Kalfsrolletjes in champignonsaus

Kalfsrolletjes in champignonsaus

Geschatte leestijd: 5 minuten

Dit is een heerlijk recept met een Vlaams/Franse achtergrond. In België bekend onder de naam vogel zonder kop, in Frankrijk als Paupiettes. In Nederland hebben we een vergelijkbaar product namelijk : de slavink ( of rundervink). Dit recept is wat luxer met net even wat andere ingrediënten maar niet ingewikkeld om te maken. De kaas die we in de rolletjes rollen is de welbekende Port Salut. Port Salut is van oudsher een monniken kaas. De naam Port Salut is al gedeponeerd sinds 1874 en heeft dus een lange historie. In de abdij Notre-Dame du Port-du-Salut in het departement Pays de la Loire werd de kaas gemaakt tot de monniken moesten vluchten vanwege de Franse revolutie. Hedendaags staat de fabriek aan de Duitse grens en is hij zijn korstkaas kwijt geraakt en heeft dus een korst die gegeten kan worden. Snel aan de slag met deze kalfsrolletjes in champignonsaus bakken!

kalfsrolletjes in champignonsaus

En zo maak je de Kalfsrolletjes in champignonsaus:

-Maak de ui schoon en snipper deze doe hetzelfde met de knoflookteentjes en leg deze op een schaaltje apart tot gebruik.

kalfsrolletjes in champignonsaus

-Neem als eerste de schnitzels erbij en leg deze op een snijplank. Zorg dat ze goed plat zijn en leg per schnitzel 2 plakken bacon op het vlees.Leg vervolgens een plak Port Salut op de bacon en rol dan strak de schnitzels op. Met het bindtouw maak je mooie strakke pakketjes van het vlees en daarna rol je ze door de rozemarijn zodat er rondom een mooi laagje op het vlees zit.

-Maak de champignons goed schoon en snij ze in vieren. Neem een koekenpan erbij en bak hier even de champignons in aan tot ze goudbruin zijn en zet ze vervolgens even weg.

Het bakken van de rolletjes:

-Pak een koekenpan erbij en doe hierin nogmaals wat olijfolie en neem de kalfsrolletjes erbij. Bak de rolletjes aan alle zijdes tot ze mooi gebruind zijn.

kalfsrolletjes in champignonsaus

-Wanneer alle zijdes gebakken zijn voeg je de ui en de gesnipperde knoflook toe en bak je deze even mee. Strooi wat peper en zout erover en blus het dan af met de witte wijn. Schep met een lepel de crème fraiche in de pan erbij en roer dit voorzichtig tot het helemaal zacht is geworden en vermengd is met de wijn tot een mooie witte saus.

-Laat nu op een zacht vuurtje de kalfsrolletjes zo’n vijftien minuten zachtjes pruttelen zodat ze vanbinnen helemaal mooi gaar zijn.

kalfsrolletjes in champignonsaus


-Tijdens dat de rolletjes aan het stoven zijn kook je de rijst gaar en hak je de peterselie fijn om straks de rijst mee te garneren. kalfsrolletjes bakken

-Als je saus nog wat te vloeibaar is naar je zin kun je altijd nog een maizenapapje maken door 1 eetlepel maizena met wat water te mengen en goed door te roeren. Dit voeg je vervolgens toe aan de saus en roer het eventjes door. De champignonsaus zal dan wat dikker worden.

Kalfsrolletjes in champignonsaus

Als laatste stap in het bereidingsproces van deze smakelijke maaltijd, is het tijd om de borden tevoorschijn te halen. Neem vervolgens een kommetje en gebruik het om een mooie, ronde portie rijst op het bord te scheppen. Leg de kalfsrolletjes naast de rijst en bedek ze royaal met de heerlijke champignonsaus. Om de presentatie van het gerecht compleet te maken, strooi je wat verse peterselie over het geheel als garnering. Vergeet echter niet om de touwtjes van de kalfsrolletjes los te knippen en deze te verwijderen voordat je het gerecht opdient. Dit zal ervoor zorgen dat het gerecht er nog aantrekkelijker uitziet en dat het gemakkelijker te eten is. Zodra alles op zijn plaats ligt, is het tijd om te genieten van deze heerlijke maaltijd.

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

kalfsrolletjes in champignonsaus

Kalfsrolletjes in champignonsaus

Dit is een heerlijk recept met een Vlaams/Franse achtergrond. In België bekend onder de naam vogel zonder kop, in Frankrijk als Paupiettes.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 20 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: European
Trefwoord: kalsvlees
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Ingrediënten:

  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzels
  • 8 plakjes bacon
  • 4 plakken Port Salut
  • rozemarijn
  • 1 bakje creme fraiche
  • 300 ml droge witte wijn
  • olijfolie
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 1 witte ui
  • 1 doosje champignons
  • peper
  • zout
  • 150 basmati rijst
  • slagers bindtouw
  • verse gehakte peterselie

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Maak de ui schoon en snipper deze doe hetzelfde met de knoflookteentjes en leg deze op een schaaltje apart tot gebruik.
  • Neem als eerste de schnitzels erbij en leg deze op een snijplank. Zorg dat ze goed plat zijn en leg per schnitzel 2 plakken bacon op het vlees.Leg vervolgens een plak Port Salut op de bacon en rol dan strak de schnitzels op. Met het bindtouw maak je mooie strakke pakketjes van het vlees en daarna rol je ze door de rozemarijn zodat er rondom een mooi laagje op het vlees zit.
  • Maak de champignons goed schoon en snij ze in vieren. Neem een koekenpan erbij en bak hier even de champignons in aan tot ze goudbruin zijn en zet ze vervolgens even weg.

Het bakken van de rolletjes:

  • -Pak een koekenpan erbij en doe hierin nogmaals wat olijfolie en neem de kalfsrolletjes erbij. Bak de rolletjes aan alle zijdes tot ze mooi gebruind zijn.
  • Wanneer alle zijdes gebakken zijn voeg je de ui en de gesnipperde knoflook toe en bak je deze even mee. Strooi wat peper en zout erover en blus het dan af met de witte wijn. Schep met een lepel de crème fraiche in de pan erbij en roer dit voorzichtig tot het helemaal zacht is geworden en vermengd is met de wijn tot een mooie witte saus.
  • Laat nu op een zacht vuurtje de kalfsrolletjes zo’n vijftien minuten zachtjes pruttelen zodat ze vanbinnen helemaal mooi gaar zijn.
  • Tijdens dat de rolletjes aan het stoven zijn kook je de rijst gaar en hak je de peterselie fijn om straks de rijst mee te garneren.
  • Als je saus nog wat te vloeibaar is naar je zin kun je altijd nog een maizenapapje maken door 1 eetlepel maizena met wat water te mengen en goed door te roeren. Dit voeg je vervolgens toe aan de saus en roer het eventjes door. De champignonsaus zal dan wat dikker worden.
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals Kalfsrolletjes in champignonsaus? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

Kalfsrolletjes in champignonsaus bakken

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Kalfsrolletjes in champignonsaus

4 gedachten over “Kalfsrolletjes in champignonsaus”

  1. 4 sterren
    Ik ga dit recept van de kalfsrolletjes maken op 1ste Kerstdag,
    Maar volgens mij moet je na de ui en knofl ook de champignons toevoegen?
    En ik bak eerst de kalfsrolletjes haal ze dan uit de pan houd deze even warm en maak de saus apart.

4.91 from 20 votes (17 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept