2020 Het jaar dat ons een lesje leerde

2020 Het jaar dat ons een lesje leerde

Er was eens een samenleving die kon leven zonder grenzen. Die elkaar kon knuffelen als ze elkaar ontmoetten. Die niet hoefden na te denken over een uitstapje naar opa en oma. Die niet de krant ÔÇśs ochtends hoefden te openen zonder angst. Dit sprookje klinkt heel lang geleden en als muziek in de oren, is het niet? Ik blik terug op 2020, het jaar dat ons een lesje leerde. En als toetje een recept Chiapudding met cranberrycompote.

2020 Het jaar dat ons een lesje leerde

Throwback naar 1999 …

Het is nog geen jaar geleden dat dit onze werkelijkheid was en nu lijkt het door corona zover weg. Het jaar 2020 voelt een beetje als het jaar 2000. Toen zaten we met spanning te wachten of alles wel goed zou gaan, of alle systemen de overgang van 1999 naar 2000 wel aankonden. Nu blijkt dat de wereld het jaar 2020 niet aan kan. Klinkt heel zwaar, maar we hebben ook een hoop wijze en mooie lessen geleerd. Time to let the little things sparkle.

Time to let the little things sparkle!

2020 Het jaar dat ons een lesje leerde en met de beentjes op de grond zette.

In dit jaar kreeg gezondheid een hele andere betekenis. Van een beetje sporten en wat groenten eten naar zelfs de meest gezonde mensen die nu ineens ziek werden van een virus. Dit jaar liet ons meer dan ooit zien dat gezondheid niet alleen samenhangt met eten en bewegen. We merkten allemaal de gevolgen van het bijna niet meer buiten komen, stress van machteloosheid en verveling. Dat dit direct invloed had op onszelf. Maar wat het jaar ons ook leert, is dat we niet bij de pakken neer hoeven te gaan zitten.

De grote les zat hem vooral in de kleine dingetjes.

We hebben geleerd dat we met heel weinig onszelf gelukkig mogen prijzen: een glimlach van een kind, een frisse wandeling of een glas wijn bij de openhaard. Gezondheid en geluk hoeven maar uit iets heel simpels te bestaan. Waar we eerder vonden dat we in topversnelling moesten staan en ons anders schuldig zouden voelen, brengen we nu avonden aan de eettafel door met goede gesprekken. Zelfs de kerst wordt kleinschalig, intiem en bijzonder. Maar dat hoeft het niet minder dan voorgaande jaren te maken. Maak het juist onvergetelijk. So: less bitter, more glitter. Ineens zijn de kleine momenten weer belangrijk. En de grote? Die moeten maar wachten tot ergens ver in 2021!

Om de kerst gezond en leuk te kunnen starten, heb ik een feestelijke Chiapudding met cranberrycompote. voor op de ontbijttafel voor je!

Chiapudding met cranberrycompote
Dit heerlijke dotje is Vive de dochter van Lobke en zij mocht helpen met het maken van de foto van de chiapudding…. of eigenlijk snoepen ­čśë
Hele fijne feestdagen namens Lobke en haar gezin.

Chiapudding met cranberrycompote

Een feestelijke chiapudding voor op de ontbijttafel. Lekker "Kerstig" door de cranberry.
5 van 6 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Ontbijt
Keuken: European
Trefwoord: chiapudding, cranberry, granola, kokosmelk
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 dag
Totale tijd: 1 dag 15 minuten
Porties: 4 personen
calorie├źn: 853kcal
Auteur: Lobke Snippe
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingredi├źnten:

 • 1 liter kokosmelk
 • 160 gram chiazaad
 • 2 eetlepels ahornsiroop
 • 100 gram cranberrycompote
 • 150 gram chocolade granola
 • 1 eetlepel pink pitaya poeder - optioneel

En zo maak je het:

 • Meng in een kom de kokosmelk, het chiazaad, de ahornsiroop of zoetstof en eventueel het gekleurde poeder. Roer het met een vork goed door, zodat de zaadjes zich goed verspreiden. Zet dit 10 minuten apart.
 • Roer het nog een keer goed door en verdeel het over vier glaasjes.
 • Zet het een nacht in de koelkast.
 • Schep de volgende ochtend cranberrycompote op de pudding en top het af met granola.
 • Heerlijk Happen!
Het recept voor een heerlijke cranberrysaus vind je hier. Deze wordt stijf als je hem in de koelkast bewaard en kan dienen als de cranberry compote. 
Beoordeel dit recept
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Deze blog “2020 Het jaar dat ons een lesje leerde” is een bijdrage van onze gast foodie Lobke Snippe van The Kickstart Kitchen. Volg haar hier op Instagram.

Meer lezen van Lobke? Check dan de onderstaande blog(s).

December de overheerlijke feestmaand

Chiapudding met cranberrycompote.

4 gedachten over “2020 Het jaar dat ons een lesje leerde”

 1. Pingback: Kipburger met portobello broodje - Heerlijke Happen

 2. Pingback: Een heerlijk zachte proteïne fluff - Heerlijke Happen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeling recept