Week 17 en 18.19 weekvlog Heerlijke Happen

Week 17 en 18.19 weekvlog Heerlijke Happen

Geschatte leestijd: 5 minuten

En toen zat ik ineens in Frankrijk zónder wifi of een interconnectie… Hoewel de vakantie heerlijk was betekende dit ook dat er géén weekvlog gepost kon worden… Daar heb je namelijk wel een beetje goede verbinding voor nodig! Deze keer dus een extra lange aflevering want het zijn twee weken in één grote vlog geworden. Kijk snel mee in de week 17 en 18.19 weekvlog Heerlijke Happen om ook onze vakantieavonturen te bekijken.

Week 17 en 18.19 weekvlog Heerlijke Happen

Ik had al lang uitgekeken naar mijn vakantie in Frankrijk, maar ik moest eerst nog wat werk afronden. Net voor vertrek had ik nog even een laatste marketing overleg met mijn collega’s en daarna was het tijd om mijn spullen in te pakken en hopla naar Frankrijk te gaan. Het was wel een beetje ingewikkeld inpakken want ik wist niet zo goed wat voor weer het zou worden.

Zou het lekker zonnig zijn of zou het gaan regenen? Uiteindelijk neem je toch teveel mee maar maar goed beter wel goed voorbereid op weg. Ik had er zin in om te genieten van de Franse cultuur, natuur en keuken.

Week 17 en 18.19 weekvlog Heerlijke Happen
Deze prachtige pauwen tref je aan bij Chateau de Marqueyssac.

Frankrijk de Périgord

Dit keer zijn we naar een gedeelte van Frankrijk geweest waar we nog nooit op vakantie zijn geweest. En daar hebben we zeker geen spijt van gekregen. Wat een prachtige omgeving en wat een hoop chateau’s! Bijna op elke hoek van een berg staat wel een prachtig chateau. De voornaamste reden om naar dit huisje te gaan was de mogelijkheid tot paardrijden.

Jools wilde heel graag buitenritten maken en dat was hier meer dan goed mogelijk. Ook ongelofelijk lieve en aardige mensen. Ze nodigden ons uit om een apéro te hebben en daarna zijn we zelfs blijven eten. Het feit dat is Frans spreek helpt natuurlijk wel want ze spreken daar nauwelijks Engels of een andere taal.

Week 17 en 18.19 weekvlog Heerlijke Happen
Mijn kleine amazone.

Culinaire hoogstandjes

Tijdens de vakanties kook ik graag zelf. We nemen vaak onze grill mee en kopen dan ter plekke op de markt groente en vlees. In deze regio is het vooral eendenvlees en foie gras. Dat laatste is natuurlijk niet geheel zonder discussie maar in Frankrijk denken ze daar toch net wat anders over.

Het is dus ook volop verkrijgbaar en ik heb het dan ook een paar keer gegeten. Ik heb verder geen recepten uitgewerkt omdat ik niet op mijn website kon werken. Dat gedeelte heb ik dus helemaal losgelaten en verder gewoon lekker genoten van de omgeving.

Week 17 en 18.19 weekvlog Heerlijke Happen
Eten bij de eigenaar van het huisje: goede wijn, stokbrood en een fijn stuk vlees!

Weer retour

Weer retour in Nederland vierden we zondag de verjaardag van Saar, de dochter van mijn beste vriendin. Onze gezamenlijke herfstvakantie is alweer geboekt, daar kunnen we dus lekker naar uit kijken. En ook het werk voor Heerlijke Happen startte gelijk weer. Volop email, en allerlei andere dingen die ik aan het regelen ben voor mijn twee aankomende events. Dinsdag had ik ook weer een leuk event waar ik voor was uitgenodigd. Ook dat zien jullie allemaal in de weekvlog.

Wat kwam er allemaal online?

Nou eigenlijk niet zoveel dus omdat ik geen nieuwe recepten heb gemaakt tijdens de vakantie, maar sinds thuiskomst is er toch al wel één pareltje geplaatst. Deze ging helemaal los wat betreft bezoekers op mijn pagina dus ik deel hem graag nog een keer hier:

Witlofschotel met gorgonzola en hamblokjes
Zo simpel maar zó lekker!

Wat wordt er verwacht voor week 19?

Ik heb deze week een hoop afspraken staan voor de Keuken Kampioen. We gaan foto’s schieten in een showroom. Maar het leukste event komt zaterdag… stay tuned dus want ik ga zeker genoeg stories plaatsen op Instagram. Een leuke drukke week voor de boeg, ik zie je graag volgende week weer hier terug!

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Start » Mijn week » Week 17 en 18.19 weekvlog Heerlijke Happen

1 gedachte over “Week 17 en 18.19 weekvlog Heerlijke Happen”

  1. Pingback: Luxe salade met burrata en balsamico dressing - Heerlijke Happen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *