Geschatte leestijd: 4 minuten
‘2021 wordt mijn jaar’. Een uitspraak die rond de jaarwisseling door zo ongeveer iedereen in plaats van vuurwerk in de lucht werd geslingerd. Hoezo jouw jaar? We zitten midden in een lockdown en we moeten het toch samen doen. Het lijkt wel alsof iedereen het gevoel heeft een jaar te hebben opgegeven van zijn leven en nu er hélémaal voor gaat. Ieder jaar mag je er toch een mooi jaar van maken? Ik ben in ieder geval wel van plan er een goed jaar van te gaan maken. Niet dat 2020 zo slecht was hoor: ik maakte mijn allereerste kookboek, breidde mijn foto-skills verder uit en ontwikkelde een businessplan. En om het jaar lekker te starten deel ik met jullie een kipburger recept voor een kipburger met portobello broodje. kipburgers
Een klein eindejaarsdipje …
Al had ik toch wel even een dipje in de laatste weken van het jaar. Ik was mijn fit-mojo even kwijt. De weekmenu’s rolden niet meer uit mijn toetsenbord. Wandelingen niet meer uit mijn benen en creativiteit niet meer uit mijn brein. Best frustrerend moet ik eerlijk zeggen. Wat had mijn lichaam wel heel goed aangegeven? Zin in lekker eten, gezelligheid en kerstfilms! Ik heb er dan ook maar even van genoten…. Herkenbaar? Dit dipje of deze pauze is helemaal niet erg hoor. Je krijgt er op meerdere momenten mee te maken in jouw leven.
De kunst is om de draad weer op de te pakken. Ik gunde mijn pauze nog het eerste weekend van januari. Die werd zelfs feestelijk afgesloten met burgers van de grote Gele M. Inmiddels staan de weekmenu’s voor de aankomende weken weer klaar. Zijn de plannen weer gemaakt en zit er al ruim 5 uur wandelen op. Ieder begin is er één! Met de familie hebben we een leuke app geïnstalleerd en maken we er een uitdaging van wie als eerste 25 uur wandelingetjes haalt! Dát geeft nog eens motivatie. kipburgers
Nieuwe plannen voor 2021
Welke plannen ik heb gemaakt voor aankomend jaar? Eén van de eerste is dat deze maand mijn website The Kicktstart Kitchen live gaat. En als cadeau krijgt iedereen hier een gratis healthy e-book bij. Dat betekent voor mij nog werk aan de winkel. Veel foto’s maken en teksten schrijven. Maar vooral veel gezond eten, bewegen in de buitenlucht, goed slapen en ook ontspannen. Doe je mee? Dan wordt 2021 ons jaar!
Het recept: Kipburger met portobello broodje
Kipburger met portobello broodje
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptIngrediënten:
- 300 gram kipgehakt
- 300 gram zoete aardappelfriet - uit het vriesvak
- 4 portobello's
- 1 ei
- 1 grote vleestomaten
- 1 teen knoflook
- ½ rode ui
- 50 gram cheddar kaas
- 2 el rode uiencompote - ( anders rode uienringen)
Uit de voorraadkast:
- 2 el havermout
- 1 el ketjap
- 1 tl mosterd
- ½ tl gerookt paprikapoeder
- peper/zout
- olijfolie om mee te bakken
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- Snijd de rode ui en de knoflook fijn. Voeg dit in een kom samen met het kipgehakt.
- Voeg hierbij het ei, de ketjap, de havermout, de mosterd, het paprikapoeder en het peper en zout. Kneed dit met je handen goed door elkaar. Als het erg nat blijft, doe er dan nog een schepje havermout bij.
- Vorm er twee mooie ronde burgers van en leg ze even op het keukenpapier. Zo kan er nog wat vocht aan onttrokken worden.
- Verwarm in een pan wat olie en voeg hierin de zoete aardappelfrietjes toe. Bak deze in zo’n 10-12 minuten gaar. ( dit kan ook in een aifryer).
- Verwarm dan in een andere koekenpan nog wat olie en draai het vuur wat zachter. Leg de burgers in de pan en laat ze aan beiden zijden een paar minuten garen.
- Snijd ondertussen de vleestomaat in dikke plakken en schaaf de kaas in plakken. * zie notities.
- Leg de portobello’s bij de hamburgers in de pan en bak deze enkele minuten aan de beide kanten mee.
- Leg nu een portobello met bolle zijde naar beneden. Leg hierop een plak vleestomaat. Leg dan de burger erop. Drapeer nu de kaas over de burger en schep er een eetlepel rode uiencompote op. Als laatste eindig je weer met een portobello met de ronde kant naar boven. Serveer met de zoete aardappelfrieten en eventueel ketchup. Als de burger dreigt om te vallen, steek er dan een mes of satéprikker in.
- Heerlijk Happen!
Deze blog “Kipburger met portobello broodje” is een bijdrage van onze gast foodie Lobke Snippe van The kickstart Kitchen. Volg haar hier op Instagram.
Meer lezen van Lobke? Check dan onderstaande blog(s).
2020 Het jaar dat ons een lesje leerde
December de overheerlijke feestmaand
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kipburgers