Romige champignonsaus met verse pasta

Romige champignonsaus met verse pasta

Romige champignonsaus met verse pasta

Opgelet! Deze is niet voor mensen die op dieet zijn! Deze super romige champignonsaus met verse pasta is fingerlicking good… We gaan aan de slag met roomboter èn slagroom. Mijn man houdt heel erg van verse pasta en je weet de liefde van de man gaat door de maag hè?! Zo fijn dat je iemand blij kunt maken met een lekker bordje pasta. Groot voordeel is ook dat dit wel een maaltje is dat lekker snel op tafel staat.

Voor 2 personen heb je nodig:Opgelet! Deze is niet voor mensen die op dieet zijn! Deze super romige champignonsaus met verse pasta is fingerlicking good... We gaan aan de slag met roomboter en slagroom.

  • verse pasta naar keuze
  • champignon-mix
  • 80 gram roomboter
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • peper/zeezout
  • verse peterselie
  • 3 tenen knoflook

En zo maak je het:

-We beginnen eerst met de champignons. Neem een koekenpan erbij en doe hier wat roomboter in. Bak daarna de champignons mooi goudbruin. Voeg vervolgens de drie tenen fijngehakte knoflook toe en bak deze even mee.Romige champignonsaus met verse pasta

-Voeg dan de slagroom en de boter toe en laat dat op laag vuur helemaal smelten bij de champignons. Laat het geheel zachtjes pruttelen terwijl we de pasta gaan koken.

-Volg de aanwijzingen op de verpakking van de verse pasta. Giet de pasta af en voeg deze dan toe aan de champignon-mix.

-Rasp als laatste de parmezaanse kaas en mix het bij de pasta.

Romige champignonsaus met verse pastaRomige champignonsaus met verse pasta

Pak ten slotte een mooie schaal erbij en schep de pasta erin. Garneer met de verse peterselie, zeezout, peper en eventueel wat extra parmezaanse kaas: Heerlijk Happen!

Tip: Je kunt er altijd nog wat extra gebakken en krokante spekjes aan toevoegen en wil je wat meer spice voeg dan een beetje rode peper toe.

 

 

Facebook Comments

Reacties

Reacties