Geschatte leestijd: 4 minuten
Een guilty-pleasure… Dat is voor mij toch wel een recept met zwartebonensaus. En haal je dat bij de chinees is het meestal te vet en eet je teveel koolhydraten. Soms haal ik ook wel eens een potje bij de supermarkt en nu dacht ik : Ik ga het eens helemaal zelf maken. En lekker dat hij is geworden joh! Al met al helemaal niet zoveel werk en zo zet jij dus ook zo deze kippedij met zwartebonensaus op tafel. kippendijen bakken recept zwartebonensaus
De saus wordt gemaakt met gefermenteerde zwarte bonen. Maar dit zijn eigenlijk zwarte soja bonen. Ik kocht een zakje bij de toko. Als je het zakje openmaakt ruik je gelijk die super kruidige geur van de bonen. En zo heb je een saus die je ook best nog even afgesloten in de koelkast kunt bewaren.
-We beginnen eerst met de saus. Doe de bonen in een bakje met wat water en laat ze daar in weken tot ze lekker zacht zijn. Spoel ze daarna af en laat ze even goed uitlekken.
-Terwijl de boontjes staan te weken gaan we aan de slag met de rest van de ingrediënten voor de saus. Snij en hak alle groenten heel fijn en klein. Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat wokolie. Als deze heet is voeg je alles toe en bak je het een minuutje op hoog vuur. Daarna zet je het zachter en laat je de groenten lekker zacht worden.
-Voeg daarna alle natte ingrediënten toe, de rijstwijn, kippenboullion en sojasaus. Roer het geheel door elkaar. Als laatste gaan de boontjes en de suiker erin en laat je het geheel lekker pruttelen. Is het op het laatst nog te nat voeg je een maizena papje toe om de saus wat te binden.
-Was de paksoi goed en dep hem een beetje droog, doe in een koekenpan met wat wokolie en bak ze beetgaar. Ik voeg daar zelf altijd wat sojasaus aan toe dat vind ik erg lekker. Leg ze daarna even apart tot gebruik.
-Bak als laatste dan de kippedij reepjes in de koekenpan mooi goudbruin en schep er een aantal lepels zwartebonensaus op. Laat deze lekker intrekken. Je zou het vlees ook een dag van te voren in de zwartebonensaus kunnen marineren voor een nog intensere smaak.
-Als laatste maken we de noodles. Dit is heel makkelijk: zet een pan op met ruim voldoende water en wat zout en doe hier de noodles in. Laat ze vier minuten weken en spoel ze daarna af met koud water.
Recept kippedij met zwartebonensaus
Schep als eerste de noodles op je bord en daarna de kippedij en paksoi. Garneer met wat bosuiringetjes : Heerlijk Happen! kippendijen bakken recept zwartebonensaus
Tip: Voeg dus absoluut geen extra zout toe aan de saus want de gefermenteerde bonen zijn al heel erg zout!
Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.
Kippedij met zwartebonensaus
Hoeveel sterren geef jij dit recept?
Afdrukken Mail recept Pin Beoordeel receptBenodigdheden:
Ingrediënten:
- 300 gram kippendij
- 2 bosuitjes
- 1 zakje ramen noodles
- sojasaus
- 1 kleine paksoi
- 5 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen
- 2 eetlepels gehakte knoflook
- 1 wortel in kleine blokjes
- halve paprika in kleine blokjes
- 1 bosui in fijne ringetjes
- 1 eetlepel fijn gehakte gember
- 100 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels rijstwijn
- 1 rode peper
- 1 eetlepel suiker
Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.
En zo maak je het:
- We beginnen eerst met de saus. Doe de bonen in een bakje met wat water en laat ze daar in weken tot ze lekker zacht zijn. Spoel ze daarna af en laat ze even goed uitlekken.
- Kippedij met zwartebonensaus
- Terwijl de boontjes staan te weken gaan we aan de slag met de rest van de ingrediënten voor de saus. Snij en hak alle groenten heel fijn en klein. Neem een koekenpan erbij en doe hierin wat wokolie. Als deze heet is voeg je alles toe en bak je het een minuutje op hoog vuur. Daarna zet je het zachter en laat je de groenten lekker zacht worden.
- Voeg daarna alle natte ingrediënten toe, de rijstwijn, kippenboullion en sojasaus. Roer het geheel door elkaar. Als laatste gaan de boontjes en de suiker erin en laat je het geheel lekker pruttelen. Is het op het laatst nog te nat voeg je een maizena papje toe om de saus wat te binden.
- Was de paksoi goed en dep hem een beetje droog, doe in een koekenpan met wat wokolie en bak ze beetgaar. Ik voeg daar zelf altijd wat sojasaus aan toe dat vind ik erg lekker. Leg ze daarna even apart tot gebruik.
- Bak als laatste dan de kippedij reepjes in de koekenpan mooi goudbruin en schep er een aantal lepels zwartebonensaus op. Laat deze lekker intrekken. Je zou het vlees ook een dag van te voren in de zwartebonensaus kunnen marineren voor een nog intensere smaak.
- Als laatste maken we de noodles. Dit is heel makkelijk: zet een pan op met ruim voldoende water en wat zout en doe hier de noodles in. Laat ze vier minuten weken en spoel ze daarna af met koud water.
Vindt je bovenstaand recept lekker? Probeer dan ook eens onderstaande recepten:
Noedelsoep met edamame boontjes
Zalm gebakken in boter met noodles
Gebakken Udon noodles met beef
Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op Facebook, Pinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!
kippendijen bakken recept zwartebonensaus
Kippendij recepten vind ik allemaal heerlijk!