Koolrabi en knollen soep, de vergeten groenten


Estimated reading time: 4 minuten

Koolrabi en knollen soep

Ben je op zoek naar een smakelijk en gezond soepje? Probeer dan deze koolrabi en knollen-soep gevuld met “vergeten groenten”. Naast koolrabi wordt in dit recept ook gebruik gemaakt van venkelknol en knolselderij. Koolrabi is een knolgewas dat bovengronds groeit en meestal een mooie lichtgroene kleur heeft, maar ook in het paars verkrijgbaar is. Helaas verdwijnt deze kleur na het schillen, waardoor de groene en paarse variëteiten er hetzelfde uitzien. De smaak van koolrabi is fris en radijsachtig, wat samen met de anijs-achtige smaak van venkel zorgt voor een heerlijk geurende soep.

Het is fantastisch om te zien dat vergeten groenten hun weg terugvinden in de moderne keuken, waar ze worden verwerkt in creatieve nieuwe recepten. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om voedzame en gezonde groenten toe te voegen aan onze dagelijkse maaltijden. Deze soep is perfect voor de koude dagen en bovendien volledig vegetarisch. Dus waarom zou je nog wachten? Probeer deze smakelijke soep van koolrabi en knollen en geniet van de heerlijke smaken van vergeten groenten!

Koolrabi en knollen-soep

En zo maak je de Koolrabi en knollen soep:

-Was alle knollen en hak de venkel in kleine stukjes, bij de koolrabi snij je de buitenste bladstelen weg en daarna een stukje van de boven en onderkant af. Schil hem vervolgens tot je de mooie sappige witte binnenkant ziet, deze snij je in blokjes. Maak de knolselderij schoon en snij er 1 cm af en ook deze hak je in kleine blokjes.
-Snipper de sjalotten. koolrabi recept soep

-Neem een grote soeppan en met wat olijfolie bak je hierin de sjalotjes glazig, voeg dan even de gehakte knollen toe en bak deze op een laag vuur kort mee.
-Voeg 1 liter groenteboullion toe en laat de soep lekker 20 minuten pruttelen tot de groentes zacht zijn.


-Neem een staafmixer en mix tot je een gladde soep hebt, voeg dan het room en zout naar smaak toe en laat het geheel nog heel even doorkoken.
-Snij het bosuitje in ringetjes en hak wat peterselie voor de garnering. koolrabi recept soep

Koolrabi en knollen-soep

Als je een fan bent van heerlijke en gezonde maaltijden, dan is deze soep de perfecte keuze voor jou! De combinatie van verse groenten en kruiden zorgt voor een smaakvolle en voedzame maaltijd die zeker in de smaak zal vallen bij iedereen.

Om het geheel nog aantrekkelijker te maken, raad ik aan om mooie soepkommen te gebruiken om de soep in te serveren. Door de bosui ringetjes en peterselie als garnering te gebruiken, ziet de soep er nog kleurrijker en smakelijker uit.

Als finishing touch kun je verse peper uit een pepermolen toevoegen om de smaken nog beter tot hun recht te laten komen. En wat is er nou lekkerder dan een warm en knapperig stukje bourgondisch bruinbrood om te dippen in de soep? Even opwarmen in de oven en je hebt een heerlijk broodje dat perfect past bij deze maaltijd.

Dus neem de tijd om te genieten van deze heerlijke en gezonde maaltijd en maak het geheel nog completer met een mooie presentatie en bijpassende bijgerechten. Smakelijk eten!

Hier vind je het complete recept met alle ingrediënten die je nodig hebt. Ik hoop dat je veel plezier hebt met het bereiden van onderstaand gerecht.

Koolrabi en knollen-soep

Koolrabi en knollen-soep

Zin in een lekker soepje? Deze soep zit vol “vergeten groenten”. Voor deze koolrabi en knollen-soep gebruik in naast de koolrabi nog venkelknol en knolselderij.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

4.9 van 26 reacties
Afdrukken Pin
Beoordeel recept
Gang: Hoofdgerecht, lunch, voorgerecht
Keuken: Nederlandse
Trefwoord: soep
Voorbereidingstijd: 8 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 8 uur 40 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Francine
Bewaar dit recept

Benodigdheden:

Ingrediënten:

  • 1 koolrabi - grote
  • 2 sjalotten
  • 1 knolselderij
  • 1 liter groenteboullion
  • Zout
  • 100 ml kookroom
  • 1 bosuitje
  • 4 eetlepels verse gehakte peterselie
  • peper

Lekker makkelijk: klik op het logo van je favoriete supermarkt om de ingrediënten toe te voegen.

En zo maak je het:

  • Was alle knollen en hak de venkel in kleine stukjes, bij de koolrabi snij je de buitenste bladstelen weg en daarna een stukje van de boven en onderkant af. Schil hem vervolgens tot je de mooie sappige witte binnenkant ziet, deze snij je in blokjes. Maak de knolselderij schoon en snij er 1 cm af en ook deze hak je in kleine blokjes.
  • Snipper de sjalotten.
  • Neem een grote soeppan en met wat olijfolie bak je hierin de sjalotjes glazig, voeg dan even de gehakte knollen toe en bak deze op een laag vuur kort mee.
  • Voeg 1 liter groenteboullion toe en laat de soep lekker 20 minuten pruttelen tot de groentes zacht zijn.
  • Neem een staafmixer en mix tot je een gladde soep hebt, voeg dan het room en zout naar smaak toe en laat het geheel nog heel even doorkoken.
  • Snij het bosuitje in ringetjes en hak wat peterselie voor de garnering.
  • Neem mooie soepkommen erbij en schep de soep erin. Garneer de soep met de bosui ringetjes en de peterselie en maal met een pepermolen verse peper op de soep. Serveer met een bourgondisch bruinbrood
Beoordeel dit recept Promotion partner of Verdify
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Vermeld @heerlijkehappen of tag #heerlijkehappen!

Wil je meer recepten uitproberen zoals de Koolrabi en knollen soep? Kijk dan eens naar onderstaande recepten

Shepards pie met knolselderij en gehakt

Vullend soepje van vergeten groenten

Ovenschotel met vergeten groente

Heerlijke Happen is een multi media bedrijf, je kunt me daarom ook op de diverse sociale media vinden. Volg me op FacebookPinterest en Instagram onder @heerlijkehappen. Als je dit recept maakt zou ik het leuk vinden als je me tagged met #heerlijkehappen. Een reactie hieronder in de comments is ook leuk natuurlijk!

koolrabi recept soep

Start » Recepten » Hoofdgerechten » Koolrabi en knollen soep, de vergeten groenten

5 gedachten over “Koolrabi en knollen soep, de vergeten groenten”

  1. 4 sterren
    Prima recept. Doe er zelf nog wat kruiden bij. Laurierpoeder kruidnageltjes. 2. Korianderzaad.
    en mosterdzaad. Mooi ook met die afbeldingen. Van deknollen chapeau. !

4.93 from 26 votes (22 ratings without comment)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept