Geschatte leestijd: 3 minuten
Ik heb een pasta ravioli recept gevuld met zachte geitenkaas en paddestoelen gemaakt. Geitenkaas bevat minder lactose dan koemelk en is hypoallergeen. De geitenkaas die ik gebruikt heb bij deze huisgemaakte ravioli is in bijna elke supermarkt te verkrijgen. Deze is super zacht en heeft geen overheersende smaak. Hierdoor kunnen we de ravioli zelf lekker op smaak brengen. Je kunt deze pasta trouwens prima een dag van te voren maken en in de koelkast bewaren. Zo heb je geen stress tijdens de kerst en kun je zó aan tafel. Aan de slag met dit kerstrecept huisgemaakte geitenkaas ravioli!
Geitenkaas en zijn voordelen
In geitenmelk zit minder vet en eiwit dan in koemelk (resp. 4,1% en 3,4%). De verdeling van het vet over de melk is daarnaast wat fijner. Onder andere het verschil in vetzuursamenstelling zorgt voor de karakteristieke smaak van geitenmelk en geitenmelkproducten.
Ook de verdeling van het eiwit over de melk en de samenstelling van het eiwit verschilt van koemelk. Die samenstelling zorgt ervoor dat mensen die gevoelig zijn voor koemelk soms wel geitenmelk kunnen verdragen.
Kerstrecept huisgemaakte geitenkaas ravioli
Dit pasta recept is natuurlijk ook voor of na de kerst heel lekker hoor. En ook heel gemakkelijk mee te variëren. De basis blijft hetzelfde, de vulling kun je aanpassen. Een ravioli recept is eenvoudig van te voren voor te bereiden. Als je de pasta goed “bebloemd” aan de buitenkant dan kun je ze in de koelkast bewaren. Het maken van de saus neemt je letterlijk nog geen 10 minuutjes in beslag. Ook het koken van dit kerstrecept huisgemaakte geitenkaas ravioli is zo gepiept: max 2 tot 3 minuutjes in kokend water.
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kerstrecept huisgemaakte geitenkaas ravioli
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 100 gram semola di grano duro rimacinata - ( van bijv DiCecco)
- 100 gram bloem type 00 - pizzadeeg bloem
- 2 eieren
- 1½ tl zout
Voor de inhoud van de ravioli:
- 3 el Chavroux geitenkaas
- 75 gram paddestoelenmix - fijngehakt
- 1 sjalot - gesnipperd
- 2 takjes verse tijm - blaadjes eraf gerist
- 1 el persillade kruidenmix
Voor de saus:
- 75 ml Chardonnay - witte wijn
- 5 el mascarpone
- 5 el Chavroux geitenkaas
- 6 salieblaadjes - 1 takje verse salie
- vergemalen peper
- olijfolie
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We maken eerst het deeg voor de pasta. Meng de semola en de bloem type 00. Stort de bloem over je werkblad en maak een kuiltje (In het Italiaans heet dat fontana) in het midden. Breek de eieren in het kuiltje. Meng met een vork alle bloem met de eieren.
- Kneed ongeveer 10 minuten tot je een mooie deegbal krijgt. Je duwt echt flink met je handen het deeg. Bedek daarna met huishoudfolie en leg minimaal 30 minuten aan de kant op kamertemperatuur. Je kunt ondertussen verder met het recept.
- Hak de paddestoelen fijn, snipper de sjalot heel fijn en ris de blaadjes van de takjes tijm. Pak je koekenpan erbij en doe er een scheutje olijfolie in. Bak de sjalot, paddestoelen en tijm voor een paar minuutjes. Breng op smaak met de persillade. Schep de inhoud in een kom en voeg hier de zachte geitenkaas aan toe. Mix het geheel goed door elkaar, laat staan tot gebruik.
- Neem je pastamachine erbij: snijd de deegbol in tweeën. Duw 1 deel plat en draai het eerste lapje deeg door het kleinste getal op je machine. ( nr 1 heeft de grootste opening). Vouw de buitenkanten naar binnen en draai nogmaals door de machineroller met het kleinste getal. Draai daarna het deeg door de machine waar je telkens 1 getal hoger gaat en hierdoor het deeg dus steeds dunner wordt, en de opening steeds kleiner. Stop wanneer het pastavel ongeveer 1 mm dik is.
- Leg het vel op je werkblad waar je een beetje semola op gestrooid hebt zodat het niet vastplakt. Vouw het 1 keer dubbel, en vouw dan weer terug. Met je ravioli steker duw je op de ene helft rondjes.
- Vul nu die rondjes van het pastavel met kleine hoopjes van de geitenkaasvulling. Elk hoopje bekleed ongeveer 2/3 van je ravioli. Met je vinger die je telkens in een kommetje water doopt maak je de randjes van de ravioli nat. Vouw daarna de andere helft van het pastavel over de hoopjes. Duw de lucht weg rond de pastahoopjes. Steek de ravioli uit met de ravioli steker en duw met je vingers nog even goed de randjes dicht.
- Herhaal dit met het tweede deel van de deegbol.
- Pak je koekenpan erbij, schenk hier een scheut olijfolie in. Haal de blaadjes van het takje salie. Bak deze kort tot het lekker begint te geuren. Haal ze uit de pan en leg apart. Schep de geitenkaas en mascarpone in de pan en met een garde mix je het tot een gladde saus. Schenk de wijn erbij en breng langzaam aan de kook. Breng op smaak met flink wat vers gemalen zwarte peper. Zet het vuur nu zacht en houd de saus warm.
- Zet een pan met water op en breng aan de kook met wat zeezout. Als het water kookt laat je de ravioli voorzichtig in het water glijden en kook je ze enkele minuten, als ze gaan drijven zijn ze klaar.
- Schep de ravioli met een schuimspaan uit de pan, even goed uitlekken, en dan in de koekenpan bij de saus. Daarna op de bordjes en garneer met wat van de gebakken salie.
- Heerlijk Happen!
Nog meer geitenkaas of vleesrecepten proberen? Maak dan eens deze:
Een hele mooie tajine met bokjesvlees, een prachtig stoofgerecht.
Of deze geitenkaas paddestoelen fondue, ook heerlijk met de Kerst.
Maar ook deze flespompoen gevuld met geitenkaas is heerlijk.