem door Italië en hebben al heel wat mooie plekjes bezocht. En heel fijn om te weten: de reis is nog lang niet afgelopen! De komende tijd gaan we dus nog veel meer mooie Italiaanse klassiekers ontdekken. Een paar makkelijke en lekkere recepten zijn onder andere:

Deze heerlijke cantucci, de welbekende Italiaanse amandelkoekjes. 

En wat dacht je van deze heerlijke scaloppine in witte wijnsaus?

Een echte carbonara maak je zo! 

Maar ook deze paramigiana met aubergine wil je maken. 

Heb je wel eens zwarte pasta op? Probeer dit recept maar eens.

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Italiaanse pizette di sfoglia

Start » Recepten » Hapjes » Italiaanse pizette di sfoglia
4.94 from 64 votes (64 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept