Romige champignonsaus met verse pasta

Romige champignonsaus met verse pasta

Deze super romige champignonsaus met verse pasta is fingerlicking good…
Romige champignonsaus met verse pasta

Romige champignonsaus met verse pasta

Opgelet! Dit recept is niet voor mensen die op dieet zijn! Deze super romige champignonsaus met verse pasta is fingerlicking good… We gaan aan de slag met roomboter èn slagroom. Mijn man houdt heel erg van verse pasta en je weet de liefde van de man gaat door de maag hè?! Zo fijn dat je iemand blij kunt maken met een lekker bordje verse pasta. Groot voordeel is ook dat deze romige champignonsaus met verse pasta wel een maaltje is dat lekker snel op tafel staat. Heerlijk, makkelijk en snel!

Voor 2 personen heb je nodig:

Opgelet! Deze is niet voor mensen die op dieet zijn! Deze super romige champignonsaus met verse pasta is fingerlicking good... We gaan aan de slag met roomboter en slagroom.
  • verse pasta naar keuze
  • champignon-mix
  • 80 gram roomboter
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • peper/zeezout
  • verse peterselie
  • 3 tenen knoflook

En zo maak je dit recept:

Romige champignonsaus met verse pasta

-We beginnen eerst met de champignons. Neem een koekenpan erbij en doe hier wat roomboter in. Bak daarna de champignons mooi goudbruin. Voeg vervolgens de drie tenen fijngehakte knoflook toe en bak deze even mee.

-Voeg dan de slagroom en de boter toe en laat dat op laag vuur helemaal smelten bij de champignons. Laat het geheel zachtjes pruttelen terwijl we de pasta gaan koken.

-Volg de aanwijzingen op de verpakking van de verse pasta. Giet de pasta af en voeg deze dan toe aan de champignon-mix.

-Rasp als laatste de parmezaanse kaas en mix het bij de pasta.

Pak ten slotte een mooie schaal erbij en schep de verse pasta erin. Garneer met de verse peterselie, zeezout, peper en eventueel wat extra parmezaanse kaas: romige champignonsaus met verse pasta Heerlijk Happen!

Tip: Je kunt er altijd nog wat extra gebakken en krokante spekjes aan toevoegen en wil je wat meer spice voeg dan een beetje rode peper toe. Dan maak je deze verse pasta wellicht nog lekkerder.

Romige champignonsaus met verse pasta

Romige champignonsaus met verse pasta

Deze super romige champignonsaus met verse pasta is fingerlicking good…
5 van 4 stemmen
Afdrukken Pin Rate
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: champignons, pasta
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Benodigdheden:

koekenpan

Ingrediënten:

  • 1 pak verse pasta naar keuze
  • champignon-mix
  • 80 gram roomboter
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • peper/zeezout
  • verse peterselie
  • 3 tenen knoflook

En zo maak je het:

  • We beginnen eerst met de champignons. Neem een koekenpan erbij en doe hier wat roomboter in. Bak daarna de champignons mooi goudbruin. Voeg vervolgens de drie tenen fijngehakte knoflook toe en bak deze even mee.Romige champignonsaus met verse pasta
  • Voeg dan de slagroom en de boter toe en laat dat op laag vuur helemaal smelten bij de champignons. Laat het geheel zachtjes pruttelen terwijl we de pasta gaan koken.
  • Volg de aanwijzingen op de verpakking van de verse pasta. Giet de pasta af en voeg deze dan toe aan de champignon-mix.
  • Rasp als laatste de parmezaanse kaas en mix het bij de pasta.
  • Pak ten slotte een mooie schaal erbij en schep de verse pasta erin. Garneer met de verse peterselie, zeezout, peper en eventueel wat extra parmezaanse kaas: romige champignonsaus met verse pasta Heerlijk Happen!

Notities

Tip: Je kunt er altijd nog wat extra gebakken en krokante spekjes aan toevoegen en wil je wat meer spice voeg dan een beetje rode peper toe. Dan maak je deze verse pasta wellicht nog lekkerder.
Wat vind je van dit recept?

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Romige champignonsaus met verse pasta? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Makkelijke avocado toast met honing of Edamame bruschetta met radijs of Knolselderijsoep met gamba

5 gedachten over “Romige champignonsaus met verse pasta”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept